Поръчка от Autohausaz.com - желаещи?

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Поръчка от Autohausaz.com - желаещи?

Мнение от alpina-ma6inata » 23 Сеп 2010, 0:41

Здравейте, момчета. След около месец мисля да взимам някои дребни чарколяци за стареца от този американски сайт. Има много хубави части и учудващо голям избор за нашите коли, а цените са много прилични и повечето неща са доста по-евтини от wallothnesch.com. За пример давам само водна помпа за tii-то - wallothnesch - 120 евро, autohaus - $45 на HEPU :shock: .

Аз и мой познат искаме засега да си вземеме едни дребни части, но доставката не е евтина - около $100 до БГ, около 160 лв. И мисълта ми е, че ако се съберем повечко хора с не толкова тежки и обемисти части ще можем да си разделим доставката и да ни излезе по-тънко.

http://www.autohausaz.com/

Ако някой си хареса нещо да пише в темата, аз ще изчакам около месец, за да може всеки да си хареса какво иска и евентуално някой ако няма възможност да се подготви отрано, а и аз да видя какво по-точно трябва да си поръчвам оттам.

:bchug:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Re: Поръчка от Autohausaz.com - желаещи?

Мнение от VesoPesa » 23 Сеп 2010, 9:29

Аз за е34-та виждам че има едни много ценни неща на прекрасни пари, та май ще се включа :yes:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 23 Сеп 2010, 10:17

Има вариант и аз да се включа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JohnnyBlack » 29 Сеп 2010, 0:20

И аз ще се включа. Тези дни ще поразгледам и ще направя един кратък списък. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DEMIURGE » 29 Сеп 2010, 15:57

:lol: Като че ли и аз ще трябва да се включа....
Че винаги има какво да се взима за коли на такава "крехка" възраст.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 29 Сеп 2010, 17:27

нищо не намирам за е21 323 :cry:
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Окт 2010, 15:39

ми аз имам нек'ви раути за Е21
11519071562 водна помпа-50 лева
и некви маслени филтри и горивни за дизел мисля беха-по 8 лева парчето :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tano » 01 Окт 2010, 19:32

Е.Димитров написа:ми аз имам нек'ви раути за Е21
11519071562 водна помпа-50 лева
и некви маслени филтри и горивни за дизел мисля беха-по 8 лева парчето :dunno:

Само намери и дизелова е21-ца :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 10 Окт 2010, 13:50

Току що набелязах едни чистачки .. ако офертата още е валидна :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 10 Окт 2010, 19:07

Абе Митак,аз коя от двете цени да гледам.Там където пише List или Your Price?? Че си харесах халогени и още някой неща ама да видя какви пари ще излезнат.
Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар

Мнение от alpina-ma6inata » 14 Окт 2010, 23:21

Гледа се цената your price, по-евтината. :) Който иска да поръчва да ми прати на ЛС с частите, номерата им и модела кола, за която са. Ще направя списък и ще направя запитване дали ще могат да направят отстъпка и колко ще е шипинга. Аз мисля до края на месеца или началото на ноември най-късно да сме поръчали.

Ще изчакам до края на другата седмица (23-ти), след което ще направя запитването и като имам отговор ще го пусна тук. Мисля така ще е най-добре да го направим, някой ако има предложения да казва. :yes:
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 15 Окт 2010, 11:54

и аз си харесах някой работи, идва въпроса с митницата. Кой ще се захване с тази задачка, и какви ще са ни допълнителните разходи :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DEMIURGE » 15 Окт 2010, 13:35

По повод допълнителните разходи...
Сега ми дойде наум, че при преговори с други американски фирми - почти всички са споменавали, че при пазаруване от тях и износ от Щатите, както ще е и в нашия случай - за Европа, допълнително смъкват цената с някакъв процент.
Един път, че стоката се изнася и няма да се консумира в Щатите, втори път - зависи от конкретния щат - вадят и ДДС-то, където го има и колкото и да е малко то. Това го казвам - дано стане и ще бъде малко в противовес с разходите ни тук в България.
Иначе с митницата при нас може да се получи голямо дърво. Отделно ще има мита, като за нови продукти, внос от държава извън ЕС, отделно ще се плаща и ДДС, което ще се калкулира на базата на продажната стойност, понякога и транспорта се взима предвид. После има едно ходене по мъките - оформяне на документи. За всеки различен чарк се пуска отделен документ и своя тарифна позиция. Този документ струва пари, а после като ти друснат и някакви такси - винаги те изненадват с нещо ново...
Така че, Митко, ако ти ще се заемеш с тази неприятна задача - може би си струва да се провери предварително - какви допълнителни усилия и разходи ще наложи това. Дано да си го правил преди, или имаш познати, които да могат да помогнат.
Може би трябва да се проучи и въпроса - чарковете да бъдат внесени на името на фирма, търгуваща с автомобилни части и принадлежности или сервиз - така при добро желание от страна на фирмата ще може да ни спести ДДС-то, а стойността на частите да си ги брои за разход и да го изпише при продажби или ремонти (и да си намали печалбата на хартия). Така ще има полза и за двете страни.

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 15 Окт 2010, 19:55

DEMIURGE написа:По повод допълнителните разходи...
Сега ми дойде наум, че при преговори с други американски фирми - почти всички са споменавали, че при пазаруване от тях и износ от Щатите, както ще е и в нашия случай - за Европа, допълнително смъкват цената с някакъв процент.
Един път, че стоката се изнася и няма да се консумира в Щатите, втори път - зависи от конкретния щат - вадят и ДДС-то, където го има и колкото и да е малко то. Това го казвам - дано стане и ще бъде малко в противовес с разходите ни тук в България.
Иначе с митницата при нас може да се получи голямо дърво. Отделно ще има мита, като за нови продукти, внос от държава извън ЕС, отделно ще се плаща и ДДС, което ще се калкулира на базата на продажната стойност, понякога и транспорта се взима предвид. После има едно ходене по мъките - оформяне на документи. За всеки различен чарк се пуска отделен документ и своя тарифна позиция. Този документ струва пари, а после като ти друснат и някакви такси - винаги те изненадват с нещо ново...
Така че, Митко, ако ти ще се заемеш с тази неприятна задача - може би си струва да се провери предварително - какви допълнителни усилия и разходи ще наложи това. Дано да си го правил преди, или имаш познати, които да могат да помогнат.
Може би трябва да се проучи и въпроса - чарковете да бъдат внесени на името на фирма, търгуваща с автомобилни части и принадлежности или сервиз - така при добро желание от страна на фирмата ще може да ни спести ДДС-то, а стойността на частите да си ги брои за разход и да го изпише при продажби или ремонти (и да си намали печалбата на хартия). Така ще има полза и за двете страни.

ДДС няма да ни смъкнат със сигурност защото там се начислява само ако се продава в същия щат и цените са си без ДДС. Други такси се съмнявам да смъкна и като цяло ще е мъка малко защото работят само с paypal verified address-и което е само за щатите. Разходите са мито около 4% и ддс 20% митническа декларация се попълва една но се изброяват всички неща по отделно по съответните групи по ТАРИК с кодовете. А ако недай си боже има нещо от тези неща което влиза в списъка с неща за двойна употреба нещата утиват на един малък ужас. Незнам ако някой има човек на митниците да каже дали ще може да минем стоката с почерпка ще е най-добре

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар

Мнение от alpina-ma6inata » 17 Окт 2010, 22:56

Ще звънна на Павел Лъки тия дни, той ми беше обяснявал реда на една сбирка, но съм позабравил... :oops:
2x Alpine white E30's
Изображение

Следваща

Назад към Shark Sector