Е 28 525i

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 М52B20
Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор

Е 28 525i

Мнение от didore » 22 Мар 2007, 0:51

Здравейте,
И така харесъл съм една Е28 525i бежевокафяв металик с лети джантички, бежев салон, шибидак общо взето запазен екземляр но да не забравяме и годината 1983. Има ръждичка тук таме чукнато но нищо непоправимо. Всички лайсни и фарове са си на място. Само заден ляв стоп е леко счупен но не мисля, че е чак толкоз кът. Последните 6 години е карана от жена и за жалост подръжката малко куца. Цената е добра но винаги има нещо.

1. Подхарчва масло - гумички и сегменти евентуално
2. Чукат клапаните - реглаж

Като цяло колата е добра а и ми е стара мечта. По коша ръжда не видях утре ще огледам и под мокета. Има от вътрешната страна на предния капак, долния край на дясната врата и от долу но не много. Бих вкарал парици да си я стегна. Знам , че харчи доволно но това ще ми е колата за празнични дни и кеф.
Вече говорих с Али за смяна на сегменти но ми се иска с клапаните и гумичките да се справя сам. И така имам един въпрос.
1.Трудна ли е смяната на гумичките на клапаните и реглаж на този мотор и дали при подходящи условия и знания ще се справя сам.
Ако някой има линк към нещо по въпроса ще съм благгодарен. Не искам да правя глупости и ако не съм сигурен в целия процес отивам в сервиз. Просто мерака е голямо нещо ;)
Ма много ме кефи тази кола!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Diver's Nightmare
Аватар

Re: Е 28 525i

Мнение от TOM » 22 Мар 2007, 8:33

didore написа:1.Трудна ли е смяната на гумичките на клапаните и реглаж на този мотор и дали при подходящи условия и знания ще се справя сам.
;)
Не е трудно да си смениш гумичките. Но горещо те съветвам, ако не си го правил до сега, да не се учиш точно на тази кола :!: Може би има нужда и от замяна на водачите на клапаните и райберене на леглата и клапаните, но ти след като нямаш опит, няма как да прецениш. Но ако си решил твърдо сам да слагаш гумичките, първо занеси главата някъде където ремонтират глави, за да ти кажат какво има да се прави по главата. И си купи гумички на Гьотце, в пакетчето има и едни вложки, които се слагат върху клапана и тогава се поставя гумичката. Това се прави за да не се надере самата гумичка от нарезите за конусчетата.
Успех!
е21 345 0-402м 12.18
Изображение

Назад към Shark Sector