Проблем с перката на климтика

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с перката на климтика

Мнение от Lucky7en » 29 Юли 2024, 13:08

Здравейте,

Нов съм във форума, и искам да попитам, дали някой е имал подобен проблем. Колата е Е39 530Д комби 193 hp. Преди време се наложи смянана перката на климатика. Сложих нова, работеше известно време и после спря. От време на време се включва, когато пусна климатика, но изглежда е избирателно. При четене на грешки ми изписа "Климатик - IHKA/IHKR Климатичен контрол" а на следващия ред "0A - AUC датчик". Може ли на този датчки да се дължи това спиране и тръгване на перката?

Благодаря предварително!

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d 150 03' M Sport

Re: Проблем с перката на климтика

Мнение от Mitkoreff » 31 Юли 2024, 11:01

Auc Sensor - https://www.ecstuning.com/b-genuine-bmw ... 116917001/ е за автоматично регулиране на клапата за свеж въздух в купето, перката си работи и без него.

Ако не ти излиза грешка Electric Fan и климатроника не спира да духа студено нямаш проблем с нея. При мен се беше измъкнало едно от кабелчетата на буксата от вибрациите, имаше грешка, перката не тръгваше и климатроника спираше студа като е на място колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Re: Проблем с перката на климтика

Мнение от DoesNot » 31 Юли 2024, 15:12

Lucky7en написа:При четене на грешки ми изписа "Климатик - IHKA/IHKR Климатичен контрол" а на следващия ред "0A - AUC датчик". Може ли на този датчки да се дължи това спиране и тръгване на перката?

Благодаря предварително!

Не, този "датчик" следи за мръсен въздух и затваря клапата за вътрешна циркулация.
Изображение

Назад към E39