Музика в Е21
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
- Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет
Музика в Е21
Здравейте колеги.
Аз съм притежател на една е21-ца и сега почвам да умувам върху озвучението й.
Разгледах отпред онези оригиналните колонки.. те са около 5см диаметър и са ужасни
.. за временно ползване натиках едни 10см там които се държат на 2 болта диагонално. Като гледам дупката там е за елипси от онези най-малките.
Също така по някакъв спомен положените и отзад е същото.
Моля за съвети, предложения и споделяне на опит какви колони и как да се сложат за постигане на по-добро озвучение.
Имам желание да запазя горе-долу оригиналния вид и да не се правят изцепки с тунинг кори на врати и такива.. но всеки знае че от малки колонки не можеш да очакваш хубав звук.
Въпрос 2 : басс в багажника прилично ли се чува в купето ? Не искам да правя рап-изпълнения, но обогатяването на музикалния спектър с отделен/отделни басс говорители е приятно
Аз съм притежател на една е21-ца и сега почвам да умувам върху озвучението й.
Разгледах отпред онези оригиналните колонки.. те са около 5см диаметър и са ужасни

Също така по някакъв спомен положените и отзад е същото.
Моля за съвети, предложения и споделяне на опит какви колони и как да се сложат за постигане на по-добро озвучение.
Имам желание да запазя горе-долу оригиналния вид и да не се правят изцепки с тунинг кори на врати и такива.. но всеки знае че от малки колонки не можеш да очакваш хубав звук.
Въпрос 2 : басс в багажника прилично ли се чува в купето ? Не искам да правя рап-изпълнения, но обогатяването на музикалния спектър с отделен/отделни басс говорители е приятно

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Re: Музика в Е21
Доста отвратителен модел за озвучаване. С оригиналните дупки за говорители нищо ме става. Тва отпред става само за среди и високи, но мястото е много ниско. На задната кора също не става нещо голямо даже да се разшири дупката понеже под нея са пружините(пръчките) на задния капак. Бас се усеща някак си в багажника, но е добре да се направят отвори на кората и ламарината под нея.
Трудна задача, която без някви адаптери, фланци или отливки на предните врати, трудно ще стане.
Ако не забравя утре ще снимам малко, но то няма нищо общо с ОРИГИНАЛНОТО

Трудна задача, която без някви адаптери, фланци или отливки на предните врати, трудно ще стане.
Ако не забравя утре ще снимам малко, но то няма нищо общо с ОРИГИНАЛНОТО

- TheStorm
- младши ентусиаст
-
Добре де .. ясно е, че няма да се постигне 100% оригинален вид..
Аз си мислех точно за някакви адаптори отпред долу за 17см примерно, а горе при огледалата да се сложат пищялки примерно. Някакви 17см отзад на кората примерно също... ще трябва утре като имам малко повече време да поогледам как ще стане.
Специално за ламарината отзад - някой може ли да даде мнение - много ли е критично да се реже ... с не-много. Имам предвид важна част от конструкцията ли е ?
Аз си мислех точно за някакви адаптори отпред долу за 17см примерно, а горе при огледалата да се сложат пищялки примерно. Някакви 17см отзад на кората примерно също... ще трябва утре като имам малко повече време да поогледам как ще стане.
Специално за ламарината отзад - някой може ли да даде мнение - много ли е критично да се реже ... с не-много. Имам предвид важна част от конструкцията ли е ?
- GRINGO
- младши ентусиаст
-
- Кара: `81 E21 335
И аз бая време търсих този размер говорители, но миналото лято намерих Магнат.
Дават ги за Е23 Е24 но и за Е21-цата стават. Проблема, че пищялката стърчи малко повече
и когато слагаш решетчицата опира в нея. Иначе четирите говортитела бяха 100 лв.
Сложих си и CD Pioneer 5800 и една активна каса 75 вата RMS в багажника.
Получи се прилична музика без да се нарушава оригиналния вид.
Дават ги за Е23 Е24 но и за Е21-цата стават. Проблема, че пищялката стърчи малко повече
и когато слагаш решетчицата опира в нея. Иначе четирите говортитела бяха 100 лв.
Сложих си и CD Pioneer 5800 и една активна каса 75 вата RMS в багажника.
Получи се прилична музика без да се нарушава оригиналния вид.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
Нещо такова си мисех и аз за отзад на кората и за пищялките... а за предни колони нещо не искам да правя преправяници по вратите, та ще мисля нещо за там долу завряното му място 
Мерси за снимките.

Мерси за снимките.
- DMC
- младши ентусиаст
-
- Кара: E12 528
- Мечтае да кара: Renault Alpine A110
- Детайли за колата: E12 528i '78, Zypressengrün M30B28
Lenco, много добре си го направил при теб. Тия обеми за говорителите кой ти ги е правил и срещу какви пари? Много ми допадат. А високите горе до огледалата какви са?
- Lenco
- Старши скрапер
-
Все още по тази кола никой друг не е барал. Обемите ми струваха около 30-а лв за двете врати, т.е. материала им, натурално дърво и кожа, нещо варианта със стъклопласт не ми хареса, а и много ми смърди.
Високите са част от компонентите на Бошман AL-170se и свирят прилично на 50Вт и ми струваха само 50лв, нови. Стори ми се странно да давам над 300лв за "именити" компоненти 6,5 инча.
Високите са част от компонентите на Бошман AL-170se и свирят прилично на 50Вт и ми струваха само 50лв, нови. Стори ми се странно да давам над 300лв за "именити" компоненти 6,5 инча.
8 мнения
• Страница 1 от 1