Съединител Е21 316

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет

Съединител Е21 316

Мнение от TheStorm » 17 Дек 2010, 19:53

Здравейте,
По стечение на обстоятелствата ми изпадна един чисто нов залежал съединител за въпростаната кола..
Получих го (ебай) и го отворих. Съединителя не е с познатото ми феродо ами е от някаква текстолитена материя. На него има надписи Текстар и АП Рейс. Някой може ли да ми отговори дали този съединител трябва да изглежда така или не ?
благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Съединител Е21 316

Мнение от cod-cdbp » 18 Дек 2010, 17:47

Пусни едни хубави снимки де :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 19 Дек 2010, 0:31

За разлика от колегата над мен, ще пробвам да съм полезен ;)

Най-верочтно това е някакъв "спортен" съединител, за което съдя по това че казваш че има печат "AP Race" :idea:
Основавам се на това че AP Racing > http://www.apracing.com/ се занимават основно с тунинг елементи :idea:

Весели празници :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheStorm » 20 Дек 2010, 9:59

Здравейте,

малко със закъснение но ...
http://thestorm.snimka.bg/automobiles/clutch.557555

и май не е Рейс ами Пейс ... не съм сигурен :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 20 Дек 2010, 16:09

текстар си марка, при това на добра цена. купувах си дискове и накладки за е23 , текстар. прилични цени, а се оказха много добри. тенденция е класическото феродо вече да излиза от употреба- щото е канцерогенно и т.н.
така , че колега, не се притеснявай, най- вероятно става въпрос за "еко" вариянт на части за стари модели коли. което не пречи разбира се, и да е "спортна версия", тунинг или каквото и да е. слагай смело :yes:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 3.0 D
Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v

Мнение от M-TEAM » 20 Дек 2010, 22:49

Като го гледам доста стар си изглежда съединителя ,поне по опаковката защото отдавна не съм виждал такава ,но щом е нов слагай и си крайа колата ,няма нищо по хубаво от нови и качествени части за една кола която го заслужава ,каквито са старите БМВ-та ;)
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DEMIURGE » 20 Дек 2010, 23:25

Да взема и аз да кажа нещо... :)
Да почна с това, че колегата M-Team според мен е прав за старостта на изделието.
Да продължа с това, което виждам:
1. На основата на съединителя е щамповано F&S с допълнение Germany от едната страна и West Germany от другата. Няма да казвам, че от много отдавна вече не пишат West Germany, но за да не бъда голословен - малко инфо. Фирмата се казва Fichtel & Sachs или по-точно казваше, защото през 1987 година немската фирма Mannesmann AG се сдобива с мажоритарна собственост върху складовете на F&S и през 1997 се преименува в Mannesmann Sachs AG, а през 2001 се препродава на ZF Friedrichshafen AG и се преименува в ZF Sachs AG. До тук ще сме с историята - това едва ли е толкова интересно - важното е, че този съединител е направен преди 1987 година и просто "някъде" е залежал, макар и нов.
2. Като го слагаш - обърни внимание, че на едната страна пише - Getriebeseite - това ти е страната към скоростната кутия.
3. Това че пише (щамповано с боя) Textar, за мен още не значи нищо или по-скоро ме навежда на друга мисъл.
Поради по-американския произход на Textar в сравнение с F&S :mhihi: си мисля, че са възможни и още два варианта - реновиран стар съединител с феродо на Текстар или закупена нова подложка (ламарина) от немско и занитено феродо в щатите. И в трите случая - няма нищо страшно, даже точно обратното. При условие, че този съединител физически става - не виждам никакви пречки за неговото ползване.
4. Относно това - дали е феродо или не (апропо и "феродо" все пак е марка, ама ние си казваме ксерокс на всеки копирен апарат, както и много други примери, като бендикс, делко и т.н.). Та на мен това ми мяза да е все пак феродо, все пак не го пипам, а гледам снимка... Това, че е по светличко и бие леко на кафяво е друг въпрос, но даже се виждат, как блестят медните нишки. С една дума - ама това не е никак важно в дискутирания случай

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheStorm » 21 Дек 2010, 10:18

Такаа... Благодаря ви момчета за отговорите. Доказахте че Шарк сектора е сериозен :)

Само да ви спомена че на нитовете на "феродото" пише AP и всичко изглежда като ново... просто явно доста е залежал.. но за сумата от 17 паунда със доставката е перфектен :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 21 Дек 2010, 12:49

:OT: да допълня точка 4, че е актуално при мен: и на всяка еднократна пелена казваме "памперс", интересна работа.
е, значи съединителя си е читав отсякъде, да слага колегата и да :driving: кеф
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

Назад към Shark Sector