Нещо за е28

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

Аватар
Кара: със спомени

Нещо за е28

Мнение от sonny » 12 Мар 2006, 15:05

Седя си и си мисля дали изобщо да пиша това което смятам, защото съм адцки разочарован от форума в последно време, но все пак любовта ми към маракат БМВ и страста ми към модела е28 + това, че аз наддадох вой за тоя подфорум, ме задължава да пиша неща които съм научил от собственото си наблюдение върху автомобилите.

Преди време пуснах тема за съвети при закупуване на е28 и в нея казах, че ще пусна тема и с екстрите монтирани в модела, е може би тази тема ще бъде за това, но немисля, че ще бъде пълна тъй като в момента съм адцки раздвоен и едвам се здържам да ненатисна бутоните Alt и F4.

Та да започна, в модела е28 който е произвеждан в периода 12.80г до 12.87, са монтирани някой от първите екстри които днес са нейзменни за нас. В този невероятен автомобил е излизал от завода със следните глезотии:
1.Хидравлика на волана (за всички модификации с изключение на мотора М10 с карбуратор).
2.Централно заключване (за всички модификации с изключение на първите с мотори М10 и М20)
3.Шибедах (в началото ръчен, а в последствие за по-скъпите модели и ел.)
4.За първи път в БМВ се монтира дизелов двигател с обем 2.4, а по-късно и с принудително пълнене.
5.Рекаро салон (за някой модели след 85г)
6.АБС (след средата на 84г)
7.Предни вентилирани дискове и задни дискови спирачки (за всички модификации М30 и за всички автомобили оборудвани с АБС)
8.Електрически стъкла (предимно на предните врати)
9.Електрически огледала (за всички модели, като първите екземпляри са само с ляво огледало или ако са с две, само лявото е ел.)
10.Чистачки на фаровете (изключително рядко)
11.Еднакви по размер фарове (предимно за американския пазар)
12.Климатик (след 84г)
13.Подгряване на ключалката на шофьорската врата.
14.Подгряване на пръскалките на предното стъкло.
15.Подгряване на огледалата.
16.Допълнителни фарове за мъгла.
17.Кожен салон
18.Подлакътници (предимно на шофьорската седалка, но вмного редки случай се среща и на дясната седалка)
19.Ел.седалки.
20.Ербек (за модели след 86г и предимно за САЩ)
21.Чек система (само за М30)
22.Борд компютър (малкия и големия борд се срещата предимно за САЩ)
23.Стабилизираща щанга на задния мост (изключително рядко)
24.Регулиране на фаровете отвътре.
25.Регулиране на волана, в посока напред, назад.

Незнам дали има още, а честно казано ми е все едно.

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 18 Мар 2006, 12:46

Разчистих темата от излишните мнения. До седмица ще разкарам и това. Допълвайте ако има с какво и да я заключваме за да бъде ЧИТАВА и полезна.

Назад към Shark Sector