Е39 Как да разбера дали DPF е премахнат?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Bmwwarriors
- Потребител
-
Е39 Как да разбера дали DPF е премахнат?
Здравейте, нов член съм на клуба и от една седмица карам BMW Е39 530д, за сега нямам забележни към колата, като изключим че гори прилично, но си тормозя зверчето и настъпвам, голям кеф е този мотор от 3 литра и високия въртящ момент от 410nm.
Искам да ви попитам има ли начин да разбера дали DPF е премахнат, като настъпя сериозно си препушва, но не димна завеса, на предишната кола ми беше премахнат DPF филтъра и пушеше доста повече. Човека от, който взех колата не знаеше дали е премахнат или не, защото беше нов внос. От долу няма следи да е рязано нещо, изглежда всико оригиналмо, но знам че може да се изтърбуши и да се изкара всичко през отвор.
Искам да ви попитам има ли начин да разбера дали DPF е премахнат, като настъпя сериозно си препушва, но не димна завеса, на предишната кола ми беше премахнат DPF филтъра и пушеше доста повече. Човека от, който взех колата не знаеше дали е премахнат или не, защото беше нов внос. От долу няма следи да е рязано нещо, изглежда всико оригиналмо, но знам че може да се изтърбуши и да се изкара всичко през отвор.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Е39 Как да разбера дали DPF е премахнат?
Колега e39 с ДПФ , дори не съм сигурен, че на тои модел се е предлагал като оборудване.
Имаш 4 ктлизатора, не ги пипай, не се запушват, а като се махнат става много миризлива и шумна.
Имаш 4 ктлизатора, не ги пипай, не се запушват, а като се махнат става много миризлива и шумна.

- Bmwwarriors
- Потребител
-
4 катализатора, аз съм ходещ златар, не знаех че има коли с толкова катализатори, да няма да пипам нищо, но просто ми беше интересно да разбера за DPF
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
При Е39-ките няма серийно ДПФ, но има такива китове. В Германия има доста Е39-ки с DPF, добавен от собственика. Та ако си случил на такава, това е варианта да има.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Води се някъв филтър за твърди частици, но няма общо с дпф-а при евро 4. Колегата да си погледне колата дали е с 4 катализатора, или с един голям, но ако няма признаци нещо да е запушено, не виждам смисъл да ги пипаc04 написа:При Е39-ките няма серийно ДПФ, но има такива китове. В Германия има доста Е39-ки с DPF, добавен от собственика. Та ако си случил на такава, това е варианта да има.
- Bmwwarriors
- Потребител
-
Ще проверя задължително, а Филтър за твърди частици и DPF не е ли едно и също, на предишната си кола пежо 607 си махнах точно филтъра за твърди частици, който беше точно преди катализатора.
- Bmwwarriors
- Потребител
-
Ясно, добре ще проверя в най-скоро време
- FireFoXa
- Потребител
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: M-Power
В Германия има фирми, които са предлагали афтърмаркет DPF филтри, които се монтират долу-горе в средата на изпускателната система. Монтажа на такъв е давал възможност да стане колата от Евро 3 на Евро 4. Това обаче не се приема по никакъв начин в родната ни страна... Такъв филтър е струвал около 600-700 евро. Моята кола имаше монтиран такъв, на който изришно пишеше да се сваля за основно почистване през 200 000 километра.
Моя беше позатлачен и припушваше при подаване на газ. След като го свалихме колата магически спря да пуши грам. Така че или трябва да е чист, или да го няма.
Моя беше позатлачен и припушваше при подаване на газ. След като го свалихме колата магически спря да пуши грам. Така че или трябва да е чист, или да го няма.
8 мнения
• Страница 1 от 1