Гуми от Delticom AG (www.barzgumve.com)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Гуми от Delticom AG (www.barzgumve.com)

Мнение от noiseless » 19 Май 2008, 10:30

След почти 4-седмично, доста изнервящо чакане, поръчаните от гореспоменатия сайт гуми най-после пристигнаха!
Бях се спрял на 235/45/R17 Goodyear F1 Asymmetric с доста добра цена от 267лв/бр (с ДДС и доставка до дома). Извърших плащането с кредитна карта, като наивно си мислих, че това е по-лесния и бърз вариант и за двете страни (оказа се, че греша) и зачаках.... Минаха две седмици без нищо да стане, а онлайн инфото в сайта гласеше, че поръчката е приета, но "няма постъпление на плащането" и нищо повече. Звъннах в българския офис, от където ми казаха пак същото, че не били получени парите. Аз отговарям, че съм дал кредитна карта и е въпрос на секунди да се провери дали е налична сумата и тя да бъде блокирана и след това автоматично изтеглена, но трябва някои от тяхната фирма да направи това (междувременно се бях обаждал в банката и ми казаха, че никои не е правил опит за теглене на сумата за гумите през тези 2 седмици ?!?). Накрая от БГ офиса признаха, че от тях нищо не зависи, немците са бавели с обработката на поръчките с до 2 седмици, не отговаряли на е-мейлите от БГ офиса и не ми оставало друго освен да чакам....
Чакам си аз, а зимните гуми се топят! Накрая, по време на трета седмица ми кипнаха лай**та, написах доста "твърд" мейл на английски и го препратих към 4-5 немски адреса за инфо, които открих в delticom.com (а не към българския сайт barzgumve.com). Няколко часа по-късно получих извинително писмо за закъснението и уверение, че парите са изтеглени и гумите ще бъдат пратени скоро. Пратиха ги на другия ден и след една седмица дойдоха първите две, а след още два дни и вторите две (пратките са на по две гуми, не повече). Гумите иначе са си читави (DOT 1508), монтираха ги вчера без проблеми.

Така, че ако не бързате и имате нерви за хабене си поръчайте от този сайт - гумите са нормални, ще се вържат на добра цена и рано или късно ще дойдат, но забравете за немската "точност" - аз ако не се бях разровил по майла сигурно още щях да чакам. От тукашния офис ми признаха на поредното обаждане, че с банков превод било по-добре, защото като пристигнел превода немците щат-не щат трябва да пратят гумите, но не знам дали и тогава няма да има друг вид забавяне. :roll:
По интернет съм пазарувал от какви ли не сайтове и държави, но такова чудо досега не ми се беше случвало - насила да ги караш да си изтеглят парите, та да ти пратят стоката! :evil:

Надявам се да съм бил полезен.
Последна промяна noiseless на 19 Май 2008, 10:35, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 19 Май 2008, 10:34

и сега каква гранция имаш на гумите? после пак да ги пращаш до германия ли
и с колко по тънко ти се върза всичко, маи не си заслужава ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 19 Май 2008, 10:43

Ами, в Маргел по-тесен размер (225/45/17) е 350лв/бр, така че излиза доста на сметка за 4 бр. от Германия.
Гаранция по нашите пътища и дупки не знам, кой би дал за гуми (освен застрахователите да ти я платят), но иначе си прав - ако има нещо нередно с гумите се връщат обратно до Германия за тяхна сметка и пак чакане .... :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 19 Май 2008, 10:49

на мене винаги ми е била доста смешна тая гаранция на гумите. Единственото спасение е ако я скъсаш някъде застрахователите да ти я платят и това

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 19 Май 2008, 11:28

Аз също мислех да поръчвам гуми от тях и точно това с пристигането на парите в тяхна сметка ме притесни.Буквално, това означава, че парите трябва да отидат физически в тяхна сметка, за да ти пратят гумите.Дали с кредитна карта или с превод, това си отнема време.
Иначе, цените им са без конкуренция за БГ.Дори и с 10% отстъпка, която може да се взема от нашите магазини, пак идват доста по-ветини.
Имаше нещо в описанието за поръчка, че ти вземат по 7лв на гума за доставка, това така ли е или ти дойдоха на цената, посочена под гумите?

