Нов във форума
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
- andrein
- кандидат ентусиаст
-
Re: Нов във форума
Днес се амбицирах и турих един преден носач от Ауди...който измести гумата с около 15мм назад и я прибра с около 10мм.
- toto_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e28 520i
Идеално е центрирана гумата спрямо веждата 

- TheStorm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
- Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет
така вече е по-добре. НО, ще трябва после на пътя да тестваш кой вариант ще е по-добър.
- KriK4eTo
- младши ентусиаст
-
- Кара: л Е21, а сега Е28
- Детайли за колата: Ниски и бавни.
- andrein
- кандидат ентусиаст
-
Некои практически въпроси:
1. Купих си два апарата, задни, с ръчна на жило, от Ауди...единия му беше блокирала ръчаната...разглобих и го раздвижих...ма нема да е лошо един ремонтен комплект да му тура
ИЛИ
да си зема 2 апарата двубутални от РС2 и да ги тура отпре, а тия отпред одзад и така ше имам 4 диска на 280мм...ма трее и хидравлична ръчна.
2. Трее ми болт с екцентрична шайба да си го тура на макферсона....некой да се сеща за такъв около 10мм...имаше нещо такова по носачите на Е36...а?????
3. Турих и предна стабилизираща щанга отзад...25мм сигурно и са задницата нема сгъване...дали е нужно???
4. Задното колело при движение нагор-надол си изменя сходимостта...бая ми се види...дали требе да е така???
5. Дали да изкарам БМВ-то на ливадата и да мина един два пъти с джипа през него????
Тенк ю ин адванс!
1. Купих си два апарата, задни, с ръчна на жило, от Ауди...единия му беше блокирала ръчаната...разглобих и го раздвижих...ма нема да е лошо един ремонтен комплект да му тура
ИЛИ
да си зема 2 апарата двубутални от РС2 и да ги тура отпре, а тия отпред одзад и така ше имам 4 диска на 280мм...ма трее и хидравлична ръчна.

2. Трее ми болт с екцентрична шайба да си го тура на макферсона....некой да се сеща за такъв около 10мм...имаше нещо такова по носачите на Е36...а?????
3. Турих и предна стабилизираща щанга отзад...25мм сигурно и са задницата нема сгъване...дали е нужно???
4. Задното колело при движение нагор-надол си изменя сходимостта...бая ми се види...дали требе да е така???
5. Дали да изкарам БМВ-то на ливадата и да мина един два пъти с джипа през него????
Тенк ю ин адванс!
- KriK4eTo
- младши ентусиаст
-
1. Каквото и да сложиш отзад все ще спира май, но тези 280мм за отзад ще му дойдат в повече и без регулатор за спирачното усилие няма да минеш. Иначе казано няма да ти трябва хидравлична ръчна, просто ще работиш с спирачния педал за тази цел. За отпред ми звъчи добре с тези двубуталните от РС.
2. Това с ексцентричната шайба нещо не ми идва на акъла какво да е ... я поясни къде точно ще си го турваш
.
3. Дебелата стабилизиращата щанга ще е добре с меки пружини, но с твърди ще е като талпа отзад само ще поднася и ще губи сцепление вътрешното колело в завой (за дрифт е идеално
).
4. Това за сходимостта е нормално, но при нормален ход не трябва да е особено осезаемо изменението. Виж при пусната кола на земята в какво положение са ти застанали носачите, най-добре е да са в хоризонтална позиция спрямо повърхността на която е колата. Ако при малък ход се изменя значително сходимостта проблема ще е от марката части която си избрал за тунинга
.
5. Ако ще го газиш да не ме забравиш за джантите
2. Това с ексцентричната шайба нещо не ми идва на акъла какво да е ... я поясни къде точно ще си го турваш

3. Дебелата стабилизиращата щанга ще е добре с меки пружини, но с твърди ще е като талпа отзад само ще поднася и ще губи сцепление вътрешното колело в завой (за дрифт е идеално

4. Това за сходимостта е нормално, но при нормален ход не трябва да е особено осезаемо изменението. Виж при пусната кола на земята в какво положение са ти застанали носачите, най-добре е да са в хоризонтална позиция спрямо повърхността на която е колата. Ако при малък ход се изменя значително сходимостта проблема ще е от марката части която си избрал за тунинга

