Електрически проблем, акумулатора частично незарежда

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Електрически проблем, акумулатора частично незарежда

Мнение от redex » 23 Яну 2007, 18:16

Привет,
Май съм карък този месец, само проблеми с баваришена :confused:

Ето какво стана днес. Както си карам при изключване от скорост ми светна лампата на акумулатора / че незарежда/ Спрях. Изгасих и запалих на ново. Всичко е ок НО на ниски обороти лампата на акумулатора свети. като форсирам, лампата изгасва и след това на ниски няма проблем. Но Докато форсирам вътре в колата е дискотека. Плафона и другите лампи примигват доста осезаемо. Има моменти в които на ниски генератора незарежда, усеща се на натоварването на двигателя. След форсаш се орпавя и така. Ето какво установих. на Ниски обороти, като подам рязко газ се чува едно скърцане идващо от оптегача на генератора. Като хвна ремъка на генератора и го насиля оптегача скърца. Възможно ли е да ми е заминал хидравличния оптегач и от там да идват проблемите? Друго, което забелязах е че на ниски обороти габаритните предни крушки премигват при запалена и при изгасена кола. немога да разбера къде е проблема. Акумулатор, генератор, хлабав ремък или **лиго къде ?
дайте акъл..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 535d

Мнение от iv0 » 23 Яну 2007, 18:22

Ремък, според мен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от redex » 23 Яну 2007, 20:31

И аз натам се насочвам, но ако е хлабав ремъка, няма ли да загрява или поне да мени температурните параметри? Него прави, поне за сега. Но имам чувството че го усещам в сервото, май волана става по-твърд на моменти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 23 Яну 2007, 22:07

Обтегач на ремъка, а може и самия ремък да е кофти вече.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525 ТДС

Мнение от Tipche » 24 Яну 2007, 0:22

Според мен трябва да ти проверят четките на динамото ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от redex » 24 Яну 2007, 9:43

Ето какво стана тази сутрин. Като запалих, докато двигателя небеше загрял нямаше никакъв проблем. След, като загря, започна да прави мизерии на ниски обороти. Лампата светва и незарежда. над 1500 оборота всичко ок. Но като покарах към 40 километра, започна да незаречда въобше, дори и при 5500 оборота. Ремъла съм го сменил преди месец. :help:

Назад към E39