Нов във форума
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
- Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет
Re: Нов във форума
Да взема да мина уикенда да я чуя ли 

- andrein
- кандидат ентусиаст
-
Тия дни са правя разпънка...че за Е21 нема
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- andrein
- кандидат ентусиаст
-
здравейте, пичови!
Съоръжението се предвижва вече от доста време и може да навлезе в следващия етап - да се разглоби и да се боядиса. Технически има някой неща за дооправяне...ма сичко с времето си.
Дали върви, не мога да преценя заради гумите - последна грижа. Като надуе от 2500об, почва едно безкрайно въртене на гуми на почти всички скорости. Ще трябва да се поработи върху изолацията на купето (сега няма нищо), защото вътре е страшно. Отвън звука от колата е супер як...турбини...блоу офи, ай сиктир...но за шофьора остава звука таркалящ се варел с пет-шест гайки в него.
та някой въпроси
с оборотомера някак си се справих, щото няма по-шибано нещо от оборотомер за 5-так...остана километража.
Та....от Е30-ка може ли да се извади само часовника на километража???...датчика в дифа къв е хол или VR???...колко зъба чете това устройство???
Поздрави!
Съоръжението се предвижва вече от доста време и може да навлезе в следващия етап - да се разглоби и да се боядиса. Технически има някой неща за дооправяне...ма сичко с времето си.
Дали върви, не мога да преценя заради гумите - последна грижа. Като надуе от 2500об, почва едно безкрайно въртене на гуми на почти всички скорости. Ще трябва да се поработи върху изолацията на купето (сега няма нищо), защото вътре е страшно. Отвън звука от колата е супер як...турбини...блоу офи, ай сиктир...но за шофьора остава звука таркалящ се варел с пет-шест гайки в него.
та някой въпроси
с оборотомера някак си се справих, щото няма по-шибано нещо от оборотомер за 5-так...остана километража.
Та....от Е30-ка може ли да се извади само часовника на километража???...датчика в дифа къв е хол или VR???...колко зъба чете това устройство???
Поздрави!
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Ей тук има една Усрана тема, която може да ти послужи.
viewtopic.php?f=36&t=151393
viewtopic.php?f=36&t=151393
- andrein
- кандидат ентусиаст
-
темата е полезна...само дето яко хейт са фърлили тия пичове....не разбрах за кво.
- andrein
- кандидат ентусиаст
-
винаги съм искал такава маса...най-накрая си я направих.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- M.Velichkov
- ентусиаст
-
- Кара: ретро ръжди
Цъкни по хубави снимки де 

Айде да играем на една игра. Казва се "върви на майната си". Ти си пръв.......
- Gecallica
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E21 320i, E21 315, E38 735i
andrein написа:винаги съм искал такава маса...най-накрая си я направих.
Да не си изкормил Мерцедесу?

- andrein
- кандидат ентусиаст
-
не...ама докато намеря 'читав' двигател си купих 3....та ми се намират.
- andrein
- кандидат ентусиаст
-
темата паднала надолу много....иначе чекам Цецо да се привърши на Алпината 2и2-ката и да боядисам БМВ-то и си праим разни експерименти:
Купих си чисто нови гуми Йокохама (ба ли ги кви, но са нови) 225/40/16 в опита да получа сцепление...успех нулев
Специално карам бавно на обороти на 2-ра, смачквам газта, колата тръгва, стига сюблимните 2500-3000 оборота...и стъпва на лед, ако сменя резко на 3-та, зимата продължава и те така...подозирам трее по-задълбочен реглаж на задния мост, ако не стане....не знам, определно ще е кола трудна за каране, което не влизаше в първоначалните сметки...което пък не ме кефи......а и ако върна рязко газта задницата тръгва.
По-принцип цял живот съм карал коли с предно или 4х4 и може би за това не ми допада БМВ-то...малко ми е странно.
Купих си чисто нови гуми Йокохама (ба ли ги кви, но са нови) 225/40/16 в опита да получа сцепление...успех нулев
Специално карам бавно на обороти на 2-ра, смачквам газта, колата тръгва, стига сюблимните 2500-3000 оборота...и стъпва на лед, ако сменя резко на 3-та, зимата продължава и те така...подозирам трее по-задълбочен реглаж на задния мост, ако не стане....не знам, определно ще е кола трудна за каране, което не влизаше в първоначалните сметки...което пък не ме кефи......а и ако върна рязко газта задницата тръгва.
По-принцип цял живот съм карал коли с предно или 4х4 и може би за това не ми допада БМВ-то...малко ми е странно.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Трябваше да пробваш само с енджин суап отначало щеше да ти е гадно но видиш ти харесало 

- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Ама тва в движение ли е вече
И не стъпа на асфалта, браво бе 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- KriK4eTo
- младши ентусиаст
-
- Кара: л Е21, а сега Е28
- Детайли за колата: Ниски и бавни.
Здравейте и от мен. Определно съм привърженик на тезата да си провериш сходимостта на задните колела и най-вече напречните наклони. Друго от което може да ти се струва много рязка е предавателното число на дифа. С какъв диф. и от какво е вече съм изгубил края, но ако е такъв за съответния мотор отпада определено като вариант. Все пак може да сложиш с една идея по дълъг ако имаш под ръка. Е21-та страда от зле разпределена тежест. Съответно свръх лека задница и в твоя и предполагам в моя случай доста тежка предница. Определено, ако имаш нещо както акумулатор, резервоар и прочие го разположи над задната ос.
Поздрави
Поздрави

- andrein
- кандидат ентусиаст
-
ми то за акуто не остан место отпред...така че е в багажника + клетката за усилване на задния мост + стоковия резервар все отзад...следващото ниво е бордюри, ама това няма да стане никога 
отзад гумите са почти прави т.е. макс контактна площ пружините са оригиналните за Е21....ше има експерименти преди да я боядисвам и вобще да я правя кола, щото досега не съм и влизал агресивно в завой и не ми се трепе с някво старо желязо
дифа и кутията са комплект т.е. трее да са оки
едва ли двигателя е по-тежък от 323-ка примерно, а кутията е дълга (като габарити) и тежи отзад
още не съм пробвал с шпера т.е. 100% блокаж, ма най-много да е още по-зле раотата.
мощноста също не е впечатляваща, около 230 коня и почти 400Нм

отзад гумите са почти прави т.е. макс контактна площ пружините са оригиналните за Е21....ше има експерименти преди да я боядисвам и вобще да я правя кола, щото досега не съм и влизал агресивно в завой и не ми се трепе с някво старо желязо

дифа и кутията са комплект т.е. трее да са оки

едва ли двигателя е по-тежък от 323-ка примерно, а кутията е дълга (като габарити) и тежи отзад
още не съм пробвал с шпера т.е. 100% блокаж, ма най-много да е още по-зле раотата.
мощноста също не е впечатляваща, около 230 коня и почти 400Нм
- M.Velichkov
- ентусиаст
-
- Кара: ретро ръжди
andrein написа:.....мощноста също не е впечатляваща, около 230 коня и почти 400Нм
e ти нищо не каза

Айде да играем на една игра. Казва се "върви на майната си". Ти си пръв.......