5. Ако ще го газиш да не ме забравиш за джантите

- GRINGO
- младши ентусиаст
-
- Кара: `81 E21 335
Отпред какво ще правш по окачването?
Ако ще слагаш преден мост от ауди е добре да спазиш дължината на базата на
Аудито защото в противен случай ще губиш сходимст на предните колела при завиване.
ПП. Ето за какво говоря
http://en.wikipedia.org/wiki/Ackermann_steering_geometry#cite_note-2
Ако ще слагаш преден мост от ауди е добре да спазиш дължината на базата на
Аудито защото в противен случай ще губиш сходимст на предните колела при завиване.
ПП. Ето за какво говоря
http://en.wikipedia.org/wiki/Ackermann_steering_geometry#cite_note-2
- andrein
- кандидат ентусиаст
-
Мислих го за преден мост от Ауди...ама май нема много сми.
1...ясно че не ясно
2. Трее си оправя камбъра...щото като го изпрявя от ябълковидния болт на носача...трее и да свия щангата(тая дет прилича на кормилна) иначе сходимостта отива на кино....обаче щангата нема толко резба и не мое да и се навие. Та мисля горния болт на макферсона да му тура екцентрична шайба и легло за нея и да си регулирам наклона....в ботушите ше е трудно да се направи камбър плейт шот нема место и е неудобно.
3.Пружините отзад са оригиналните..меки ли са незнам.
4....трее да се провери...иначе с помоща на койловете съм го докарал до хоризонтални носачи естествено.
5. Засега не ме дразни много...ама остаревам и нервите ми също...така че ако нещо сгафи това БМВ...малко само...ше му тресна 10-20 кирки
1...ясно че не ясно
2. Трее си оправя камбъра...щото като го изпрявя от ябълковидния болт на носача...трее и да свия щангата(тая дет прилича на кормилна) иначе сходимостта отива на кино....обаче щангата нема толко резба и не мое да и се навие. Та мисля горния болт на макферсона да му тура екцентрична шайба и легло за нея и да си регулирам наклона....в ботушите ше е трудно да се направи камбър плейт шот нема место и е неудобно.
3.Пружините отзад са оригиналните..меки ли са незнам.
4....трее да се провери...иначе с помоща на койловете съм го докарал до хоризонтални носачи естествено.
5. Засега не ме дразни много...ама остаревам и нервите ми също...така че ако нещо сгафи това БМВ...малко само...ше му тресна 10-20 кирки
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
- Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет
Спокойно бе човек, ти се хвърли у големия филм и сега се ядосваш. Стъпка по стъпка и ще стане работата. Ако искаш дай ще се съберем хора, ще поумуваме, ще дадем акъл (къде полезен къде не толкова
) и ще продължиш 

- andrein
- кандидат ентусиаст
-
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Coupe/Europe/320i-M50/LHD/M/1993/browse/rear_axle/rear_axle_support_wheel_suspension/#11
те тая шайба с болт 11 и 10
два броя молим
два броя молим
- andrein
- кандидат ентусиаст
-
TheStorm написа:Спокойно бе човек, ти се хвърли у големия филм и сега се ядосваш. Стъпка по стъпка и ще стане работата. Ако искаш дай ще се съберем хора, ще поумуваме, ще дадем акъл (къде полезен къде не толкова) и ще продължиш
...не аз само го предупреждавам да внимава

- KriK4eTo
- младши ентусиаст
-
2. По повод камбъра можеш и щангите за сходимост да си преработиш, направиш още резба и скъсиш.
Ексцентричен болт не ти е нужен до колкото мисля, просто стягаш здраво двата болта и няма да мърда. Горния му правиш канала елипсовиден а долния не пипаш, но това предполагам си го знаеш и ти
. На е36 камбъра се прави по напълно друг начин поне по правилния начин де
3. На мен са ми меки,но съм с оригинална щанга при теб може и да са добре с дебелата щанга.
4. Е щом ти е хоризонтално носача не би трябвало да имаш забележима разлика в сходимостта при движение нагоре, надолу, освен ако не я натискат двама 100 килограмови тази задница
Ексцентричен болт не ти е нужен до колкото мисля, просто стягаш здраво двата болта и няма да мърда. Горния му правиш канала елипсовиден а долния не пипаш, но това предполагам си го знаеш и ти

3. На мен са ми меки,но съм с оригинална щанга при теб може и да са добре с дебелата щанга.
4. Е щом ти е хоризонтално носача не би трябвало да имаш забележима разлика в сходимостта при движение нагоре, надолу, освен ако не я натискат двама 100 килограмови тази задница

- andrein
- кандидат ентусиаст
-
KriK4eTo написа:2. По повод камбъра можеш и щангите за сходимост да си преработиш, направиш още резба и скъсиш.
Ексцентричен болт не ти е нужен до колкото мисля, просто стягаш здраво двата болта и няма да мърда. Горния му правиш канала елипсовиден а долния не пипаш, но това предполагам си го знаеш и ти. На е36 камбъра се прави по напълно друг начин поне по правилния начин де
![]()
2...щангата след края на резбата става крива (отливка неква...за да се размине с стабизаторната) и нема место за резаба....това за канала и аз го мислих, е готино с екцентрична шайба. От Е36 ми трее само шайбата и болта...ама май ше отскоча до гаража да го делна с бормашината...още сега.
3. Ше мерна щангата ама е май прекалена.
- andrein
- кандидат ентусиаст
-
...а и амортисьорите отзад сега са дебели като предни....незнам това дали ше има отношение
...премерих 25мм е щангата...и разширих отвора с 3 мм...поизпраи се гумата
...премерих 25мм е щангата...и разширих отвора с 3 мм...поизпраи се гумата
andrein написа:http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Coupe/Europe/320i-M50/LHD/M/1993/browse/rear_axle/rear_axle_support_wheel_suspension/#11
два броя молим
звънни ми утре по някое време докато разколачвам ена таквъз 36ца да и смъкнем шайбите

цената е да се снимам до о.з.-тките с бутилка ариана

бай дъ вей...с матора кво стана

Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс