Още една Акулка ;)

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Peugeot 504 `72
Мечтае да кара: Mercedes-Benz C123 with M100 6.9 c.c. engine
Детайли за колата: ,,Elephant bone" collored PUG from 1972 year, without LSD and other things like it. No ABS, no ASR, no air condition, no power steering. Just natural aspirated OHV 2.0 liter, under 100 h.p. and running with LPG.

Re: Още една Акулка ;)

Мнение от Тато » 27 Юли 2011, 2:54

Нито да го хванеш - нито да го оставиш. Я, вземи се стегни и не прави глупости. Ако една понагнила тенекия те отказва така лесно, не знам какво ще правиш изобщо в тоя живот нататък. Е, може и за добро да е. Но, може да помислиш, пък да се завъртиш покрай разни хора и да измислите нещо по този въпрос. Виж, предлага ти се помощ. Ами възползвай се.

ПС За радиатора се чувствам гузен. :oops:

ентусиаст
Аватар
Кара: ретро ръжди

Мнение от M.Velichkov » 27 Юли 2011, 7:49

Ако не си намерши място, докарай я при мен. Никой не ми пипа колите при мен :yes:
Айде да играем на една игра. Казва се "върви на майната си". Ти си пръв.......

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 405 GRi 1.9
Мечтае да кара: BMW E28 520i @1987

Мнение от shrekypz » 27 Юли 2011, 8:56

Хора спокойно, няма да ходите никъде акулката :)

ОГРОМНИ Благодарности на всички, че скочихте и теглихте по едно рамо наистина имах нужда...
Още по големи благодарности на колегата TheStorm :bowdown: :bowdown: , ще се разберем с него кога и как ще стигне до тук акулката, но има още работа по нея (механична), за да стигне до София :D

moksika и теб ще те имам предвид отново ти благодаря :ok:

Стигне ли тук ще е доста по-лесно... пък и няма да има кой да ти пили на главата...

Проекта продължава!

Потребител
Аватар
Кара: На бензин
Мечтае да кара: На газ, мас и оцет

Мнение от koky_1 » 27 Юли 2011, 14:55

Колега,супер,че си решил да я запазиш...
За жалост и аз бях готов да купувам една,но един прост дядка я дал на вторичните...преди 4 дена...на 140к километра....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shrekypz » 27 Юли 2011, 23:05

koky_1 написа:Колега,супер,че си решил да я запазиш...
За жалост и аз бях готов да купувам една,но един прост дядка я дал на вторичните...преди 4 дена...на 140к километра....

Много съжалявам колега, не се предавай ще намериш читава акулка :) Просто човек трябва да търси, не че аз търсих де... влизам в cars, пиша BMW 3-та серия от 1979 до 1983-та , изкочи мойта и я взех... така че наблюдавай - ще изпадне нещо :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shrekypz » 28 Юли 2011, 2:46

Тази вечер съм нощна смяна... и както виждате преливам от работа :mhihi:

Искам да попитам някой разбиращ... по принцип, когато колата не е палена 2 седмици примерно (повече от 10 дни), след това й е мъка да запали, трябва да сваля чинията на въздушния филтър и да сипя малко бензин, вътре в дупката... до колкото разбрах това ми е карбуратора (моля без смях, казах още в първия пост, че не разбирам, така че ме извинете ако греша) или горивната ми система съдейки по спецификациите , които намерих в нета търсейки SOLEX 1B2 . Сега като се замисля, от едната страна я няма "сламката", която съм оградил на прикачената снимка. Възможно ли е липсата на "сламката" да е причината за трудното палене ? Предполагам, че чрез нея се впръсква гориво и се възпламеняма двигателя ? Отново се извинявам, ако пиша глупости... уча се :oops:

Изображение

Mежду другото, предишния собственик каза, че е взел от форума карбуратор, така че този който ми е в колата е друг (и вероятно има нужда от настройка), но е същия като за моя двигател. С 2 думи имам едно като горното в багажника резервно, за това и правя аналогия с карбуратор. Има ли някаква процедура да го прочистя в домашни условия ?

Едит : И сега ми светна... възможно ли е "сламката" да е паднала в дупката, което не ми звучи добре... :dunno:

Друго за което се сетих... тука проблема е като цяло козметичен. Има една част от двигателя, най-вероятно е изпускателен колектор изглежда г/д така Изображение Въпроса ми е може ли да се свали и да се обработи... поне отвънка, понеже изглежда доста ръждиво и се набива на очи. На пипане не беше изгнило и нямаше дупки, но трябва да се свали, за да се види хубаво.

От къде мога да си намеря помпа за съединителя и възможно ли е да тече от нея ? Последния път когато вадих колата имаше текло малко масло... поне на мен така ми се стори, но съм 100% сигурен , че не е от двигателя просто изглеждаше твърде светло и чисто (не че няма такива масла...). Мисля че всичко тръгва от съединителя, когато гледах колата отдолу с майстор ми каза, че помпата е за смяна , а самият съединител отлепя малко нагоре, което може би била причината, тоест помпата е причината за отлепянето по-нагоре.

