E21 питане!!!!!!!

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

Брррръм!
Аватар
Кара: на стъклопласт ...

E21 питане!!!!!!!

Мнение от NeedHead » 20 Окт 2008, 15:42

колеги искам да ви запитам за 1 акула!искам мн да си взема е21 ама проблем искам да си я направя мн бърза и мисля да й сложа мотор М50Б20 или Б25.та да ви питам 6те стане ли или в мн лош филм ще се вкарам,пък и шпер искам трее да се варти мн!!!
имам идеята да и сложа горе посо4ения мотор ама от е36 или е30 с кардана кутията и дифа(нали уж така комплект ги дават) дали ще има резон или... :help: ;) :D :D

пп: и ако межете да ми кажете кой ще се навие да изпълни услугата!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 20 Окт 2008, 16:00

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
малко по-долу в раздела има една тема "Ще пробвам пак", прочети я и пак кажи че искаш да правиш е21 :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Брррръм!
Аватар

Мнение от NeedHead » 20 Окт 2008, 16:24

да тъмън я видях!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 20 Окт 2008, 16:56

и са последно кво реши ще правиш ли е21 бегачка или не? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Бургаското явление
Аватар

Re: E21 питане!!!!!!!

Мнение от Illusion » 20 Окт 2008, 18:00

NeedHead написа:мисля да й сложа мотор М50Б20 или Б25.та да ви питам 6те стане ли или в мн лош филм ще се вкарам

Това, че ще стане - ще стане, но филма няма да е много лош, а ще е направо сапунен сериал - всеки ден. А и вече идва зима и едва ли е най-подходящото време за започване на такива ремонти.

NeedHead написа:пък и шпер искам трее да се варти мн!!!

Шпер си трябва - да, но все пак дори без него Е21 има възможност да се върти. Особено с М50Б20 или Б25, но във втория случай си е напълно излишен. Самото купе си е достатъчно леко в сравнение с Е36.

NeedHead написа:имам идеята да и сложа горе посо4ения мотор ама от е36 или е30 с кардана кутията и дифа(нали уж така комплект ги дават) дали ще има резон или... :help: ;) :D :D

Горе посочения двигател в Е30 заводско го няма, а си мисля, че не е оферта да взимаш от вече преправян, защото дори да го напъхаш в Е30 не е толкова лесно. И все пак Е30 не връща нищо и при Е21 нещата седят по малко по-различен начин. Двигателя можеш да го вземеш освен от Е36 и от Е34. ;)
Само вече не знам с какви проблеми ще се сблъскаш с кутията и кардана, но за диффа съм почти сигурна, че няма да стане. Освен да вземеш карантията от другия дифф и да слагаш в е21-вия, но няма смисъл, ако питаш мен.
Ядове по самото вкарване на двигателя не знам дали ще имаш, но след това с кабеляците ще е наистина доста интересно. Впредвид колко време отне да запали М20Б20 Мотроник от Е30 в Е21, което до този момент е било със същия двигател, но Ел. инжекцион (заводски карб.), май няма да е много лесно да го накараш да изръмжи.

NeedHead написа: и ако межете да ми кажете кой ще се навие да изпълни услугата!!!

Едва ли някой ще се навие да го прави, а и дори и да има някои не ти го препоръчвам, защото от майстори може да ти призлее. Нещо не са за голямо доверие повечето, а тези, които наистина разбират и могат си правят своите коли. Така че почвай и ти малко по-малко, събирай части, изчети малко техническа литература (мога да пратя разни ПДФ-чета) и на пролет най-рано се хвърляй с рогата напред и почвай. Лошото е, че преди да стигнеш до двигателя, тярбва да разхвърлиш цялото купе, за да махнеш ръждата. Колкото и да е запазена колата, за 25-30 години не може да не е избило все някъде. А някак не върви да правиш големи промени по двигателя, а да не си оправиш купето. Също така се позанимавай и със спирачната система, а и цялото окачване - ом я гласиш да върви много несъмнено ще я качиш и на писта, а тогава си трябва едно добро твърдо окачване, въпреки че рискуваш по нашите пътища да ти упадат пломбите с такова.
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

