Е28 и как я реставрирам =)

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: малко
Мечтае да кара: Е23 с много екстри

Re: Е28 и как я реставрирам =)

Мнение от gh0sts » 18 Апр 2010, 12:46

за да сълзи така, значи е много малка пукнатината, което означава че трудно ще я запълниш с какъвто и да е материал, по скоро ще стане повърхностно покриване, което не се знае колко време ще изкара и евентуално ако минеш някъде където ще опре на същото място може да свалиш покритието и пак да се появи проблема.
все си мисля че е по добре да смениш картера за да няма изненади по късно, когато е вече готова колицата :D
Изображение
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: Alpina B7 Bi-Turbo

Мнение от axel_stz » 18 Апр 2010, 16:23

snitch написа:Трябва да сваля мотора и се чудя каква стойка да му измисля, свалям го и се почва кърпене, а и искам да сваля картера и да се изисти отвътре + е чукнат отдолу (направо не ми се вярва колко ниско е тоя картер и нищо не го пази) и сълзи- няма как да взема нов, така, че ще трябва да му измисля нещо, не знам дали течен метал ще свърши работа :roll:

Относно картера има две решения:
1-во - Да го смениш.
2-ро - Да го занесеш при майстор заварчик с аргонов заваръчен апарат. Картера е от някаква алуминиева сплав и е напълно възможно да се завари. Аз съм заварчик и ти го гарантирам ;) Важното в случая е, човека да си разбира от работата и да ти го направи качествено :yes:
Изборът си е изцяло твой :ok: Успех с реставрацията :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 19 Апр 2010, 13:56

следя темата с интерес, :bowdown: на колежката за ентусиазма, и напълно подкрепям решението за оргиналния вид, сякакви спойлери, прагове и прочее оптика развалят визията на тази перла. (лично мнение)
извинявам се за тъпия въъпрос, сигурно ли е че картера е спукан? понякога сълзи от гарнитурата и създава такова впечатление.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от P 4446 PP » 21 Апр 2010, 10:13

Ами да започна и аз с добре дошла в нашия форум прегледах темата на бързо и единственото което мога да кажа е че според мен 528-ците не са за отписване лощото е че гълтат мн ако искаш да му правиш тунинг само едно чипче ще го оправи и ще литне друго не ти трябва :yes:
DIFFICULT DOES NOT MEAN IMPOSSIBLE
P.O.N.T.I.A.C
poor old nigga thinks its a caddillac
http://pleasehelp.hit.bg/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kompi » 21 Апр 2010, 19:22

И от мен имаш едно БРАВО за ентусиазма! Няма да съжаляваш, стига да си я правиш както искаш ти! Не слушай много мнения, а действай както мислиш за добре. Чувството след като я подкараш след реставрация е неумисуемо!
Успех :D
Сучииии!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: л Е21, а сега Е28
Детайли за колата: Ниски и бавни.

Мнение от KriK4eTo » 20 Май 2010, 12:43

Евала за ентусиазма, несъм си помислял че жена ще се захване да човърка тези болести :) Успех с реставрацията и както Денко каза не е лошо да се чете по подробно къде какво и как се прави, за да не стане положените средства и усилия да са напразни т.е. не слагаите по дебела ламарина а се придържаите към оригиналната дебелина за да няма неприятни изненади с осукването на купето ;)
Ако има нещо което не е ясно на дамата да пише тук и ще помагаме с каквото можем, а ако неможем ще търсим информация по по-учените източници. :wave:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32

Мнение от thewolf » 28 Авг 2010, 0:16

bmwfena написа:Имах такава кола и искам да кажа че за 9 години всекидневно каране над 200 000 изминати километри с нея мотор не съм пипнал-капака на клапаните не съм отварял.Стартове много-3 тотално вчупени съединителя и една шайба на коляновия вал.Те това е ремонта по таа кола-иначе купетата си гният.Мотора се убедих че е неразрушим.Ако знаеш какви претоварени бусове съм дърпал за да палят те тука ще ме помислите за луд :mhihi: :mhihi: :mhihi:
За мен това е едно истинско БМВ-528цата :lalala: :lalala: :lalala: :lalala:

