Въпрос: E28, тоци по таблото
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Въпрос: E28, тоци по таблото
Един приятел си взе наскоро 520тд /или 525, не съм сигурен/. По таблото почти нищо не работи. Въпроса ми е: има ли разлика в инсталацията на дизел и бензин? За оборотомера със сигурност има - откъде се взема сигнал? От алтернатора или от датчик?
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

- MadVanio
-
ПсихопатVANIO
-
- Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
- Мечтае да кара: BMW E24
524ТД Е МОДЕЛА, НЯМА ДРУГ ДИЗЕЛ Е28 !
на твоя приятел препоръчвам да вземе от някоой друг часовници и да пробва да види дали ще се опрви проблема, защото си мисля, че самите часовници са прецакани,имат слаба електроника или както каза някои тя не е слаба но е 20 годишна
на твоя приятел препоръчвам да вземе от някоой друг часовници и да пробва да види дали ще се опрви проблема, защото си мисля, че самите часовници са прецакани,имат слаба електроника или както каза някои тя не е слаба но е 20 годишна

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
10х MADVANIO. Лошото е, че обещах да направя, каквото мога, но под ръка имам само моето Е30/бензин/часовник.
Уточнихме модела, остават въпросите за инсталацията и оборотомера.
Уточнихме модела, остават въпросите за инсталацията и оборотомера.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

Аз имам подобен проблем със Скоростомера и inspection-на.
Не работят, или идват само от време на време
Но не мога да намеря ново табло с уредите за моята 518ка.
От други модели не става заради оборотомера. Сега ще пробвам да го ремонтирам да видия дали ще се получи нещо. Доколкото знам само оборотомерите се различават на различните модели иначе всичко друго трябва да е абсолютно еднакво. Имам предвид различните модели на E28.
Не работят, или идват само от време на време

От други модели не става заради оборотомера. Сега ще пробвам да го ремонтирам да видия дали ще се получи нещо. Доколкото знам само оборотомерите се различават на различните модели иначе всичко друго трябва да е абсолютно еднакво. Имам предвид различните модели на E28.
vaaasko написа:Аз имам подобен проблем със Скоростомера и inspection-на.
Не работят, или идват само от време на време![]()
Проблема със скоростомера най-вероятно ти идв от датчика в дифа. Смени го и виж дали ще се оправи а инспекшъна го занули.
sonny написа:vaaasko написа:Аз имам подобен проблем със Скоростомера и inspection-на.
Не работят, или идват само от време на време![]()
Проблема със скоростомера най-вероятно ти идв от датчика в дифа. Смени го и виж дали ще се оправи а инспекшъна го занули.
Датчика е проверен - дори го смених без смисъл

Аз съм го разглабял таблото с уредите. Презапоил съм някои писти. Трябваше да се сменят батерийте. Но сложих обикновени а не зарядни както оригиналните. Километража работеше известно време мисля година, и пак се прецака. А инспекшъна ми е интересно откъде черпи инфо. Изглежда работи заедно с километража ама може и някакъв часовник да има също. Факт е, че след като го занулих работи два дни и спря. Вече подозирам батерийте.
А това табло се намира трудно или е продадено или му искат висока цена. Кофти.
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
батерииииииии.....
Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
7 мнения
• Страница 1 от 1