Тресе леко над 100 км/ч
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Тресе леко над 100 км/ч
Колата е прегледана и ремонтирана обстойно и всичко е наред освен това че предните дискове са канализирани, но накладките са поне на 3/4 и ми казаха че мога да поотложа малко, което приех след като ръснах към 3к от раз. Задните дискове са чисто нови. Тресенето - чувства се как въздухът в купето вибрира и облегалката на седалката до шофьора също, много леко се чувства и във волана. Това се случва на магистрала, от 100 до 160 км/ч си е все същото. Не опъва наляво-надясно при спиране... Ако не бях балансирал колелата скоро, това щеше да е първото нещо, което да направя.. Но въпросът е по-скоро теоретичен - Възможно ли е това тресене да го причиняват дисковете? Дано не предизвиквам смях 

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
криви джанти?
Какъв размер са
Какъв размер са
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Re: Тресе леко над 100 км/ч
Гума бе братчед ,гума
Не се ли сети
От дисковете ще тресе само като натиснеш спирачките.Хубаво си ги балансирал ,ама като има кривина по протектора ,там с баланс не се оправя.Слагай 2 нови и край.С оригиналните джанти ли си?

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
Ако са Дънлоп е нормално.. 

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Извинявам се
- BMW Styling II са джантите - 15' и имат тук там чукнатичко, гумите са Kleber стандартния размер даже не мога да ги цитирам
размерите. Ше зема да сложа летните те са на черни джанти, да пробвам. Но това май отговаря на въпроса - не е от дисковете, а?

bmw_n00b написа:Извинявам се- BMW Styling II са джантите - 15' и имат тук там чукнатичко, гумите са Kleber стандартния размер даже не мога да ги цитирам
размерите. Ше зема да сложа летните те са на черни джанти, да пробвам. Но това май отговаря на въпроса - не е от дисковете, а?
Със сигурност не е от дискоете, от тях ще ти тресе при натискане на спирачката. Виж си гумите дали не са за смяна(дали не са криви). Или както един колега отгоре каза за рейката.
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 750 IA
При мен след смяна на накрайници тресенето напълно изчезна.
Другата много вероятна причина ако не е проблема в рейката са колелата. Ако има крива джанта, ти си ги балансираш то си тресе. От деформирана гума също!
От изброените по-горе само джантите не смених, но ги изправям периодично
.
От дисковете би следвало да тресе само при натискане на спирачката.
Моят съвет е да пробваш със задните колелета отпред - просто да видиш дали няма да има промяна - това е най-лесното! Успех!
Другата много вероятна причина ако не е проблема в рейката са колелата. Ако има крива джанта, ти си ги балансираш то си тресе. От деформирана гума също!
От изброените по-горе само джантите не смених, но ги изправям периодично

От дисковете би следвало да тресе само при натискане на спирачката.
Моят съвет е да пробваш със задните колелета отпред - просто да видиш дали няма да има промяна - това е най-лесното! Успех!
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Колегите мисля, че са направили добри предположения.
Обаче аз си мисля, че твойто предположение е по-вероятно - да е от дисковете. На времето карах една Сиера и беше със старите дискове. След малко по-дръзко каране в дъждовно време започнах да усещам вибрации между 90 и 120 км/ч. Доста неща проверих и смених. Но чак след смяната на дисковете всичко се оправи.
А и вероятно, щом е толкова голям диапазона 100 - 160, има проблем и с рейката, който може и да не се прояви след смяна на дисковете. При проблеми с рейката, въпреки че е на хидравличен принцип, трябва да усещаш и занасяне, особенно при силен страничен вятър на пориви. По-скоро проблема би бил във ябълковидните болтове на накрайниците.
Ако е от гумите трябва да го усещаш и при по-ниска скорост.
Обаче аз си мисля, че твойто предположение е по-вероятно - да е от дисковете. На времето карах една Сиера и беше със старите дискове. След малко по-дръзко каране в дъждовно време започнах да усещам вибрации между 90 и 120 км/ч. Доста неща проверих и смених. Но чак след смяната на дисковете всичко се оправи.
А и вероятно, щом е толкова голям диапазона 100 - 160, има проблем и с рейката, който може и да не се прояви след смяна на дисковете. При проблеми с рейката, въпреки че е на хидравличен принцип, трябва да усещаш и занасяне, особенно при силен страничен вятър на пориви. По-скоро проблема би бил във ябълковидните болтове на накрайниците.
Ако е от гумите трябва да го усещаш и при по-ниска скорост.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Причините са:
Криви гуми
Криви джанти
Неоригинални джанти
Криви спирачни дискове
Разбити/уморени тампони по предните носачи
Носачи/шарнири
Разбити накрайници
Проблемна рейка
... в този ред!
Успех!
Криви гуми
Криви джанти
Неоригинални джанти
Криви спирачни дискове
Разбити/уморени тампони по предните носачи
Носачи/шарнири
Разбити накрайници
Проблемна рейка
... в този ред!
Успех!

- vanko_terziev
- кандидат ентусиаст
-
Извинявам се,но защо мислиш така?Giorceto написа:Ако са Дънлоп е нормално..
Аз карам с Dunlop Sport 9000 и нямам никакви проблеми с гумите.
На какво базираш мнението си?
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
Аз карам със Спорт 9000 и спорт МАКС,
Просто не ми допадат , преди съм карал с Гуд Иър Вентура .. доста по добре се държат.. пък да не кажа че от Вредщайн съм най-доволен...
НА Личен опит ми е базирано мнението
Просто не ми допадат , преди съм карал с Гуд Иър Вентура .. доста по добре се държат.. пък да не кажа че от Вредщайн съм най-доволен...
НА Личен опит ми е базирано мнението

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Тампоните на носачите ги видяха, че са леко напукани чак след 3 прегледа, 2 от които бяха в Дарукар.
За да не отварям нова тема и аз имам подобен проблем,като карам с 160км/ч като натискам леко спирачките,волана почва да трепери иначе до 100км/ч всичко е ОК.
Като пускам волана колата върви на права линия без значение колко е скоростта, ако това има значение
Като пускам волана колата върви на права линия без значение колко е скоростта, ако това има значение

Proud owner of Мini Cooper S R53 04' and BMW E66 08'

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2