Челно стъкло съвместимост

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 TDS

Челно стъкло съвместимост

Мнение от Vladocbr » 09 Яну 2020, 14:23

Здравейте.
Налага се да сменям челното стъкло и все още се колебая ново или втора ръка.
Моето е със сензор за дъжд от по-малките и се чудя дали стъкло с по-големия ще пасне.
По скоро то, че може да се сложи сигурно може, но разстоянието от огледалото до сензора дали е еднакво, защото при мен от огледалото до сензора има разни пластмаси и ако е различно няма как да се сложат.
Някой има ли отговор на тоя казус?
IMG-0a9ab9f35ed59b81af65c98e414a5afc-V.jpg
IMG-d9abf0393ddb5bcadefb659444a2b35c-V.jpg

Изпратено от моят RNE-L21 с помощта на Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Re: Челно стъкло съвместимост

Мнение от red_bull92 » 09 Яну 2020, 15:23

Здравей, за стъклото мога да ти дам съвет да си търсиш втора употреба оригинално, защото с неоргиналните нови масово хората пишат, че не им работи сензора.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 09 Яну 2020, 16:45

Vladocbr написа:Здравейте.
Налага се да сменям челното стъкло и все още се колебая ново или втора ръка.
Моето е със сензор за дъжд от по-малките и се чудя дали стъкло с по-големия ще пасне.
По скоро то, че може да се сложи сигурно може, но разстоянието от огледалото до сензора дали е еднакво, защото при мен от огледалото до сензора има разни пластмаси и ако е различно няма как да се сложат.
Някой има ли отговор на тоя казус?
IMG-0a9ab9f35ed59b81af65c98e414a5afc-V.jpg
IMG-d9abf0393ddb5bcadefb659444a2b35c-V.jpg

Два типа стъкла са, както и два типа огледала. Не са взаимозаменяеми. Аз лично ако трябва да сменям стъкло бих сложил по-новия вариант (от втората снимка). По-старите огледала с преходната пластмаса ме дразнят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от Dyakov » 09 Яну 2020, 17:21

Огледалата са взаимозаменяеми и със същия захват. Сензорите, ако се разлепят с лещата също (а може и да не се наложи, зависи). Ако минеш на втория вариант стъкло (по-красивия и според мен) от 03/99 ще трябва да прехвърлиш сензора с лещата и да си намериш по-новия тип капачета около огледалото (а ако ти се знаимава можеш да сложиш и RLS, бутон и ЛЦМ поддържащи автоматични светлини и да си ги добавиш).

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 09 Яну 2020, 17:27

Dyakov написа:Огледалата са взаимозаменяеми и със същия захват.

Захватът е същия, но корпусът на огледалата е различен. На по-старата версия основата, която държи трапецовидната част е облечена с пластмаса (не съм сигурен дали се сваля), а по-новата е на гола метална карантия, която се покрива от цялата капачка (която покрива и сензора). Ако не се сваля тази пластмаса на старата версия огледало тя не може да бъде покрита от капачката за сензора. И при двата случая трябва да се намери поне капачка от новата версия, която да покрие сензора, а обикновено тях ги продават с огледалото заедно.

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Мнение от TheFreeRider » 09 Яну 2020, 18:22

Имам останала такава капачка, която мога да дам при необходимост (номер 5). Сменях огледалото, а съм със стария модел стъкло и седи грозно като не е затъмнено под нея. Бих посъветвал автора да провери цената на ново оригинално стъкло, като сменях преди 5-6 години не беше убийствена - нещо около 500 лева ми се върти с отстъпка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от Dyakov » 09 Яну 2020, 20:15

Трапецовидната метална част е облечена с пластмасови капачки, които се свалят, както и на по-новия широк тип. А пластасовите капачки (по-новият тип) се намират сравнително лесно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 TDS

Мнение от Vladocbr » 09 Яну 2020, 20:24

Благодаря ви за включването.
Изводите до които стигам са, че сензора при двата варианта са различни, но с едни и същи размери, тоест новата капачка ще стане на стария. До колкото виждам схемите, не видях да има голо огледало, което ме навежда на мисълта че на моето може би му се свалят пластмасите и би станало с новата капачка.
Значи спокойно мога да търся и по-новото стъкло, така ще има и по голям избор.
Благодаря още един път.

Назад към E39