Днес мислех и аз да поръчвам с кредитна карта, все пак 200лв са си 200лв :mhihi:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 19 Май 2008, 16:15

Честито колоега! Виде че доидоха гумите са малко чакане ама нищо.

Са как спорет теп е возията по стабилна ли е аз мисля че е по стабилна и да ги позиш шото моите доидоха доста по рано и сигурни ше омрат по-рано :mhihi: па ше видиме на кои ше издържът повече :mhihi: .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 20 Май 2008, 1:27

mad_presley написа:Аз също мислех да поръчвам гуми от тях и точно това с пристигането на парите в тяхна сметка ме притесни.Буквално, това означава, че парите трябва да отидат физически в тяхна сметка, за да ти пратят гумите.Дали с кредитна карта или с превод, това си отнема време.
Иначе, цените им са без конкуренция за БГ.Дори и с 10% отстъпка, която може да се взема от нашите магазини, пак идват доста по-ветини.
Имаше нещо в описанието за поръчка, че ти вземат по 7лв на гума за доставка, това така ли е или ти дойдоха на цената, посочена под гумите?

Днес мислех и аз да поръчвам с кредитна карта, все пак 200лв са си 200лв :mhihi:

Колега парите повярвай ми пристигат в тяхната сметка доста бързо :).
В момента на плащането след няколко часа максимум те вече се отчитат в тяхната сметка.Това е некадърност примесена с безхаберие. :)
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 22 Май 2008, 18:55

И аз си поръчах гуми от http://www.barzgumve.com/ с кредитна карта виза.
Гумите са Falken FK-452 225/55 ZR16 95W на цена от 225.80лв.За сравнение, в БГ са 297лв.
Започвам да чакам, да видим колко време ще им отнеме :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 22 Май 2008, 19:59

Успех и здрави нерви! ;)

P.S. Драсни един ред като ти пристигнат гуметата.
Последна промяна noiseless на 22 Май 2008, 23:21, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от Manoel » 22 Май 2008, 23:15

Аз съм си копувал части от Унгария чрез банков превод и нещата ми дойдоха за една седмица ;)
Ride To Live,Live To Ride

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 12 Юни 2008, 14:56

И моите гуми пристигнаха точно за 3 седмици.Поръчах ги на 22.05.2008 и пристигнаха днес 12.06.2008.
При мен забавянето се получи, заради недоуточнен адрес за доставка.При попълване на формата за поръчка, не ми даваше да напиша нищо повече от улица и номер, което естествено не е достатъчно, но след като видях, че една седмица няма движение по поръчката ми, пуснах един мейл с точния адрес до Delticom и всичко бе наред.
Това, което стана ясно е, че с кредитна карта нещата стават малко по-бавно.С превод по банков път, цялата процедура трае максимум 2 седмици.
Иначе, при мен дойдоха четирите гуми на един път, а не 2х2 като при колегата @noiseless.

Гумите, които си поръчах са 4 броя Falken-Ohtsu, FK-452 225/55 ZR16 95W с DOT 46 седмица на 2007-ма, като едната е тях е 50 седмица на 2006-та.Не знам, защо така се получава, но най-вероятно е, защото гумите са японски и се произвеждат в Япония.Само за сравнение, всички гуми Falken, които видях на нашия пазар са с ДОТ 05.Явно си има и основателна причина, моите да са от края на миналата година.

Цената на която ми пристигнаха е 900лв, по 225лв на гума.За сравнение, в Маргел са по 300+лв с отстъпката за 4 броя (мисля беше 10%).Лично за мен, си струваше трите седмици чакане :mhihi:

Аз съм страшно доволен от тази марка и смятам за напред да карам само с нея.Защо съм доволен е тема на друг разговор :winky:

М/у другото, в момента са на цена 216лв ЦЪК, сега е момента да се пазари :mhihi: А бяха и на 208лв, ама кой както свари.Цените се актуализират всеки ден.

Назад към E39