Под предния капак намерих и нещо друго, което направи впечатление
Изображение Изглежда подобно, ако не и същото отпред с капаче за какво е този "контакт" ?

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 28 Юли 2011, 9:30

shrekypz написа:
Изображение Изглежда подобно, ако не и същото отпред с капаче за какво е този "контакт" ?

:shock: Букса за ремарке? :shock: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: На бензин
Мечтае да кара: На газ, мас и оцет

Мнение от koky_1 » 28 Юли 2011, 9:58

За карбуратора не мога да ти дам съвет,но си провери маркучите от резервоара към помпата в коша, защото може да смучи въздух и да не дърпа бензин както трябва :) :driving:

ентусиаст
Аватар

Мнение от M.Velichkov » 28 Юли 2011, 10:08

Братле, "сламката" ти е от ускорителната помпа :mhihi: и спокойно не е изпаднала, имаш си само едничка. Това с паленето май си идва дефкт на Солекса :mhihi: :mhihi: моя има същите болежки, ако не го паля 3-4 дена си въртя по 2 мин. докато качи горивото и подаде към камерите. Според мен са гарнитурите на карборатора и ми изветряв горивото от поплаваковата камера :dunno:За попмата: губи ли ти спирачна течност? Ако ти прави петно по колата и е от помпата то най-вероятно за 50-тина км. пробег ще изгубиш цялата течност в казанчето. По-вероятно е да е от семерината на вала към скоростите(честа болежка), като не караш няколко дена камбаната се оцежда :mhihi: .....само предположение. Ако е помпата, има ремонтни комплекти за около 30-40 лв., но зависи в какво състояние е буталото. Иначе има и помпи за около 60 лв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shrekypz » 28 Юли 2011, 15:16

Bavarcho написа:
shrekypz написа:

:shock: Букса за ремарке? :shock: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Добре, а каквко търси под предния капак ? :dunno:

koky_1 написа:За карбуратора не мога да ти дам съвет,но си провери маркучите от резервоара към помпата в коша, защото може да смучи въздух и да не дърпа бензин както трябва :) :driving:

Meрси за предложението, веднага ще го погледна като се върна :)

moksika написа:Братле, "сламката" ти е от ускорителната помпа :mhihi: и спокойно не е изпаднала, имаш си само едничка. Това с паленето май си идва дефкт на Солекса :mhihi: :mhihi: моя има същите болежки, ако не го паля 3-4 дена си въртя по 2 мин. докато качи горивото и подаде към камерите. Според мен са гарнитурите на карборатора и ми изветряв горивото от поплаваковата камера :dunno:За попмата: губи ли ти спирачна течност? Ако ти прави петно по колата и е от помпата то най-вероятно за 50-тина км. пробег ще изгубиш цялата течност в казанчето. По-вероятно е да е от семерината на вала към скоростите(честа болежка), като не караш няколко дена камбаната се оцежда :mhihi: .....само предположение. Ако е помпата, има ремонтни комплекти за около 30-40 лв., но зависи в какво състояние е буталото. Иначе има и помпи за около 60 лв.

Мерси за мнението.. и сега идва момента тоя солекс да му търся 1 ремонтен кит или търся направо друг... съмняава ме да мога да намеря нов ?
Последна промяна shrekypz на 28 Юли 2011, 17:23, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от M.Velichkov » 28 Юли 2011, 15:46

Брат, докарай колата в София и ще и поствами диагноза, ще те насочим към магазините, ще ти помогнем с каквото можем.....ти само вземи мръвките за скарата :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shrekypz » 28 Юли 2011, 15:50

moksika написа:Брат, докарай колата в София и ще и поствами диагноза, ще те насочим към магазините, ще ти помогнем с каквото можем.....ти само вземи мръвките за скарата :mhihi:

Hah... така си е .. доста хора вече се събраха да помагат... просто искам да съм сигурен, че като тръгна ще стигна :D
За това разпитвам и толкова много :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет

Мнение от TheStorm » 28 Юли 2011, 16:03

Кога смяташ да я водиш насам? Дай ако толкова се притесняваш ще дойда като ескорт :D

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 28 Юли 2011, 17:19

:OT: Предварително се извинявам за оффа.
Много се кефя на сплутеността в шарк сектора, де да беше така и в е30 подфорума.
Продължавайте в същия дух :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shrekypz » 28 Юли 2011, 17:22

TheStorm написа:Кога смяташ да я водиш насам? Дай ако толкова се притесняваш ще дойда като ескорт :D

Ами за момента, не съм планувал някаква дата, да кажем след 3 седмици, просто искам да прегледам някои неща преди да тръгна. Иначе ескторт няма да откажа, но ще ти пиша на ЛС.. :winky:

Vasko_BP написа::OT: Предварително се извинявам за оффа.
Много се кефя на сплутеността в шарк сектора, де да беше така и в е30 подфорума.
Продължавайте в същия дух :yes:

Честно да ти кажа, на фона цялата ни ситуация ( в България говоря), наистина не очаквах някой да тегли 1 рамо, но доста хора се отзоваха.
ОТНОВО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ! :cry:

ПредишнаСледваща

Назад към Shark Sector