проблем със скоростите

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем със скоростите

Мнение от Tilixxx » 19 Май 2007, 11:22

здравейте колеги значи преди няколко дни както си карах на 4 на изкачване тръгнах да превключвам на 3та .сега не мога да превключвам на никоя скорост от какво може да е?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 20 Май 2007, 18:55

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=51726

Tъпото при наще коли е че няма датчик за нивото на маслото или темпретурата му в скоростната кутия, някой да има идея дали това е постижимо?

А кат се качиш в колата и сменяш на место чува ли се нещо, аз като се кача и се чува как захапват, особено ако си отворя вратата и разни пружинни звуци.

Ето какво е написал Ати, може и при теб да е нещо подобно:

На около 100-тина км преди Търново, посока Варна, започна да ми "плюе" 5-та предавка. Като отнема газ-та и целия лост се мърда с няколко сантиметра. Викам си ясно, някой тампон се е скъсал и цялата кутия играе и явно някъде опира лоста на скоростите. Кутията хърка, аз си вкарвам пета и си карам като пич. Тя си я плюе, аз си я вкарвам и си перкам.
По едно време около Търново 5-та изчезна. И останах само на 4-та. На 4-та обаче нищо не се мърда. Ахаам. Не е тампон. Лошо. Явно е масло или синхронизатор. Съдейки по това, че колата започна толкова трудно да върви, че на стабилно нанадолнище (сещате се от Арбанаси надолу) се налагаше да давам газ и то доста, за да не спирам. И така 250 км с около 60-тина км/ч и принудително почивки, когато кутията започваше да свири прекалено силно и колата хептен преставаше да върви.

Назад към Shark Sector