Максимална скорост?

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E21 320i, E21 315, E38 735i

Максимална скорост?

Мнение от Gecallica » 10 Юли 2006, 16:50

Значи снощи си пътувам аз към София по тая ми ти магистрала "Тракия" и си викам "бе дай да видим колко ще дигне тая барака". Га я настъпах на четвърта оборотомера се обърна на 6 000 километража на 170 и не ще повече. Прекъсва на равни интервали :( Не съм сигурен прекъсвача ли ударих или газовата ми е била много скопена? Колата е е21 318i. Някой колега дали има наблюдение колко би трябвало да върви тази колица, и ако и се сложи една пета на 0,8 колко би могла да се изцепи? :mhihi:
don't stop for nothing
it's full speed or nothing
Изображение Изображение Изображение
Изображение

олдскулърски облъченяк
Аватар

Мнение от Любака » 10 Юли 2006, 21:52

Аз имам 195-200 V/max с 316 с 4 човека и багаж. :shock: :shock:
Знам че звучи не реално.
АУТЯГА - братството на умствено увредените автопсихопати.

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 10 Юли 2006, 23:53

noty boy написа:Аз имам 195-200 V/max с 316 с 4 човека и багаж. :shock: :shock:
Знам че звучи не реално.

защо да звучи нереално, нови километражи бягат с около 10 %, сам си направи изводите след толкова експлоатация и да не говорим - гуми, размер, състояние, налягане, настилка. Извади 10% от показаната стойност и се получава една доста добра (ако реална) стойност за 316.
Това е, че много хора не отчитат факта предварение на скоростомера, което по закона трябва да е минимум 6 % и повечето производители се презапасяват, а и както споменах - много са факторите, които влияят на това.
Но на кого всъщност му пука толкова какво показва този скоростомер, за мен той винаги е бил от значение в града предвид спазването на ограничението за скорост, но на магистралата...рядко го поглеждам.
в това отношение искам да изразя острата си критика към БМВ, защото за мен най-важни са уредите по следната важност - Оборотомер, налягане на маслото, температура на маслото, темпрература на водата....Защо само ///М са привелигировани и то отчасти с тези така важни уреди, а останалите простосмъртни да мрем :roll:
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

"Баба Яга" Склад
Аватар

Мнение от speedmaster » 11 Юли 2006, 10:24

според мен е21 особено пък 318 още по особено пък на газ е възможно най неподходящото ппс за в макс
Ати защо подяволите пропускаш най важния уред- термометъра! Без него, как ще прецениш външната температура ,колко са загрели гумите и други такива неща от първостепенна важност !?
а иначе съм съгласен ,че е много важно да следиш налягането на маслото в Картера! особено на 315-ка:)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E21 320i, E21 315, E38 735i

Мнение от Gecallica » 11 Юли 2006, 13:20

ati написа:
noty boy написа:Аз имам 195-200 V/max с 316 с 4 човека и багаж. :shock: :shock:
Знам че звучи не реално.

защо да звучи нереално, нови километражи бягат с около 10 %, сам си направи изводите след толкова експлоатация и да не говорим - гуми, размер, състояние, налягане, настилка. Извади 10% от показаната стойност и се получава една доста добра (ако реална) стойност за 316.
Това е, че много хора не отчитат факта предварение на скоростомера, което по закона трябва да е минимум 6 % и повечето производители се презапасяват, а и както споменах - много са факторите, които влияят на това.
Но на кого всъщност му пука толкова какво показва този скоростомер, за мен той винаги е бил от значение в града предвид спазването на ограничението за скорост, но на магистралата...рядко го поглеждам.
в това отношение искам да изразя острата си критика към БМВ, защото за мен най-важни са уредите по следната важност - Оборотомер, налягане на маслото, температура на маслото, темпрература на водата....Защо само ///М са привелигировани и то отчасти с тези така важни уреди, а останалите простосмъртни да мрем :roll:
Ати

В интерес на истината отзаде съм с 175/60/14 и отчитайки показанията на малкия километраж /имам предвид този за разстянието, което съм изминал/, койото дава отклонение 1-2% надолу - т.е. при изминати 100 км. показанието е 98. От тук съдя, че би трябвало и самия скоростомер да се отклонява с 1-2% надолу. ;)
don't stop for nothing
it's full speed or nothing
Изображение Изображение Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от дългия » 05 Авг 2006, 15:37

ми то прекъсвача е там,ако му натегнеш пластинката на пружинката ще дигнеш на 6 500,а ако го изкъртиш гледай оборотомера по внимателно
МНОГО БЯГЯ

Назад към Shark Sector