Още една Акулка ;)

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Re: Още една Акулка ;)

Мнение от akula » 22 Юни 2011, 15:00

shrekypz написа:BTW, тъй като колата трябваше да се премести в друго гаражче бащата я е подкарал (като преди това е сипнал малко бензин...) и колата вече не гаснела на празен ход ( Магия ? :mrgreen: ) Възможно ли е просто да е нямало достатъчно гориво и заради това да е гаснела колата, докарахме я с автовозче ?

Малко офф.. :OT:

Жените ме отчайват всеки ден... майка ми се возила в колата до баща ми и нейното мнение цитирам : "Ох, тая кола вози все едно съм в Жигулата на дядо ти, а тоя детски волан ми прилича на играчка" , т'ва волана като го чух и щях да падна на земята :mhihi: , а бащата го чувам от страни как приглася "Той е спортен бе".
5 минути по-късно пращам снимките на моята приятелка и тя ме пита защо волана е счупен :dunno: все едно нещо му липсвало и имал дупки по него :conf:

:OT: колега, от приятелката ти не очаквай подкрепа за тази кола.
а ако все пак сбъркам и те подкрепи, и не ти опява, че караш "стара и грозна кола", нараво се жени за това момиче. говоря сериозно.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

ентусиаст
Аватар
Кара: ретро ръжди

Мнение от M.Velichkov » 22 Юни 2011, 15:28

:mhihi:
Айде да играем на една игра. Казва се "върви на майната си". Ти си пръв.......

Потребител
Аватар

Мнение от Tipsy » 22 Юни 2011, 16:56

shrekypz написа:
Жените ме отчайват всеки ден... майка ми се возила в колата до баща ми и нейното мнение цитирам : "Ох, тая кола вози все едно съм в Жигулата на дядо ти, а тоя детски волан ми прилича на играчка" , т'ва волана като го чух и щях да падна на земята :mhihi: , а бащата го чувам от страни как приглася "Той е спортен бе".
5 минути по-късно пращам снимките на моята приятелка и тя ме пита защо волана е счупен :dunno: все едно нещо му липсвало и имал дупки по него :conf:

Имам перфектен,оригинален волан за е21 http://tipsyrito.snimka.bg/bulgaria/cha ... 1.22459538 драсни едно ЛС ако искаш да се разберем за цената ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 405 GRi 1.9
Мечтае да кара: BMW E28 520i @1987

Мнение от shrekypz » 25 Юни 2011, 9:38

akula написа:
shrekypz написа:BTW, тъй като колата трябваше да се премести в друго гаражче бащата я е подкарал (като преди това е сипнал малко бензин...) и колата вече не гаснела на празен ход ( Магия ? :mrgreen: ) Възможно ли е просто да е нямало достатъчно гориво и заради това да е гаснела колата, докарахме я с автовозче ?

Малко офф.. :OT:

:OT: колега, от приятелката ти не очаквай подкрепа за тази кола.
а ако все пак сбъркам и те подкрепи, и не ти опява, че караш "стара и грозна кола", нараво се жени за това момиче. говоря сериозно.

Ами какво да ти кажа колега, жената (приятелката) ме подкрепя напълно и живот и здраве и до женитба може да се стигне..., само времето ще покаже ;)

Някой ако може да обясни как мога да си вържа (ако мога сам) оборотомера... предполагам самото табло е от 318/320 и тн. модел.
Някъде четох , че имало 3 кабели + зеленобял - (не помня какъв) и черен , но ако случайно има снимки или му се занимава на човек да обесни като за идиот, ще съм му адски благодарен.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 26 Юни 2011, 18:30

Има три кабела, плюс, минус и от бобината, но не плюса и.
По принцип някой висяха отзад, има ги на инсталацията, но не е проблем да си прекараш нови, намираш кафяв за маса, зелен/бял за плюс и този от бобината ако го имаш е черен или нов.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shrekypz » 01 Юли 2011, 22:40

Хора... лека полека напредвам :)

Намерих въздушен филтър и свещи. За кабелите ме зарадваха със сума от 82 лв. което за момента ми се вижда... доста.
Ако някой знае къде мога да намеря нещо по-евтино - да пише на лично. Утре ще оправям гумите - баланс и тн. и се тръгва по майстори да преглеждат 1 по 1 окачване, спирачки, двигател...
Също така искам да попитам от волана в дясно веднага има едно копче, което се дърпа... какво прави това копче, понеже при мен сигурно е имало "тунинг" - светка една лампа под предния капак + 2 допълнителни бутона при педалите (?!?!?) + диоди при пепелника...

