Черни пушеци възпроизведени от ТДС
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Черни пушеци възпроизведени от ТДС
Привет колеги,когато си купих колата преди 3 месеца - 97 ТДС явно не беше карана отдавна и се бяха разсъхнали гарнитурките на горивната помпа - течеше здраво дизелче от ГНП-то , тогава не ми стигнаха парите и си казах че не са болка за умиране тея гарнитури и не ги смених веднага. След като я покарах няколко дена теча просто намаляше,намаляше и накрая спря . Дотук добре спестих да кажем около 130-150 лв. Обаче колата ми пуши черничко здраво особено над 3000 оборота оставям колите в черен облак чак се замислям да не би да предизвикам някоя катастрофа
.И да минем най накрая на въпроса ми - дали не е възможно тея черни пушеци са да са причинени от тези гарнитури който не смених - да не уплътняват добре и да смуче въздух през тях.Следователно да се бърка количеството въздух и от там и изгарянето
Резултат - срам за мен като горд собственик на Е39 и рязко понижена видимост на хората който поразявам с ускорение
Между другото колата добре си върви, пали студена и топла от раз.

Доста кончета в един обор.

- 7878
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70
- Детайли за колата: 3.0d "07
Със сигурност е от ГНП. Аз като оправих ГНП, защото и моята течеше, спря изобщо да пуши. Свали разхода доста и пали по-добре. Ремонта обаче струва 450 лв. в Супер Дизел. На друго място незнам дали са компетентни да я оправят както трябва и особено да й направят центровката след ремонта.
Значи ако точно разбирам препоръките, ме съветвате да сменям гарнитурите и да ми направят центровка.
Няма да е в Супер Дизел, тъй като съм от Варна, но надявам се и тук ще намеря някой мераклия да ми вземе парите
Само се моля да не са ми врътнали предварително центровката и като я центроват да се сблъскам с проблема "топъл старт".
Няма да е в Супер Дизел, тъй като съм от Варна, но надявам се и тук ще намеря някой мераклия да ми вземе парите

Само се моля да не са ми врътнали предварително центровката и като я центроват да се сблъскам с проблема "топъл старт".

- 7878
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70
- Детайли за колата: 3.0d "07
Сменят се гарнитурите на ГНП и центровка. На мен точно след центровката топлия старт ми се оправи, защото малко трудно палеше. Веригата ми е малко разтегната, но това се обира с една хубава центровка. Пиши какво е станало 

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Видях че си от Варна,един мой познат имаше подобен проблем,с същата кола,каза че са я оправили в сервиз,който се намирал на някакъв пазар "Орехчето",ма ба ли го къде се намира това "орехче"
Ако го знаеш,провери там
Кофтито е че няма как да го питам точно,щото вече не е в България.
Ако го знаеш,провери там

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Имате доста представители на Бош във Варна. Ето и списъка на всички сервизи в България:
http://www.bosch.bg/bg/products/car_ser ... rvices.pdf
Между другото, ако проблема ти се окаже в регулиращи блок на нафтовата помпа, имам един под ръка.
Моята не пуши, но леко ми тресе скоростния лост и мислех, че проблема е от ГНП - да, ама не! След като го смениха - никаква разлика.
Но поне вече останаха като евентулани причини само тампоните на СК.
http://www.bosch.bg/bg/products/car_ser ... rvices.pdf
Между другото, ако проблема ти се окаже в регулиращи блок на нафтовата помпа, имам един под ръка.
Моята не пуши, но леко ми тресе скоростния лост и мислех, че проблема е от ГНП - да, ама не! След като го смениха - никаква разлика.

Но поне вече останаха като евентулани причини само тампоните на СК.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Аз си мисля, че проблема ти е твърдо в ГНП-то. И не се нуждае от смяна на гарнитури, а от регулировка.
Виж и тази тема:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... EE&start=0
Виж и тази тема:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... EE&start=0
sambeto написа:Видях че си от Варна,един мой познат имаше подобен проблем,с същата кола,каза че са я оправили в сервиз,който се намирал на някакъв пазар "Орехчето",ма ба ли го къде се намира това "орехче"
Ако го знаеш,провери там![]()
Благодаря на всички за отговорите. Знам къде е сервиза на "Орехчето", даже бях питал за цена там, ама не знам дали са добри, та затова и не отидох там, а се ослушвам само. Вчера обаче стана нещо много интересно - един приятел на когото казах за проблема ме накара да я изрежа здраво на първа, за да види колко пуши (с бавна скорост за да не се разсейва дима) и интересно изпуши в началото доста и после се изчисти на 3500 оборота - нещо което не го беше правила. От тогава вече не пуши толкова - много интересно. И сега вече не съм сигурен дали да дам едни пари или да изчакам да видя дали пак ще пропуши здраво.

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
А филтъра за картерните газове какво влияние има?
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
GIORCETO написа:А филтъра за картерните газове какво влияние има?
Само 525 д имат такъв. На ТДС-а такъв филтър не съм виждал.
Ако някой го е намерил, да пусне една снимка къде се намира!

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
pazokolarov написа:GIORCETO написа:...
Ако някой го е намерил, да пусне една снимка къде се намира!
Извинявай, какво му беше смешното?
Като започнете да слагате през две думи емотиконки за щяло и нещяло...

14 мнения
• Страница 1 от 1