Е21 ?
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Е21 ?
Оглеждам се за Е21 и имам следните въпроси:
1. K-Jetronic-а как е като надеждност и подръжка?
2. Същото като горе, но за Автоматик - как е? Колко степенен е 2 или 3?
3. Да ми дадете някакви препоръки и насоки при избора - вмисъл:
а) какво да търся;
б) какво да избягвам;
в) за какво да внимавам при огледа?
4. Въобще толкоз ли е страшно с частите за Е21, че ако е тъй да се преориентирам към Е30 (макар и акулката по да ми е легнала на сърцето)?
Благодаря!
1. K-Jetronic-а как е като надеждност и подръжка?
2. Същото като горе, но за Автоматик - как е? Колко степенен е 2 или 3?
3. Да ми дадете някакви препоръки и насоки при избора - вмисъл:
а) какво да търся;
б) какво да избягвам;
в) за какво да внимавам при огледа?
4. Въобще толкоз ли е страшно с частите за Е21, че ако е тъй да се преориентирам към Е30 (макар и акулката по да ми е легнала на сърцето)?
Благодаря!
- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
Гледаи да няма ръжди на предните и задните бомбета на макферсоните, части има колкото щеш, автоматика е 3-степенен и много рядко се среща е 21 автомат. , а и да го намериш защо ти е ???
Гледаи основно за читаво купе.

Гледаи основно за читаво купе.

- speedmaster
- "Баба Яга" Склад
-
ела виж мойта!
ше ти разкажа за сичките проблеми които съм имал да придобиеш впечатление кво е тва Е-21
ше ти разкажа за сичките проблеми които съм имал да придобиеш впечатление кво е тва Е-21
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Както писа колегата,гледай да е читаво купето,бих добавил и салона.
Автоматици съм карал /не БМВ/ карам и сега.Голяма екстра е,НО само в комбинация с достатъчно POWER! Тествай как откликва на "кик-дауна"
Иначе автоматика при правилна експлоатация надживява 2 двигателя
Успех с акулката.
Автоматици съм карал /не БМВ/ карам и сега.Голяма екстра е,НО само в комбинация с достатъчно POWER! Тествай как откликва на "кик-дауна"

Успех с акулката.
Oще въпроси
Дайте моля статистическа информация за разхода на тез коли при:
а) дълъг път 120 - 140
б) "нормално" градско каране - тук "нормално" ше рече - вреш се където видиш пролука и гледаш да изпревариш всички (и разбира се не става въпрос за в центъра със задръстванията)
Значи собственика на едно M10B18 (318i '82) ми разправяше, че градско като го караш лекичко харчело 10/100, ама като го питах "а на ръчка?" само се подсмихна. Та това подсмихване леко ме обезкуражи. Щото за себе си не виждам смисъл да си взема Бимер и да го карам лекичко.
Разбира се въпроса стои не само за М10B18, а и за другите тпове двигатели.
Друг въпрос: ако меря компресия, до какви показания двигателя е ок, и откъде натам е за ремонт.
Та като стигнахме до ключовата дума "ремонт", колко струва рем. комплект за M10B18 и колко за M20B20?
а) дълъг път 120 - 140
б) "нормално" градско каране - тук "нормално" ше рече - вреш се където видиш пролука и гледаш да изпревариш всички (и разбира се не става въпрос за в центъра със задръстванията)

Значи собственика на едно M10B18 (318i '82) ми разправяше, че градско като го караш лекичко харчело 10/100, ама като го питах "а на ръчка?" само се подсмихна. Та това подсмихване леко ме обезкуражи. Щото за себе си не виждам смисъл да си взема Бимер и да го карам лекичко.
Разбира се въпроса стои не само за М10B18, а и за другите тпове двигатели.
Друг въпрос: ако меря компресия, до какви показания двигателя е ок, и откъде натам е за ремонт.
Та като стигнахме до ключовата дума "ремонт", колко струва рем. комплект за M10B18 и колко за M20B20?

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
М10B18 K-Jetronik,5 ск.,диф: 4,10,205/50/15 и 205/65/15 отзад:
градско както го описа: 11-12 95 от OMW
на дълъг път с 130 и 3-ма човека 10
Дифа ми е от 316-ка с оригиналния ще е по-малко!Гумите също вдигат разхода.Може да падне чувствително ,но си прав че БМВ не се кара икономично
За това пък много малко коли могат да ми се опънат на дисциплината "от светофар до светофар" и "планински път с готини завой". А моето е само на 25 години,4 цилиндрово тромаво БМВ! Ха!
градско както го описа: 11-12 95 от OMW
на дълъг път с 130 и 3-ма човека 10

Дифа ми е от 316-ка с оригиналния ще е по-малко!Гумите също вдигат разхода.Може да падне чувствително ,но си прав че БМВ не се кара икономично

- Sami99
-
Street Disorder Workshop
-
9 мнения
• Страница 1 от 1