Днеска си поиграх малко с десния мигач, понеже не работеше и се отказа, че тампона или каквото е там, който предпазва да влиза влага и мръсотия в мигача ги няма, в резултат на това всичко беше клеясало, но сега го оправям и утре ще си играя с поялника, намерил съм едни гумички ще ги преспособявам... ако някой има от тези в излишък да ми пише пак ;)

Ами това е за сега... за жалост почвам работа в понеделник и няма да имам много време за работа по колата, но ще го мисля - най-важното е, че ще има пари = работа по колата.

И за финал ДАИ Листовки = ДА :) - Остана само изпита по кормуване.

За сега идеята ми , поне на външен вид (боя + визия) е да се насоча към това, тоест така смятам да изглежда колата, когато проекта е готов (или поне да се доближа до него) :

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 4

Мнение от mejdupraznika » 02 Юли 2011, 12:55

Успех колега. Качвай периодично снимки, темата да не замира :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shrekypz » 02 Юли 2011, 15:23

Снимки... ами направо клипче, лошото е , че беше спукан радиатора и когато прибирах колата... изпуши :D
Така, че търся си читав радиатор.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shrekypz » 02 Юли 2011, 21:31

Ето линк, на един тест драйв :driving:

http://www.youtube.com/watch?v=5NNNsKD82oU

А ето линк на последиците след тест драйва :dummy: :ranting:

http://www.youtube.com/watch?v=p0ULoo4BOBs

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет

Мнение от TheStorm » 03 Юли 2011, 13:30

Ако искаш да го направиш като хората - звънни на тия хора : http://avtoradiatori-nushi.com/index.php?lang=bg

Те са бг производител на радиатори и или ще ти направят такъв, или могат да ти продадат нов, примерно на Нисенс

А иначе, Е21чкаа е готина :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 03 Юли 2011, 14:20

Знаеш ли ориентировъчни цени за производството на радиатор?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара:)

Мнение от taran » 03 Юли 2011, 18:00

Миналата година,за нова пита на един радиатор,на мой познат му взеха над 300 лв.Незнам къде го прави,но беше звънял по разни фирми из София и горе-долу еднакви бяха цените.

Потребител
Аватар

Мнение от Tipsy » 03 Юли 2011, 19:05

shrekypz написа:Снимки... ами направо клипче, лошото е , че беше спукан радиатора и когато прибирах колата... изпуши :D
Така, че търся си читав радиатор.

аз на мойта качих от е30
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shrekypz » 03 Юли 2011, 22:03

За радиатор мисля, да се доверя от някоя друга кола , но ще го измисля.
Току-що си взех волана, гумичките и ръчките от колегата DMC евала :bowdown: .

Имам 1 въпросче, трябва ли да сменям гарнитура сега като е спукан радиатора, че един приятел ме навива за такива екстри.. трябвало непременно...

Да обесня какво стана, след цял ден каране и последното кръгче на първия линк подкарахме колата 50 метра и там като я изгасихме чак изпуши радиатора, не беше качила някаква критична температура, просто лепен радиатор.. рано или късно... :roll:

Давайте идеи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 04 Юли 2011, 15:53

колега, дръж здраво и гаджето, и колата :yes:
кабели- и на мен ми обявиха същата цена, на манети мирели. и аз като теб за сега се въздържах. свещи сложих- на NGK, некви френски, уж чудни страшни.
за оборотомера имаше тема, потърси в нашия подфорум.
радиатор става и от е30.
така както го обясняваш, няма нужда от смяна на гарнитурата- не би трябвало да е фатално само по себе си.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

ПредишнаСледваща

Назад към Shark Sector