Течащ люк !
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Archi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: фадрома в народното събрание
Течащ люк !
Здравейте колеги! Вчера смених уплътненията на люка, поради причината обявена в заглавието на обявата
, обаче какво стана - още по зле - имам си водопад от към чек контрола
Като регулирам люка да опре плътно отпред спира да тече, обаче протича от задната страна
По дължина на люка на самото купе на колата има една дупка точно в средата, както и две от двете страни, пак на купето. Някой има ли идея как да се оправи проблема, защото на мен не ми идва никаква 

- lubaka_320
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2001 e46 325i;е36 Touring
- Мечтае да кара: S50/52
- E34 - Fanatic
-
-
- Кара: 313tds
Re: Течащ люк !
Най-верятно каналите за отводняване са запушени.
Почват от отвора където ти е люка и трябва да излезят някъде на предните калници.
Поне така е било на колите на които съм отпушвал до сега!
Успех!

Поне така е било на колите на които съм отпушвал до сега!

Успех!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
lubaka_320 написа:Силиконеца му е майката...поне при мен тва беше решението на проблема
по конкретно ?

- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
на люка има 4 тръби за отводняване, започват горе долу от 4те ъгли- 2 излизат при предните калници и 2 на задните, поне така бе6е на 320ката, ама аз ли4но не сам ги отпу6вал, твърде късно бе6е затова... та направо с флекса
а ре6ението със силиконеца едва ли 6те ти хареса, 6том си си играл да сменя6 уплътнение... колегата най вероятно има предвид да запе4ата6 люка със силикон, и пове4е да не го отваря6
поради тая причина до сега съм имал поне 3 коли с 6ибидаци, и никога не сам имал 6тастието да се възползвам от тая хубава екстра...ама все пак пробвай да поза4исти6 отводнителите
успех

а ре6ението със силиконеца едва ли 6те ти хареса, 6том си си играл да сменя6 уплътнение... колегата най вероятно има предвид да запе4ата6 люка със силикон, и пове4е да не го отваря6

-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- Archi
- кандидат ентусиаст
-
Мерси за отговорите колеги, мен идеята ми беше, че там където опира уплътнението на самия люк(тоест по самото купе на колата) има 3 малки дупчици, все едно за видии и все едно е имало нещо там и май точно от тях влиза вода, аз ги запуших и реших да го регулирам по назад самият люк за да може да уплътни по добре от задната страна, защото там капе директно върху тавана
, обаче опитвайки се да направя това се вкарах в друг филм левият плъзгач се дръпна по-панред от десния и сега люка не може да се отваря
, защото се усуква. Днес мислех да го правя но не остана време гледам че е с неква спираловидна пружина и явно е изтървала нещо, но ще разберем тия дни.

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
С шибидисите е голям филм май... Особено на нашите стари коли. На моя като му махнах капака (тази част дето всъщност се мърда) и отдолу беше доста изгнил, просто си сдават багажа тия уплътнения. Според мен отиди при някой, който разира от шибидаси, да се разглоби всичко, да се почистят каналите, нови жила и т.н. Аз лично знам от моя как е положението. Освен, ако някой не го е правил преди теб в близките години всичко е леш вътре... 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Archi
- кандидат ентусиаст
-
Проблемът - гениалният тапицер
, защо да не тапицира и уплътнението на декоративната кора на люка, отдолу и аз да се мъча, като грешен дявол, докато разбера, че има там уплътнение
Аман от глупаци в тая държава !!!!!

- BRAAT
- младши ентусиаст
-
- Кара: мноого черно Е28
- Archi
- кандидат ентусиаст
-
Не ми останаха време и нерви, колега да изчистя уплътнението и да сглобя, но сега почти не тече и без уплътнението, така че предполагам че всичко ще е 6 като го сложа и него 

- el cho
- Потребител
-
- Кара: BMW E28 M20B20 '84
В този ред на мисли, като е зачекната темата за люковете, някой има ли идея от къде в София и какво освен оригиналното уплътнение става успешно за люка на Е28. Не знам дали ви се е случвало, но при мен, предния отводнитален канал, беше изгнил, дето се свързва с ваната и маркуча си висеше в тавана 

11 мнения
• Страница 1 от 1