E39 прочитане и кодиране на RLS
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
1 мнение
• Страница 1 от 1
- danielgenov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 1.9 316i / F36 440xi
E39 прочитане и кодиране на RLS
Здравейте, историята накратко е следната. Колата е 520i 10/1996 година. Монтирахме от 530i 09/2001 LCM,GM3,RLS и ключа за светлините. Смених с DISv44 кода за опции за да добавя rain sensor, инциализирах го с INPA и автоматичните чистачки проработиха. След това с NCS Expert кодирах LCM да са активни автоматичните светлини и съответно и те проработиха. Всичко работи, но проблема е, че с NCS Expert не мога да прочета RLS модула, за сменим чувствителността на датчика ( за експеримент с различните настройки). След като NCS зареди модулите RLS изобщо не е в списъка. Направих следната врътка: след като зареди модулите избирам примерно GM3 и след това излиза прозорец с 4 реда, като ги промених съответно с тези за RLS, дадох OK и NCS Expert мина в режим на четене/записване на RLS Модула. Но след като дам да изпълни задачата при процеса "changing ZCS active" дава грешка "VIN is faulty". С две думи не успях да излъжа NCS-то. И тук ми идват въпросите
Изобщо възможно ли е на кола със ZCS да се кодира RLS, защото при 5-та серия той е наличен след 09/2001, когато мисля вече няма ZCS a VO. Единственото което ми хрумва, е на кола със заводски RLS да монтираме нашия и там да го кодираме. Някой запознат ако може да предложи решение или да потвърди моето предложение. Благодаря 

1 мнение
• Страница 1 от 1