Колега, със всичко съм съгласен освен едно, това, че купетата гният. Зависи как е поддържана колата. Моето Е28 е 85-та година и няма никъде ама никъде ръжда, всичко се продухва със компресор отпред под капака. Цялото Е28 отдолу е гумирано и няма как да изгние, освен ако не го удариш някъде и да падне гуменото покритие. Под калниците ???? бъркаш с пръст и ако видиш ръжда, аз черпя :))). редовно миене и почистване помага. Понеже съм работил на автомивка знам, че много много важно е като се мие да се пръска под калниците. Така се намалява вероятността да изгният точно там, където им е най-слабото място.

Иначе за общо 220 000 км мога да кажа че е сменен само една хебелна втулка отпред и няколко тампона, но все пак гумата не може да държи 25 години без да стане на пластмаса. Само гумени тампони където има е сменяно, една хебелна втулка и амортесьори, когато татко преди 10 години я използваше да я товари със 1 тон книги :))). Между другото тая кола е била товаряна с 800 килограма отзад в багажника с книжарски изделия. Това е причината за смяната на амортесьорите. за По двигателя нищо не е пипано. Е28 е стомана кола. Няма такъв танк. Возията е като возия, издръжливостта е голяма и не се разбива лесно.

Успех със реставрирането и скоро очакваме снимки :))), че малко останахме старите акули в морето.
Изображение

Бог отдава дължимото всекиму!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32

Мнение от thewolf » 28 Авг 2010, 0:36

Колежке, за да ти подсиля желанието за реставрация ще ти кажа това:

Аз сравнявам Е28-то със много красива жена, която привлича окото на всички минувачи, без значение мъже или жени. В това нещо съм се убедил лично. Ето моето мнение. Всеки има нова кола, всеки гледа колата му да има климатроник, ел. джамове, багажници, шибидах, круиз контрол, ами дай и да си я програмираме сама да си върви и ние да си пием кафе на задната седалка??????

Колите почнаха да ги правят така, че ние да сме включени в контрола на колата 20% а не 100% както е със акулите е старите коли. Само въртиш геврека, няма да превключваш скорости няма нищо. За това заспиват хората на воланите. както и да е.

Мисълта ми беше, че тези творения, когато си на светофар, обръщаш се и гледаш хората гледат колата, гледаш встраните пак хората ти оглеждат колата, минаваш покрай спирка на автобус или пешеходна пътека, пак я оглеждат. Случвало се е много пъти хора на светофари като спирам, от съседната кола хора да се провикват, браво много добре я поддържаш, хубава кола, на паркингите също. Случвало ми се е да се връщам от работа и гледам накакви хора са спрели и я снимат ахахаха помислих че кроят нещо, ама се поуспокоих като ги чух как говорят за нея. Млади, стари всичко живо. Хората очакват някой дядо да я кара тая кола, ама като видят младо момче ахахах (а бе 25 направихме заедно с моята Е28, млади сме още) ахахаха. Та връщам се пак към началото. Хората които имат нови коли, се заглеждат по старите ;). Вие си правете сметка :)))))

Относно идеята за класически вид на колата съм напълно за, никакви спойлери и тем подобни. Навремето, когато за първи път я карах си мислех за такива неща, но после осъзнах истината, че това са глупости и тази класическа кола не мога да я загрозявам така. На това нещо ме подучиха 2-ма човека :)). Единият е Любака, а другият всеизвестният Денко, те 2-мата много, ама много държат на класическия вид на колата и са прави.

Успех и айде скоро снимков материал, че ни окапаха лигите :)))
Изображение

Бог отдава дължимото всекиму!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Гюнтери
Мечтае да кара: по пистите...
Детайли за колата: E28 '87 m20b20 lpg
E28 '83 m30b28

Мнение от snitch » 20 Сеп 2010, 9:13

Здравейте =))

Така: след много месеци бездействие по акулата дойде време (нещо като крайно време беше вече!) да се позакърпи!

