почистване на фарове
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- dizelboy
- старши ентусиаст
-
почистване на фарове
мом4ета да ви попитам има ме една утепана е 39 ка но фаровете вътре са яко мръсни има ли на4ин да се раглоби стаклото за да го избурша поне 4е има полепен белия прах от фаровете смисал на щипки лие какво лие помогнете малко
благодаря
благодаря

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
Re: почистване на фарове
dizelboy написа:мом4ета да ви попитам има ме една утепана е 39 ка но фаровете вътре са яко мръсни има ли на4ин да се раглоби стаклото за да го избурша поне 4е има полепен белия прах от фаровете смисал на щипки лие какво лие помогнете малко
благодаря
Ако са обикновенните е много лесно 4 болта са на фаровете после 5 щипки и си готов. Проблема е че много лесно се чупят водачите за регулиране вътре, тея дето държат рефлектора към корпуса, резервни не се продават с втора ръка не се занимавай. Аз мойте си ги направих от алуминиева ламарина и са на 6+.

- маречков
- ентусиаст
-
spas111 написа:(резервни не се продават с втора ръка не се занимавай)
продават се обади се в дару кар и за 35 лева са твои даже в realoem ги има на снимка и можеш да ги видиш.
Да ама във В. Търново и "Даскалов" ги няма, а за тия пишки няма до София да се дигна, пък и тия де си ги направих немоеш ги счупи, пък ако щеш и с чука да вадиш крушката.

- dizelboy
- старши ентусиаст
-
обикновени те са не са с геле о4ите а просто да ги за4истя изкам аз инак вутрешните знам как като на е34 ката ама голямото стакло е много зле за него питам

- маречков
- ентусиаст
-
dizelboy написа:обикновени те са не са с геле о4ите а просто да ги за4истя изкам аз инак вутрешните знам как като на е34 ката ама голямото стакло е много зле за него питам
Голямото стъкло отвън с полир паста и става като ново, но свали пак фара, щото е много търкане и да не протриеш боята. А от вътре с парцалче само забърсваш и си готов.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: почистване на фарове
dizelboy написа:мом4ета да ви попитам има ме една утепана е 39 ка но фаровете вътре са яко мръсни има ли на4ин да се раглоби стаклото за да го избурша поне 4е има полепен белия прах от фаровете смисал на щипки лие какво лие помогнете малко
благодаря
Както писа и колегата Маречков, май по-скоро проблема ще се отстрани само с полиране. Ако са матирани, от вън изглеждат сякаш имат прах вътре. Има описана процедурата във форума, разходите са под 30 лв.
И не е необходимо да се свалят стъклата - просто облепяш около фаровете с книжна лента или нещо подобно.
А и ако влиза прах вътре, при всяко мокрене би влизала и вода (замъгляване от конденз), включително и сутрин през есента и зимата, ако вечерта си ги включвал
9 мнения
• Страница 1 от 1