СЪВМЕСТИМОСТ ПРИ Е12 И Е28
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- M.Velichkov
- ентусиаст
-
- Кара: ретро ръжди
СЪВМЕСТИМОСТ ПРИ Е12 И Е28
Много съм разочарован че зарязват форуми.Преди време отправих питане но никакъв отговор.За това ще питам пак за някио неща.
1.Имам е12 2000 к.см., 6 цилиндъра, модел '80, става ли 5 степенна скоростна кутия от е28 и от кой модел препоръчвате.
2.Декември месец ме удариха на едно кръстовище, стоп успиях да намеря, но все още не мога да намеря задна броня, ще съм много благодарен ако някой има инфо каде да търся.
3.Интересуваме също какво още мога да напасна от е28 на е12, защото тоя старец ми легна на душата и не искам да се разделям с него, ама като се ръснах 280 лв. за десен стоп и 2 седмици чаках да ми го доставят направо ми настръхнаха косите.
Предварително Ви благодаря дори и дане можете да помогнете.
-----------------------------------------------------------------------------
Карайте внимателно и си опичайте акъла
1.Имам е12 2000 к.см., 6 цилиндъра, модел '80, става ли 5 степенна скоростна кутия от е28 и от кой модел препоръчвате.
2.Декември месец ме удариха на едно кръстовище, стоп успиях да намеря, но все още не мога да намеря задна броня, ще съм много благодарен ако някой има инфо каде да търся.
3.Интересуваме също какво още мога да напасна от е28 на е12, защото тоя старец ми легна на душата и не искам да се разделям с него, ама като се ръснах 280 лв. за десен стоп и 2 седмици чаках да ми го доставят направо ми настръхнаха косите.
Предварително Ви благодаря дори и дане можете да помогнете.
-----------------------------------------------------------------------------
Карайте внимателно и си опичайте акъла

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
ти стоп в форума не си търсил
сигурен съм или не съм видял иначе знам къде има на смешни цени
а за кутията аз имах Е12 с М20Б20 мотор ама с карбуратор и кутията ми беше 5 степенна и беше същата ако не се лъжа като на Е28 520
мисля че са еднакви 

- Mr Charger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: метро
- Мечтае да кара: M Power Electrified
Стопове за е12 имаше на Симеон, в много добро състояние, искаха 120 лв на стоп, но имаше мегдан за пазарлък.
Непобедимите - 2002, Е3, Е9, Е12, Е21, Е23, Е24, Е28...
От тези неща, които са ти пострадали:
Задна врата - става от е28
Резервоар - става от е28
Задна броня - трябва да се търси от е12 или да се прави ТНТМ от друг модел
Задни стопове - има стари и в България, има и по другите страни - предимно Германия /там са по около 20-30 евро добре запазени и около 15-20 евро за спедиция/ Нови също така има за далеч по-малки цени от 280 лв.
За скоростната кутия - става от е28, става от всичко, що е М20 двигател, но ако си бил с 4-степенна кутия, ще трябва да помислиш и за кардан...
Задна врата - става от е28
Резервоар - става от е28
Задна броня - трябва да се търси от е12 или да се прави ТНТМ от друг модел
Задни стопове - има стари и в България, има и по другите страни - предимно Германия /там са по около 20-30 евро добре запазени и около 15-20 евро за спедиция/ Нови също така има за далеч по-малки цени от 280 лв.
За скоростната кутия - става от е28, става от всичко, що е М20 двигател, но ако си бил с 4-степенна кутия, ще трябва да помислиш и за кардан...
- M.Velichkov
- ентусиаст
-
С 4 степенна кутия съм, и съм съгласен че трябва и кардан.Ама не знам от каква е28-ца да търся.Щото съгласете се че по лесно ще намеря от е28, отколкото 5 степенна от е12.А по ходова част и двигател пасва ли нещо?Въпреки че този дето ми я продаде, даде и 3 кашона чатси ама като си знам късмета ще ми трябва нещо дето го няма в кашоните.Даде ляв стоп , а на мен ми трябваше десен
Иначе имам мерак да стегна колата, много ме кефи.Имам и е30, в момента съм го дал на брата да се вози, е12-ката ме кефи повече(старинки).Само тая броня ме взе здравето, след удара съм я изпънал, изкърпил, боядисал(перфектно синьо), почти съм готов и със салона и искам да и направя едно каско, че да спя спокойно ама без броня не става

Иначе имам мерак да стегна колата, много ме кефи.Имам и е30, в момента съм го дал на брата да се вози, е12-ката ме кефи повече(старинки).Само тая броня ме взе здравето, след удара съм я изпънал, изкърпил, боядисал(перфектно синьо), почти съм готов и със салона и искам да и направя едно каско, че да спя спокойно ама без броня не става

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
ами по ходовата част почти нищо не е еднакво а по двигателя ами те са еднакви М20Б20 само че единия е с карбуратор което означава че смукателите му са различни от това на инжекцията иначе колянов вал биели бутала блока са еднакви ама за главата не знам има по компетентни колеги те ще се доизкажат 

- M.Velichkov
- ентусиаст
-
Благодаря за помоща,видях и темата за частите, а снимки ще пусна до няколко дена.Остана да и закича лайсничките и стъкларията и ще ви я покажа 

- M.Velichkov
- ентусиаст
-
- M.Velichkov
- ентусиаст
-
- M.Velichkov
- ентусиаст
-