е39 с мистерия
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
е39 с мистерия
Здравейте, извинявам се, ако темата ми е на грешното място, но не можах да се ориентирам за друго.
Карам е39 бензин фейслифт, което много ми харесва и хич не искам да сменям, понеже е доста запазено и съм го поддържал редовно.
Но се появи, проблем, който не могат да отстранят. Миналия месец започна да пали по-трудно, като за 10 дни вече тотално отказа. Когато запалеше, нямаше абсолютно никакъв проблем с вървенето и се усещаше пъргава. Не гасне, не придърпва и тн.
Стартерът върти, но не вдига обороти, стига до 190 оборота и не качва повече.
Бензиновата помпа качва гориво, като според майстора има налягане. Смениха и датчик на вала. Мериха плюс от някакъв бушон дали изпраща сигнал до дюзите и има. Бензиновият филтър е на година и половина.
И най-тъпото е, че не дава абсолютно никаква грешка на диагностика. Имате ли предложение, какво може да е или какво да се провери? Има ли такова животно като запекла верига или нещо подобно?
Карам е39 бензин фейслифт, което много ми харесва и хич не искам да сменям, понеже е доста запазено и съм го поддържал редовно.
Но се появи, проблем, който не могат да отстранят. Миналия месец започна да пали по-трудно, като за 10 дни вече тотално отказа. Когато запалеше, нямаше абсолютно никакъв проблем с вървенето и се усещаше пъргава. Не гасне, не придърпва и тн.
Стартерът върти, но не вдига обороти, стига до 190 оборота и не качва повече.
Бензиновата помпа качва гориво, като според майстора има налягане. Смениха и датчик на вала. Мериха плюс от някакъв бушон дали изпраща сигнал до дюзите и има. Бензиновият филтър е на година и половина.
И най-тъпото е, че не дава абсолютно никаква грешка на диагностика. Имате ли предложение, какво може да е или какво да се провери? Има ли такова животно като запекла верига или нещо подобно?
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: е39 с мистерия
Свещите как са?
Преди години една Ланчия Дедра бензин не палеше от скапани свещи.
Акумулатор, стартер, бензин?
Преди години една Ланчия Дедра бензин не палеше от скапани свещи.
Акумулатор, стартер, бензин?

Еми на две години са. От 6 цилиндъра никой пък да не запали от свещи... 20 дена е в сервиз, лесните неща като бензин, стартер са изключени. Явно ще се отваря двигател, въпреки, че не дава грешка никъде.
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Кой датчик е сменян? Колянов или разпределителен и с оригинален ли е сменен?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Със ИНПА погледнете корекциите на горивото. Ако е много в плюс - дърпа въздух от някъде.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Пръсни спрей за лесно запалване в тръбата към колектора (след филтъра). Ако и така не пали - поне може да изключиш напълно проблем с горивната система.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Имах проблем с едно М52, което след преместване от моя страна на ход спря да пали! Оказа се вдървен повдигач и му трябваше бая въртене, за да запали, а тъкмо се бяхме навили да сваляме глава.
Измерете компресия, за да видите къде е останал клапана отворен.
След това махнете свещите и изключете инжекторите, слагате едно биче и въртене.
Измерете компресия, за да видите къде е останал клапана отворен.
След това махнете свещите и изключете инжекторите, слагате едно биче и въртене.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- St.Trinity
- Потребител
-
barsy написа:...започна да пали по-трудно, като за 10 дни вече тотално отказа.
Имал съм такъв проблем при M52B25, оказа се това което колегата предположи по-горе.spacepl написа:...дърпа въздух от някъде.
Благодаря на всички за мненията, оказа се че бензиновата помпа понякога вдига налягане, понякога не, не дава грешки и след като излизал бензин от маркуча това ги е заблудило. Затова два пъти мери, един път режи и трябва и майсторите да отделят нужното внимание.
- Deyan Velev
- младши ентусиаст
-
преди няколко години е39 540 правеше същото , оказа се един оребрен маркуч , който е при бензиновата помпа в кошницата ( разпадаше се и не можеше да дръпне гориво ако не е на макс резервоара ) . След смяната никакви драми .
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
С кой точно мотор е ? EWS-а премахнат ли е?
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk

11 мнения
• Страница 1 от 1