НЕ МИ БАЧКА ЦЕНТРАЛНОТО

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

НЕ МИ БАЧКА ЦЕНТРАЛНОТО

Мнение от marto-yo » 03 Юли 2006, 10:01

някой има ли идея за какво става въпрос :?: на шофьорската врата неще да отклучва само заключва иначе от багажника и от другата врата няма проблем :roll: пробвах да сменя машинката с друга но пак неще :confused: колата е е28м30б25

бях чел някаде че при този модел от годините почвало да прави така но май не пишеше как се оправя благодаря предварително за помоща 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marto-yo » 03 Юли 2006, 10:22

да бе тя най отгоре ша ми извади очите :mhihi: :mhihi: та в този ред както ги е писал sonny в една от най добрите теми в този подфорум :yes: да питам и за някой други неща щот тя М30ката може и да не я искат много в(продава)ама аз да си я стягам по малллко

хидравлична помпа спирачки при висока скорост се натиска педала по-трудно и след няколко секунди спира рязко(а тези няколко секунди могат да бъдат много важни)
парно кранче(сега съм с механично но там не е ли ел. :?: )връткам го на ръка отпред а не искам така

ПсихопатVANIO
ПсихопатVANIO
Аватар
Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
Мечтае да кара: BMW E24

Мнение от MadVanio » 03 Юли 2006, 11:01

Сервото на спирачките не ти е на хидравличната попма тя е само за кур.Кутия,за спирачките ти е една топка зад казан4ето за хидравичната течност,но не и знам признаците кога работи и кога не,но имам една резервна ако се окаже че ти е тя,а най добре се решава проблема както съм направил аз, слага се серво от е34 !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marto-yo » 03 Юли 2006, 11:20

:shock: да бе нея я знам отдолу седи една такава чорна ма яз незнам да се изкаже някой компетенция :mhihi:

:roll: sonny :?:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DEMIURGE » 03 Юли 2006, 18:38

ОТНОСНО ЦЕНТРАЛНОТО...
Машинките на "KIEKERT" ли са? Ако знаеш номенклатурните номера по BMW - напиши ги. При условие че си сменил централната "мозъчна" машинка и продължава да не работи в едната посока - има вероятност за прекъсване на една от 5-те жици към останалите машинки - всички те са свързани успоредно, ако те интересува, бих могъл да ти ги проверя по цветове - просто провери с омметър цвят по цвят между главната и останалите работещи. Машинките са капсуловани /нитовани/, но няма проблем да се отворят от страната на крепежните винтове, като махнеш винтовете и разпробиеш с подходяща по диаметър бургия нитовете, докато стигнеш до резбата, така после като събереш половинките, ще можеш отново да завиеш 3-те крепежни винта. Но преди да отвориш машинката, все пак я тествай на "сухо" - макар тази дума да е абсолютно неуместна за случая - често тези машинки се пълнят с вода, която далеч не винаги се изтича през отворите на дъното...

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 03 Юли 2006, 22:05

Ванка, не си прав, топката е свързана с хидравликата. А иначе Марто, най-добрия вариант е да изхвърлиш тая топка и да си туриш вакумно серво от вариантите с М20 моторите, МадВаньо е с такава интервевнция. Кранчето, не го барай, М10 Моторите са с механичмно заводски, това е по-добрия вариант, иначе има много бъгове с електрическите. А централното, може и да е от интерфейса, може и от машинката, а не е невъзможно ако имаш аларма и от нея да е.

ПсихопатVANIO
ПсихопатVANIO
Аватар
Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
Мечтае да кара: BMW E24

Мнение от MadVanio » 04 Юли 2006, 7:29

:uups:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marto-yo » 04 Юли 2006, 8:27

[quote="sonny"]Ванка, не си прав, топката е свързана с хидравликата. А иначе Марто, най-добрия вариант е да изхвърлиш тая топка и да си туриш вакумно серво от вариантите с М20 моторите, МадВаньо е с такава интервевнция. Кранчето, не го барай, М10 Моторите са с механичмно заводски, това е по-добрия вариант, иначе има много бъгове с електрическите. А централното, може и да е от интерфейса, може и от машинката, а не е невъзможно ако имаш аларма и от нея да е.[/quote

това значи ли че няма оправия на топката :?: или не си заслужава :roll: и колко ще ми струва......горе-долу едно вакумно от м20ка :?:
а кранчето немога ли да си го направя да се регулира отвътре :confused: м/у другото двига е м30 не м10

аларма нямам,машинката я сменях само да видя дали ще тръгне с друга и пак я оставих оригиналната-значи трябва да и прозваня кабелчетата да не е прекъснато някое и ако не е от това :!: :?: от интерфейса

п.п. колко милиметра трябва да е дебело феродото на накладките при ръчната :?: не е 5мм вече пробвах :uups: :uups: не влизат в барабана

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DEMIURGE » 04 Юли 2006, 9:03

"Master" машинка KIEKERT 51.261 363 596
останалите машинки KIEKERT 51.261 363 595
Цветовете на "Master" машинката са:
- Червено-бяло ( +12V)
- Зелено-червено (Impact switch - той работи само при запален двигател и неговата функция е при удар на колата автоматично да се отворят вратите) този кабел едва ли ще те интересува
- Бял
- Син
- Кафяв - Земен проводник
Последните три кабела ги има и във всички останали машинки и както вече говорихме - всички са свързани успоредно. "Master" машинката при завъртане на ключа на шофьорската врата подава команда на всички останали машинки по бял и син кабел, като + и - се разменят в зависимост от това дали отваряш или затваряш.
Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marto-yo » 04 Юли 2006, 14:00

:yes: ше видим тая работа :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от sonny » 04 Юли 2006, 21:22

Това ти казвах, че на модификациите с М10 е ръчно и се командва отвътре чрез жило, а при тебе ако има побългаряване е друг въпрос. Топката не се ремонтира, а серво щи дам за 20лв

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marto-yo » 05 Юли 2006, 9:20

:winky: само кажи зор работа ли е да се смени и да пускаш гълаба да я носи :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от sonny » 05 Юли 2006, 11:05

не е трудно, единствента преправия е, че трябва да се пробие една дупка на колектора за вакуум. Всичко останало е като лего, сваляш едното, слагаш другото

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marto-yo » 07 Юли 2006, 9:12

п.п. колко милиметра трябва да е дебело феродото на накладките при ръчната :?: не е 5мм вече пробвах :uups: :uups: не влизат в барабана[/quote]

:?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 07 Юли 2006, 10:48

Изображение
В лявата половина на частта 8 има гайка (май на едното колело беше лява, а на другото дясна резба :uups: ), с която можеш да "събереш" накладките :idea: . Гайката е на такова място, че през отвор за болтовете на джантата можеш да събереш накладките, преди да свалиш барабана. Заедно с 9, 10 и 11 става механизъм за автоматично регулиране (разпъване) на накладките.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Следваща

Назад към Shark Sector