Проблем с новите стопове
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с новите стопове
Колата ми е е39 520. Сложих фарове и стопове от фейслифта. С фаровете нещата се получиха почти перфектно, като изключим преправянето на буксите за габарити и мигачи. При стоповете, обаче възникнаха някои проблеми. Първо не съвпаднаха буксите и се наложи да се снаждат, но ми "остана" по един кабел ( в следствие разликата в габаритите). Другите проблеми са трептенето на габаритите, показва неизправни светлини на БК и мигачите които ту мигат нормално ту забързано. Прочетох в тема по въпроса че първите два проблема се решават с някакво съпротивление. Въпроса ми е мигачите свързани ли са това и те ще се оправят ли с това съпротивление.
Другото е, че самите стопове имат разлика. Всички крушки съвпадат, без тези на стоповете. Едната е нормална 21W, а другата е без цокъл и е 16W. предполагам че и заради това ми изписва грешка при стопа. Не можах да намеря крушка без цокъл 21W (има но са по-големи), а и на самия корпус на стопа пише 16W.
Другото е, че самите стопове имат разлика. Всички крушки съвпадат, без тези на стоповете. Едната е нормална 21W, а другата е без цокъл и е 16W. предполагам че и заради това ми изписва грешка при стопа. Не можах да намеря крушка без цокъл 21W (има но са по-големи), а и на самия корпус на стопа пише 16W.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Има два вида стопове за Е39!
{А Е39 се делят условно така: Е39/1 (до 2000г) и Е39/2 (след 2001г.=фейслифта)}
1. До 2000г. - с нормалните стопове, всички ги знаете.
2. След 2001 г. - т.е. фейслифта. Те от своя страна пак се делят на две:
.... 2а) Оригинални стопове за Е39/2, те са вградени заводски.
.... 2б) За допълнително вграждане, т.нар. Upgrade. За да сложите новите стопове на старата ви кола, ви трябват стопове за допълнително вграждане. Поради факта, че новите габарити са диодни и още някоои дребни неща, освен стоповете в комплекта има и едни малки управляващи блокове, които вероятно при теб липсват.
Мисля че в това ти е проблема! Още ... те са на Hella и са изцяло от типа Plug&Play, т.е. направо ги свързваш. Е има и млко хардуерна работа, защото отворите на новите стопове са леко различни от старите...
Един много таен вариант (
) е да сложиш новите стопове в Дару кар, където ще ти продадат и нов лайт модул и ще минеш без допълнителните управляващи блокове, което от своя страна означава и по-евтини стопове, при нужда.
Надявам се да съм ти бил полезен.
Успех!
{А Е39 се делят условно така: Е39/1 (до 2000г) и Е39/2 (след 2001г.=фейслифта)}
1. До 2000г. - с нормалните стопове, всички ги знаете.
2. След 2001 г. - т.е. фейслифта. Те от своя страна пак се делят на две:
.... 2а) Оригинални стопове за Е39/2, те са вградени заводски.
.... 2б) За допълнително вграждане, т.нар. Upgrade. За да сложите новите стопове на старата ви кола, ви трябват стопове за допълнително вграждане. Поради факта, че новите габарити са диодни и още някоои дребни неща, освен стоповете в комплекта има и едни малки управляващи блокове, които вероятно при теб липсват.
Мисля че в това ти е проблема! Още ... те са на Hella и са изцяло от типа Plug&Play, т.е. направо ги свързваш. Е има и млко хардуерна работа, защото отворите на новите стопове са леко различни от старите...
Един много таен вариант (

Надявам се да съм ти бил полезен.
Успех!
Искаш да кажеш, че ако стоповете ми бяха нови щеше да ги има тези блокове. О.К. При сегашното положение какъв е варианта да заработят нормално (хардуерните проблеми с монтажа ги разреших и ги монтирах). Ще стане ли работата с тези съпротивления или ще ми трябват тези блокове, за които ако не се лъжа в една от темите ти беше казал че са около 300 лв. Въпроса ми е как да процедирам: да сложа съпротивление, да търся упр. блокове или да сменя този лайт модул?
Благодаря за отзивчивоста!!!
Благодаря за отзивчивоста!!!
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Лайт модула върви с новите стопове в ДаруКар. Само лайт модула е "майка си и баща си"!
Остава ти варианта с блоковете.
Остава ти варианта с блоковете.

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Колега моята е 97г, явно със старите стопове, и при мен е така, трептят ми стоповете и задните за мъглата, с мигачите по същия начин, карам така вече година, няма проблем, само да не те дразни, мен даже ме радва, някои питаха дане би да е стандартно така. 

Нищо лично ,Просто бизнес !
5 мнения
• Страница 1 от 1