Помощ, колеги

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39 540i

Помощ, колеги

Мнение от oGi_84 » 18 Мар 2025, 14:03

Привет колеги,

Знам че не съм активен във форума но бих искал да ви помоля за помощ.
Горд шофьор на 540i съм от почти десет години, поддържам си колата с удоволствие,
карам разумно, последно я пребоядисах цялата защото три детайла бяха за ремонт и боя след леко птп.
Колата я карам с 10w60 castrol .. не го пипа почти (500г за целия цикъл) маслото за 10-15к км цикъл на смяна, така 7-8 пъти вече
като собственик съм сменял маслото.

Започна да хвърля масло отпред преди два дни буквално перката го завихря и най-вероятно проблема е с демферната шайба към пистовия ремък.

МОЛЯ

за информация от опит или предположение къде мога да получа съдействие за необходимия ремонт, както и части, в регион
Бургас където се намирам в момента, инвестирал съм сигурно близо 30к лв в тази кола и ще я оправя ако трябва и сам да я
разглобя цялата въпреки че не това ми е професия и не разбирам. В сервиза в който последно ремонтирах колата ми казаха
че не правят такива ремонти.

Извинявам се ако не на място пиша, десетина минути се опитах да се ориентирам какви са правилата на форума.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Помощ, колеги

Мнение от zvetiko » 19 Мар 2025, 16:54

Колега, щом си на ниво 30к не трябва да имаш колебания- отиди в дилърски сервиз на BMW- Бова Кар ООД, ще ти я направят с оригинални части, съгласно инструкциите на BMW.

Потребител
Аватар
Кара: E39 540i

Мнение от oGi_84 » 21 Мар 2025, 8:06

Да, колега, прав си. Но след като и аз разсъждавах така и оставих тази кола за ремонт преди 2-3г. там в Бова кар Бургас за елементарно нещо - смяна на алтернатор, с нов/фабрично рециклиран се случи нещо невероятно. Имам навик когато оставям колата някъде да снимам таблото - километража, горивото. След като си взех колата от Бова кар Бургас основния километраж на колата показваше с 1км по-малко, бях потресен, и никога няма да си оставя колата пак там, определено я бяха карали, предницата не тропаше преди да я оставя, когато я взех тропаше. Лудост е тази България. Благодаря все пак за отговора, колега.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spirco » 18 Май 2025, 0:35

Трябва да намериш къде е теча. Щом изтича а не го гори е добре. Сигурно гарнитура на някой капак е протекла или семеринг - нищо страшно. И след като я оправиш карай с масло 5 нещо а не 10. И сменяй на 10000 за да може да и се радваш още дълго.

Назад към E39