М42B18 в E21
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
- Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет
М42B18 в E21
Здравейте колеги,
Притежател съм на Е21 набор 09/80 с M10B18 карб-че. В момента я стягам и се надявам много скоро да се похваля в отделна тема с нея
Но имам един въпрос.... според вас идея ли е да сменя двигателя с ис-ков ?
Имам предвид .. по стечения на обстоятелствата колата ще е ежедневка и честно казано разхода на ис-ката е по-нисък.. плюс това коньете са повече а и мааалко по-лесно ще ми е че този карб нещо не мога да изляза на една глава с него.
Споделете също опит/особености за евентуалната конверсия.
Благодаря
Притежател съм на Е21 набор 09/80 с M10B18 карб-че. В момента я стягам и се надявам много скоро да се похваля в отделна тема с нея

Но имам един въпрос.... според вас идея ли е да сменя двигателя с ис-ков ?
Имам предвид .. по стечения на обстоятелствата колата ще е ежедневка и честно казано разхода на ис-ката е по-нисък.. плюс това коньете са повече а и мааалко по-лесно ще ми е че този карб нещо не мога да изляза на една глава с него.
Споделете също опит/особености за евентуалната конверсия.
Благодаря
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Re: М42B18 в E21
За мен галимацията е оправдана 

- andrein
- кандидат ентусиаст
-
От мойта гледна точка......
.....е задължително...иначе ше земеш да я подкараш много скоро!

- TheStorm
- младши ентусиаст
-
абе то си я карам аз 
знаачиии маторя е уговорен вече, само малко да събера време, финанси и някои дреболии като бензинова помпа и скорости и ще стачаме у филма
я кажете какви скорости да му търся и какво табло ? Сегашните ми скорости за 4скоростните нормалните от е21, а таблото е онова дето оборотомера в момента показва десет и пет

знаачиии маторя е уговорен вече, само малко да събера време, финанси и някои дреболии като бензинова помпа и скорости и ще стачаме у филма

я кажете какви скорости да му търся и какво табло ? Сегашните ми скорости за 4скоростните нормалните от е21, а таблото е онова дето оборотомера в момента показва десет и пет

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
- KriK4eTo
- младши ентусиаст
-
- Кара: л Е21, а сега Е28
- Детайли за колата: Ниски и бавни.
Вземай и слагай. Не се притеснявай за каквото и да било по инсталация, кардан и прочие. Нещата са елементарни само малко повече жеалние и упоритост трябва. Аз съм на линия ако мога с нещо да помагам 
п.п. година преди да сложа 2,5-та без малко да бодна една м42-ка мисля че ще е много приятно за каране е21 с този мотор

п.п. година преди да сложа 2,5-та без малко да бодна една м42-ка мисля че ще е много приятно за каране е21 с този мотор

- TheStorm
- младши ентусиаст
-
Значи викате да си го карам със 4-скоростната кутияяя... ок
след това може да мина на 5-скоростна от е21 пак...
А иначе освен бензинова помпа какво друго ми трябва ?

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
TheStorm написа:Значи викате да си го карам със 4-скоростната кутияяя... окслед това може да мина на 5-скоростна от е21 пак...
Може и с е30-та, ама там ти трябва игра са таблото

Някъде по-надолу из темите имаше едни жокери, разрови малко

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Взимай новия със скоростите, че на е21-о сигурно предните 4 включват като задната, има решение на скоростомера, стигни до там.
- порасналия
- кандидат ентусиаст
-
Lenco написа:Взимай новия със скоростите, че на е21-о сигурно предните 4 включват като задната, има решение на скоростомера, стигни до там.
скоростите на м10 и м42 не са взаимозаменяеми(поринцип де)

- KriK4eTo
- младши ентусиаст
-
- Кара: л Е21, а сега Е28
- Детайли за колата: Ниски и бавни.
Трябва ти (поне това за което се сещам аз):
1. Ръчно направени лапи (Ползвай някакви хубави и здрави тампони в противен случай докато му се нарадваш може да смениш няколко пъти, а по късно ако решиш да смениш с други надали ще ти се правят нови лапи
)
2. Гредичка за скорости от Е30 (може да се наложи подлагане на шайби по тампоните на гредичката за да застане добре по ушите на кутията)
3. Преправяне на изпускателния колектор (това не съм сигурен, може и да пасва)
3 а. Нови изпускателни тръби до отзад, препоръчвам Ф63мм външно за тръби + резонаторно гърне и крайно
4. Потопяема бензинова помпа + преправяне на резервоара за да влезе, може и външна но трябва да се преправя връзката между двете половини на резервоара и може да прекъсва с малко бензин при движение в завой
5. 20 пинова букса от към инсталацията на Е30 ако искаш да можеш удобно да си разкачаш мотора по късно след като вече си го монтирал
6. Кардан от е30 ,но трябва да мериш вече кой ще ти дойде добър за новата кутия. (за М50Б25 идва от 320и двоен стоп на някой ако му се наложи да слага)
П.П. Ползвай си кутията от мотора, хубавото е че предавателното число на диференциала ти е същото (4.10) може да имаш малко разправия с преправянето на лостовия механизъм, но там отново всичко опира до това да намериш твоя размер от някой в слаганите на Е30, Е34, Е36
1. Ръчно направени лапи (Ползвай някакви хубави и здрави тампони в противен случай докато му се нарадваш може да смениш няколко пъти, а по късно ако решиш да смениш с други надали ще ти се правят нови лапи

2. Гредичка за скорости от Е30 (може да се наложи подлагане на шайби по тампоните на гредичката за да застане добре по ушите на кутията)
3. Преправяне на изпускателния колектор (това не съм сигурен, може и да пасва)
3 а. Нови изпускателни тръби до отзад, препоръчвам Ф63мм външно за тръби + резонаторно гърне и крайно
4. Потопяема бензинова помпа + преправяне на резервоара за да влезе, може и външна но трябва да се преправя връзката между двете половини на резервоара и може да прекъсва с малко бензин при движение в завой
5. 20 пинова букса от към инсталацията на Е30 ако искаш да можеш удобно да си разкачаш мотора по късно след като вече си го монтирал
6. Кардан от е30 ,но трябва да мериш вече кой ще ти дойде добър за новата кутия. (за М50Б25 идва от 320и двоен стоп на някой ако му се наложи да слага)
П.П. Ползвай си кутията от мотора, хубавото е че предавателното число на диференциала ти е същото (4.10) може да имаш малко разправия с преправянето на лостовия механизъм, но там отново всичко опира до това да намериш твоя размер от някой в слаганите на Е30, Е34, Е36
- andrein
- кандидат ентусиаст
-
Бах маму...ше си купа и аз една М42-ка...докато уточним турбината.............
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Изпускателната система от е30 би трябвало да стане. На е21/м20 ползвам всичко от е30/м20, двойна от главата до накрайника на задното гърне, е наложи се да изхвърля левия резервоар ама той и без това само тежеше.
С външна помпа карам от 5-6 години, отпред ниско при двигателя и няма ядове.
Лостовия механизъм се скъсява или удължава както искаш, малко играчка с електрожена ама става, а и тряа ти е гадно.
С външна помпа карам от 5-6 години, отпред ниско при двигателя и няма ядове.
Лостовия механизъм се скъсява или удължава както искаш, малко играчка с електрожена ама става, а и тряа ти е гадно.
- andrein
- кандидат ентусиаст
-
Lenco написа:.......Лостовия механизъм се скъсява или удължава както искаш, малко играчка с електрожена ама става, а и тряа ти е гадно.
Ако е само това

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3