Проблем с климатик
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- sosk0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525D
- Мечтае да кара: 535D
Проблем с климатик
Здравейте колеги имам следния проблем с климатика. Когато колата е оставена на слънце и се нагрее, после като пусна климатика и не тръгва. Компресора се включва обаче не вдига налягане и перката не тръгва и съответно духа горещия въздух от въздуховодите. Изчаквам го малко и спирам и пускам климатика и захапва, обаче не винаги. Иначе ако е колата е била на сянка като пусна климатика и веднага си тръгва. Също и ми се струва че би трябвало по студено да духа. Мисля да сменя ТРВ клапана и дехидратора.
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем с климатик
Колега имаш ли достатъчно фреон?
- sosk0
- кандидат ентусиаст
-
Ами миналата година го проверяваха, мисля че го дозаредиха малко ама то отпреди си прави така.
- sosk0
- кандидат ентусиаст
-
Утре ще разберем
Тази вечер източих климатика, 450грама излязоха което би трябвало да е нормално защото той събира около 650.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- sosk0
- кандидат ентусиаст
-
Шегуваш се , нали ? Според това колко е дръпнато и колко трябва да съдържа системата се прави сметка колко да се дозареди. С такива "загуби" как въобще се прави калкулация какво и що .
- sosk0
- кандидат ентусиаст
-
vladobate написа:Шегуваш се , нали ? Според това колко е дръпнато и колко трябва да съдържа системата се прави сметка колко да се дозареди. С такива "загуби" как въобще се прави калкулация какво и що .
По принцип ако вкараш 600 грама фреон и ако веднага го източиш няма да излезе пак 600 ами по малко. Зависи от много неща колко градуса е температурата, колко дълго ще чакаш да дърпа машината, от самата машина...
Така да речем че малко ми е изпуснала системата с времето и при мен са източили 400 грама. Така ми каза майстора аз не съм му стоял на главата и не знам толкова ли са не са ли. Той само ми източи фреона аз днес си смених ТРВ-то и Дехидратора и сега ми го зареди.
Ефекта е поразяващ направо, досега никога не ми е ставало студено от климатика, при външна температура 36,5 вътре духаше около 8 9 градуса. Преди като купих колата го дозареждаха, обаче пак не духаше толкова студено. И между другото сега пак е с по-малко фреон, защото първоначално вътре духаше около 16 18 градуса и ниското налягане е било високо и високото още по високо и майстора каза че е източил около 50 грама фреон. Обаче после като покарах колата и всичко стана нормално и не сме я вкарвали пак да я допълни. Направи ми впечатления че старото ТРВ вътре е черно и дехидратора беше по тежък. Тези дни ще я тествам да я оставя пак на слънце да се напече и да видя дали ще захапе климатика.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
8 мнения
• Страница 1 от 1