Сетих се да снимам чак на края и донякъде по- добре, че гледката преди беше направо- отчайваща-> липса на дъна, вътрешни прагове, едната греда беше тръгнала, малка част от тунела, в общи линии от вътре се виждаше грайфера на гумите-> страшна работа ви казвам! :confused:

Ето ги предните 2 дъна в закърпен вид:

Изображение

Изображение

Изключително благодаря на Стефан за помощта!!!

Довечера продължаваме, ще направя и повече снимки за да придобиете представа за какъв ужас става на въпрос ;)
Изображение
Gangsta rap made me do it....... :twisted:
by ICE CUBE

кандидат ентусиаст
Аватар
E28 '83 m30b28

Мнение от snitch » 20 Сеп 2010, 10:00

P 4446 PP написа:Ами да започна и аз с добре дошла в нашия форум прегледах темата на бързо и единственото което мога да кажа е че според мен 528-ците не са за отписване лощото е че гълтат мн ако искаш да му правиш тунинг само едно чипче ще го оправи и ще литне друго не ти трябва :yes:

Добре заварил! :)

За чипчето-> до там да се сригне!!!

thewolf, подкрепям те напълно! Даже много ми е чудно bmw като такива силни производители изкарвайки постоянно нови модели, бързи, икономични, невероятни на вид... защо забравят за старите си модели, защо в саита им не можах да намеря нещо за старите коли, тези които са сложили началото на така разрастващата се индустрия ?!

akula написа: сигурно ли е че картера е спукан? понякога сълзи от гарнитурата и създава такова впечатление.
-> това доста ясно се вижда!

kompi написа: Не слушай много мнения, а действай както мислиш за добре. Чувството след като я подкараш след реставрация е неумисуемо! Успех :D

Ако знаете на какво съм се наслушала: че съм си закупила работа,ч е е много работа, че на негър петите така няма цъфнат както на баварката ръждите...че не съм добре, да я резна ан 4... и още един куп подобни :lol: Само че тези хора не оценяват колко рядко е това купе и как е най- малкото грехота да не му се обърне внимание ;) Моето мнение е,ч е и да отнеме 5 години-> ще стане слънчице- такава и от завода няма да излезне!!! ;)

Оставям ви засега =)) С нетърпение чакам края на работния ден!!! Поздрави на всички, които така търпеливо следят темата
Изображение
by ICE CUBE

кандидат ентусиаст
Аватар
E28 '83 m30b28

Мнение от snitch » 21 Сеп 2010, 12:40

Изображение
by ICE CUBE

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 21 Сеп 2010, 17:19

:clap:
колежке, на официалните дилърски сайтове има инфо и се реклмират само актуалните модели. иначе си имат секция "история" на марката, моделите, кратко техническо инфо за всеки модел и т.н.
и не си права че не обръщат внимание на старите си модели- от официалните дилъри може да си купиш части за всеки модел, излязъъл след войната. проблема е, че много от частите се доставят с поръчка от германия и високата цена естествено.
за пример при другите марки ще ти кажа , че кумът ми преди няколко години искаше да си купи някакво тенеке за рено клио' 91 от промобил, и там му казали, че не поддържат такива части за толкоз стари :shock: коли- няма поръчка, няма части, няма дявол. на никаква цена :kuku:
така , че бмв се поддържа много лесно- само пари да имаш :lol:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 21 Сеп 2010, 22:38

Имаш сини кори подарък, че май и те не биват, но искам да видя една снимка, примерно такава
Изображение
Резултата е в подписа :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
E28 '83 m30b28

Мнение от snitch » 24 Сеп 2010, 15:37

Wow Lenco, браво!! =))
Ще пусна още снимки, веднага щом оздравея =( се връщам в гаража!
Изображение
by ICE CUBE

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 25 Сеп 2010, 18:48

snitch написа:Wow Lenco, браво!! =))
Ще пусна още снимки, веднага щом оздравея =( се връщам в гаража!

Да не стане грешка, тва е едно издухано девойче, а аз съм тоя гладния и мързеливия, а съм и по-хубав :mhihi: :mhihi: :mhihi:
За корите съм сериозен, май ставаха, а и имам едно табло със само една цепнатина.
По-бързо оздравяване.
Изображение
Изображение

Предишна

Назад към Shark Sector