Tempomat - проблем

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Tempomat - проблем

Мнение от zillius » 16 Апр 2007, 23:02

Имам тази екстра в колата си и да ви кажа честно до сега не я бях използвал, докато не ми се наложи, пътувайки по магистралата към Атина. По принцип бях прочел всичко за нея в ръководството за употреба на самата кола (Е39 520i). Имам бутони на волана, които са за управление на темпомата. Значи всичко правя както е по книга, но темпомата ми се включва много рядко и освен това скоро след като се задействал се самоизключва и след това не може да се включи дълго време.Ако някой може да ми каже, дали аз не греша нещо с бутоните или пък правят ли диагностика на темпомат в Дару, за да видя дали не се е прецакал нещо ще съм много благодарен. Въобще ще са ми полезни всякакви мнения по този въпрос!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от redex » 17 Апр 2007, 7:16

Привет,
При мен проблема с темпомата беше от съединителя. Опитай, когато включиш темпомата да върнеш педала на съединителя с крак до крайното му горно положение. Презумцията е че когато натиснеш съединителя темпомта се деактивира. Ако педала ти има лек луфт и невръща до крайно горно положение темпомата няма да се включи.

Дано да е това.

успех

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 17 Апр 2007, 9:07

Моя не искаше да включва като тръгвах сутрин и ми направи впечатление,че това става, докато още не е загряла колата до средата на водата!
После загрее ли, си действа без отказ! Мисля си, че има нещо, което изчаква двигателя да влезе в режим и тогава да може да действа темпомата!!!
Но това се получава не винаги, така че може и да не е от това, пъки и не ми го прави много често, така че не съм търсил причината!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от zillius » 17 Апр 2007, 19:01

Виж това за съединителя е интересна идея и наистина може да е от него, не се бях сетил за такъв вариант. Ще пробвам утре как ще е и ще пиша какво се е получило! :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Hooligan » 18 Апр 2007, 11:06

Да, от амбриажа е! На Е38цата имах същия проблем. И WD40 може да помогне. ;)

Назад към E39