Едно бързо въпросче относно ПТП и застрахователи

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Едно бързо въпросче относно ПТП и застрахователи

Мнение от kimbo » 24 Апр 2007, 9:02

здравейте колеги, преди 2 дена имах малък инцидент ПТП. Интересува ме, понеже застрахователите ще ми плащат по представени от мен фактури за закупени нови части, някой да ме насочи към магазин за качествени авточасти. Става въпрос за преден капак, калник, халоген, фар но с ксенон, преден прозорец сас сензор за дъжд.

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 24 Апр 2007, 10:39

в това положение винаги се чудя защо не си ги купувате от официалните представители ? ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 24 Апр 2007, 12:06

CheGevara написа:в това положение винаги се чудя защо не си ги купувате от официалните представители ? ;)

Защото за по-старите коли се вземат цени от опълномощени сервизи към застрахователя а не от оторизирани за марката, но все пак ако се не лъжа, е за след десетата година от житейския път на автомобила, тая мярка. Колегата е риколта 1998г!
Миналата година сменях пердния джам и изрично се итересувах за стъкло от BMW-сервиза в П-д(около900лв) но Армеец заяви за твоя старец от Мустанг или Кобра(150-200лв)
В смисъл няма проблем да си сложиш скъпи части, но те ще ти покрият до цената която дава евтиния сервиз или магазин за части.
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 24 Апр 2007, 12:38

Точно така, не признават цени и ф-ри от Дару и Камор, защото колата е стара, НО пък признават ф-ри от ИнтерКар 3000, защото продават евтини ментета, а гръка който има М3 си го прави само в ДАРУКАР!!! 8)

Потребител
Аватар

Мнение от kimbo » 24 Апр 2007, 18:14

Днес проучих с точност как седят нещата. Значи плащат по фактури, но както каза колегата, имат си някъв си техен лимит на цена на частите. Исках да ги ръсна с броня от Дарукар за 1600лв., ама добре че званнах преди това на застрахователите, та значи техния извод е: направи си момче колата, ама си намери по-евтини части, макар и да не са оригинални и за труд признаваме 8лв. на час и при това аз не сам виновен, а дърпат от гражданската на виновника, а моя извод е правете си валутно каско макар и малко по-скъпо, но вкарваш я в представителния сервиз а там и майка плаче, ако плащаш от твоя джоб.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 24 Апр 2007, 18:32

Ти да не си в ДЗИ?! :twisted:

Потребител
Аватар

Мнение от kimbo » 24 Апр 2007, 18:44

Не съм в ДЗИ, в ОРЕЛ-ДЖЕНЕРАЛИ, а огледа ми го правиха хора на 60-65 г с комунистическо мислене и така ме гледаха все едно аз съм си ударил нарочно колата и отивам да искарам някой лев от тях.

Потребител
Аватар

re:

Мнение от бат Оги » 24 Апр 2007, 22:57

Здравей колега само за инфо да ти споделя горчив опит... Имам роднина който си застрахова BMW 740 D в Алианц. След ПТП счупи предно стъкло, за което не беше виновен. Просто от един Мускал хвръкна една шперплатова плоскост и го удари. Та застрахователите му намериха турско стъкло за 300лв. и на въпроса защо турско му казаха, че в договора никъде не пишело че трябва да му сложат немско. И той си бръкна в джоба и си купи оргинално. Аз съм в Булстрад от 10 години и нямам никакви проблеми. На скоро застраховах колата на 5,2%. Много са точни и само оригинални части. Желая ти успех....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 25 Апр 2007, 15:43

Колега, относно въпроса ти за щетата мога да ти кажа само, че ако колата не ти е под 10 години и нямаш валутно каско в БулИнс, не си купувай оригинални резервни части. в всички случаи освен тези които ти изброих се плаща по експертна оценка, на застрахователя. Иначе казано, плащат се новите детайли по цени на турски части и труда ти е макс. 10-12 лева на час. Фактурите които ще представиш няма да им обърнат никакво внимание. Ако имаш въпроси, питай. Занимавам се със застрахователни компании вече 5-та година.

Потребител
Аватар

Мнение от broker » 25 Апр 2007, 16:45

Къде да си направя каско, за да мога да си я оправям в Дару или Камор? Колата е 99г, така че следващите 2 години че мога да се вмъкна в 10 годишния лимит.

Мерси!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMan » 25 Апр 2007, 17:51

broker написа:Къде да си направя каско, за да мога да си я оправям в Дару или Камор? Колата е 99г, така че следващите 2 години че мога да се вмъкна в 10 годишния лимит.

Мерси!

Ти си лесен, при всеки може да отидеш и да го направиш с разширение - Валутно каско. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от broker » 25 Апр 2007, 18:37

Моят застрахователен агент ми тварди че трябва да си направя засраховката в Бул инс, но там е 9,3% и на моята кола излиза около ЕУР 790. Ако я направя там означава ли че ако претърпя ПТП (недай си Боже) мога да оправят в Камор или ще трябва да отида в Глазурит, но частите ще мога да купя от Камор?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMan » 25 Апр 2007, 19:04

По-скъпо е, но караш колата в Камор или Дару и си я взимаш когато я оправят. Не се занимаваш ти с частите, оставяш ключовете, колата, възлагателното писмо и това е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 25 Апр 2007, 20:32

Къде да си направя каско, за да мога да си я оправям в Дару или Камор? Колата е 99г, така че следващите 2 години че мога да се вмъкна в 10 годишния лимит.

Мерси!

Ти си лесен, при всеки може да отидеш и да го направиш с разширение - Валутно каско.

За да използваш доверен сервиз, т.е. Дару или Камор в Сф. трябва да направиш валутно каско единствено в БулИнс. Кадето и другаде да направиш валутно ще имаш право на доверен сервиз най-много веднъж годишно. И то с много усилия и мрънкане от страна на застрахователите. Вярно че е по скъпо, но нямаш никакви грижи, че ще те цакат с турски части или втора употреба:)

Потребител
Аватар

Мнение от kimbo » 25 Апр 2007, 20:59

ами така ми казаха че щели да ми платят по представени от мен фактури за извършен ремонт а и от сервиза ми казаха че им признавали фактурите а за частите не оргинални разбира се...типично по български Бай-Ганьовиа начин на мислене няама да се промени и след 100 години ако ще и щат на Америка да станеме

Следваща

Назад към E39