ИзображениеИзображениеИзображение

Брррръм!
Аватар

Мнение от NeedHead » 20 Окт 2008, 18:03

ако успея да набутам вътре М50 мин Б20-100%!!! само трее да видя колко ще излезне кат пара
:mhihi: :mhihi: :mhihi:
а тва с кърнежа няма проблем лесна работа няма страшно :D
(трябва като я натисна лекинко да не си знае орбитата) :lol: :lol:
Последна промяна NeedHead на 20 Окт 2008, 18:08, променена общо 1 път

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 20 Окт 2008, 18:05

Мисля, че "става ли" и "кой ще го изпълни" са не съвместими и не се хващай освен ако нямаш много пари и нерви.
Изображение

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 20 Окт 2008, 18:06

NeedHead написа: а ако си намеря читава Е30 ще се позамисля малко ама ...

Е30-ки читави се намират доста по-лесно! Части за тях все още има нови във повечето БМВ-магазини, но за е21 частите са си наистина доста голям проблем. Така че обмисли добре в какво се вкарваш и наистина, ако нямаш достатъчно нерви, по-добре прави Е30-проект.
Това, че Е21 е в пъти по-агресивна като дизайн, че има излъчване, което и най-добре направените Е30-ки нямат, си е така, но все пак главоболието ти ще е доста често срещано явление, ако си вземеш акула. :D
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 20 Окт 2008, 18:10

Ех мечти-мечти, я дай някоя агресивна снимка де :mhihi:
Изображение

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 20 Окт 2008, 18:13

//Zender написа:Ех мечти-мечти, я дай някоя агресивна снимка де :mhihi:

:mhihi: Стига и ти с тия мечти. Нали знаеш, че не съм добре с главата тези дни. :mhihi:
Последна промяна Illusion на 20 Окт 2008, 18:14, променена общо 1 път

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 20 Окт 2008, 18:13

Тоя подпис няма ли да го сменяш, че .............лоши спомени ме навяват пак, а и да не забравя пак съм пеш друга гума пукнах :mhihi: :mhihi: :mhihi: :shock: :shock: :shock:
Изображение

Брррръм!
Аватар

Мнение от NeedHead » 20 Окт 2008, 18:15

Нерви има яко то тва не е проблем!Проблем са частите и донякате бюджета(въпреки,че сам събрал известна сума,която би трябвало да стигне) А Е30 може,но пържо ще гледам да направя Е21 и чак ако не ще тогава Е30 са сам на ниво яко четене във форума!!

можеш ли да ми пратиш вапросните ПДФ-чета да ги зачитам :mhihi:

qj_laina@abv.bg или echamurlijsky@infonotary.com

Благодаря много! :)

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 20 Окт 2008, 18:16

//Zender написа:Тоя подпис няма ли да го сменяш, че .............лоши спомени ме навяват пак, а и да не забравя пак съм пеш друга гума пукнах :mhihi: :mhihi: :mhihi: :shock: :shock: :shock:

Смятам само твоя да сменям - моя си е така завинаги. Дет се вика: "Докато смъртта ни раздели".

ПС: Извинявам се за спама. NeedHead, ето такива отклонения се получават след цяло лято висяне на слънцето да правиш Е21. Сам си прецени товал и искаш. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 e46 325i;е36 Touring
Мечтае да кара: S50/52

Мнение от lubaka_320 » 21 Окт 2008, 19:17

ПС: Извинявам се за спама. NeedHead, ето такива отклонения се получават след цяло лято висяне на слънцето да правиш Е21. Сам си прецени товал и искаш. :mhihi:[/quote]

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 22 Окт 2008, 12:15

а бе аз мисля че ако ми е под ръка колата донор и с ЕТМ-а под ръка за седмица може да изръмжи без проблем ;)
какво толкова им се плашите на кабеляците не ми е ясно
Изображение

Следваща

Назад към Shark Sector