Каква е21-ца...
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
krika написа:VENBO написа:krika написа:тва е тънка раотаVENBO написа: Пък и незнам дали е М10 или М20-как да разбера? колата е 80та година...?.....едното е 4цил другото е 6цил.
Не знаех вечовек се учи докато е жив
![]()
.............. и не ги слушай тия тука да земеш първата дет видиш
търси 323
малко трудна работа но няма да збъркаш
Понеже 323-ките ги има на всеки ъгъл....

- VENBO
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i Turbo
- Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.
krika написа:... търси 323малко трудна работа но няма да збъркаш
май към 323 ще се ориентирам..320-ката дето съм я намерил единственото което надделява да я взема е че е в доста добро състояние купето и салона, ама пък карбуратор

Колега, разглеждах форума и попаднах на твоят пост
Мога да ти отправя едно предложение, а ти да прецениш дали си заслужава колата. Става въпрос за BMW е21 320i 07/82г.
Колата е четири цилиндрова M10/B18 е двигателя, K-Jetronic механична инжекция, 5 скорости, LSD-диференциал, окачването е подменено: пружини BOGE и газови амортисьори жълт BILSTEIN, оригинални лети джанти с почти нови гуми BRIDGESTONE B330 EVO 185/70/R13, таблото е с оборотомер и електронен часовник, има и КЛИМАТИК работещ перфектно при това
/имам предвид че термометърът като го сложа в духалката на таблото и пада на 10гр. при 39 навън/
Относно забележките, те са по външния вид:
1. Счупено стъкло на лявото странично огледало;
2. Декоративната лайсна на предния ляв калник липсва;
3. Декоративната лайсна на предния десен калник липсва;
4. Лакът на тавана и капака на багажника се е пообелил;
5. Десният фар за дългите се изпотява отвътре при дъжд.
BMW-то е на баща ми, и е в Гърция той го купи преди 3 год. от представителство на BMW там. Поддържано е само с оригинални части и консумативи, защото си го кара като служебно и фирмата му поема обслужването. Сега е решил да го продава и да си взема някаква 5-ца. Ръжда има единствено и само на две места на пода под предните седалки, но не е нищо сериозно /около едни тапи завинтени в пода/.
Всяка година дори го закачат в сервиза на някаква машинка там и му промиват цялата горивна система с некви химии.
Цената на екземпляра е 3100лв. /Снимки ще пусна в раздел продава/
Телефонът ми е 0888/681825
Обади се, ако ти представлява интерес.
Поздрави, Петко

Мога да ти отправя едно предложение, а ти да прецениш дали си заслужава колата. Става въпрос за BMW е21 320i 07/82г.
Колата е четири цилиндрова M10/B18 е двигателя, K-Jetronic механична инжекция, 5 скорости, LSD-диференциал, окачването е подменено: пружини BOGE и газови амортисьори жълт BILSTEIN, оригинални лети джанти с почти нови гуми BRIDGESTONE B330 EVO 185/70/R13, таблото е с оборотомер и електронен часовник, има и КЛИМАТИК работещ перфектно при това

Относно забележките, те са по външния вид:
1. Счупено стъкло на лявото странично огледало;
2. Декоративната лайсна на предния ляв калник липсва;
3. Декоративната лайсна на предния десен калник липсва;
4. Лакът на тавана и капака на багажника се е пообелил;
5. Десният фар за дългите се изпотява отвътре при дъжд.
BMW-то е на баща ми, и е в Гърция той го купи преди 3 год. от представителство на BMW там. Поддържано е само с оригинални части и консумативи, защото си го кара като служебно и фирмата му поема обслужването. Сега е решил да го продава и да си взема някаква 5-ца. Ръжда има единствено и само на две места на пода под предните седалки, но не е нищо сериозно /около едни тапи завинтени в пода/.
Всяка година дори го закачат в сервиза на някаква машинка там и му промиват цялата горивна система с некви химии.
Цената на екземпляра е 3100лв. /Снимки ще пусна в раздел продава/
Поздрави, Петко

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Как ще е 320 и ще е м10б18 4 цилиндъра
Нещо си се объркал 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Има, има!
Е21 320: Featured an M10 four-cylinder engine with a Solex 2-barrel downdraft carburetor, 109 BHP
ПП. От де ги намирате тез ЛСД-та за Е21...Дайте един насам! (сериозно
)
Е21 320: Featured an M10 four-cylinder engine with a Solex 2-barrel downdraft carburetor, 109 BHP
ПП. От де ги намирате тез ЛСД-та за Е21...Дайте един насам! (сериозно

Без страх, без спирачка!
Да взема да внеса малко яснота относно типа на двигателя, поне доколкото може да се има доверие на продавача от BMW представителството в Гърция...
Та значи оригиналният двигател на колата е подменен при тях със настоящия, а той е от 320i '77 :
11/75 - 03/77
inline watercooled 4
89 x 80 bore/stroke
1990 cm2
SOHC
2 valves
9.3 : 1 compression
Bosch K-Jetronic
175Nm @ 4350
125 @ 5700
M 10 B??
chain
3.0 (max) - CO% -> ??? това бълва CO здраво
850-950 idle speed
Смятам, че наистина е така защото щампата върху всмукателните колектори е "77", ще рече 1977год. , луда работа
Тогава е монтирана и скоростна кутия "5 speed sports" - Getrag 245/2 и LSD диференциал /неизвестно какъв/.
Обаче двигателя наистина май трябва да се води М10B20 и аз незнам вече

Та значи оригиналният двигател на колата е подменен при тях със настоящия, а той е от 320i '77 :
11/75 - 03/77
inline watercooled 4
89 x 80 bore/stroke
1990 cm2
SOHC
2 valves
9.3 : 1 compression
Bosch K-Jetronic
175Nm @ 4350
125 @ 5700
M 10 B??
chain
3.0 (max) - CO% -> ??? това бълва CO здраво
850-950 idle speed
Смятам, че наистина е така защото щампата върху всмукателните колектори е "77", ще рече 1977год. , луда работа

Тогава е монтирана и скоростна кутия "5 speed sports" - Getrag 245/2 и LSD диференциал /неизвестно какъв/.
Обаче двигателя наистина май трябва да се води М10B20 и аз незнам вече

- VENBO
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i Turbo
- Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.
petko77 написа: Цената на екземпляра е 3100лв. /Снимки ще пусна в раздел продава/
Поздрави, Петко
Благодаря ти колега.ще помисля и ще ти се обадя. екземляра сигурно е добър, единственото което не ми харесва, освен забележките които си изброил, е че е 4 цилиндров-не искам колегите да ми се сърдят че разсъждавам така, просто си имам предпочитания. Пусни някакви снимки тука в темата да я разгледаме всички въпросната 21-ца.
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2