Датчик на разпределителен вал?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Датчик на разпределителен вал?
Здравейте.
Сутринта тръгвайки за работа спрях на една бензиностанция да си допълня резервоара и след като си платих се качих в колата и...тя не запали
Въртях 10-15 пъти,но не се случваше нищо.След 40 минути чудене реших да сваля буксата на въпросния датчик и я напръсках с контактен спрей и колата запали
След това си палеше нормално и от всеки път.
Ясно е,че ще я водя на диагностика,но ми е интересно какви са симптомите за заминаващ датчик при дизелите?Ето това ме интересува най-много!
От около седмица ми се струваше,че колата е една идея по-мудна,но си мислех,че си въобразявам или,че нафтата на Марешки нещо не е като хората.Затова и бях налял шел в-пауър и сутринта долях пак такава нафта догоре.
Мотора е 2.5д.Някой ако е патил и сподели ще съм му благодарен!
Също ме интересува и цената на оригиналния датчик.
Сутринта тръгвайки за работа спрях на една бензиностанция да си допълня резервоара и след като си платих се качих в колата и...тя не запали

Ясно е,че ще я водя на диагностика,но ми е интересно какви са симптомите за заминаващ датчик при дизелите?Ето това ме интересува най-много!
От около седмица ми се струваше,че колата е една идея по-мудна,но си мислех,че си въобразявам или,че нафтата на Марешки нещо не е като хората.Затова и бях налял шел в-пауър и сутринта долях пак такава нафта догоре.
Мотора е 2.5д.Някой ако е патил и сподели ще съм му благодарен!
Също ме интересува и цената на оригиналния датчик.
Re: Датчик на разпределителен вал?
Аз съм патил ,само,че на бензинов мотор,но при него беше изгоряла изолацията на кабелите и се допираха
На диагностика ще го записала като грешка ,ако е от него
Иначе цената за нов оригинален е страшна

На диагностика ще го записала като грешка ,ако е от него
Иначе цената за нов оригинален е страшна
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Аз няма да го купувам от дару кар.Има от къде да се купи на прилична цена,но първо трябва да се уверя,че проблема е от него.
Темата я пуснах,защото няма да имам време за диагностика в близките няколко дена
И затова питам за симптомите на заминал датчик.
Темата я пуснах,защото няма да имам време за диагностика в близките няколко дена

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Имах подобни дилеми и смених датчикът, в последствие се оказа май, че е проблем с кабели или контакт на буксите...
До фаталните симптоми не съм стигал, но от това, което четох из чужди форуми - гаснене/прекъсване в движение или колата да не пали са основните симптоми.
Иначе фактът е, че с някои датчици шега не бива и най-добре да са си BMW, вече цените са си неприятни за оригинален датчик дори да е на по-прилична оферта ще дойде над 200 точки
П.С. Ако желаеш си пазя старият датчик мога да ти го дам за тест, за да видиш дали е от него - датчиците са еднакви за м47 и м57
До фаталните симптоми не съм стигал, но от това, което четох из чужди форуми - гаснене/прекъсване в движение или колата да не пали са основните симптоми.
Иначе фактът е, че с някои датчици шега не бива и най-добре да са си BMW, вече цените са си неприятни за оригинален датчик дори да е на по-прилична оферта ще дойде над 200 точки

П.С. Ако желаеш си пазя старият датчик мога да ти го дам за тест, за да видиш дали е от него - датчиците са еднакви за м47 и м57
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Ако ти записва грешки сменяй го... на диагностика излиза
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Въпросът е, че понякога може да записва грешка поради проблем в окабеляването (липса на сигнал заради кабели или кофти контакт при буксата). При мен беше такъв случай.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Ако е от самия дачик проблемът, спира да пали или пали трудно, когато датчикът се нагрее от повишената температура в моторния отсек, заради повишената температура на мотора. Затова обикновено двете неща се свързват и човек остава с впечатление, че колата спира да пали топла. В такъв момент върши работа малко студена вода върху датчика или изчакване да изстине с отворен капак. Иначе може да има проблем и с кабелите - случва се да се протриват... Но, ако е от тях, ще се проявява без значение от температурата при мотора... 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Явно е датчика,защото сутринта запали,а после като отидох в работатане иска.Само върти като луда и това е.
Ще го поръчам днес и ще го сменя.
От не работещ коректно датчик вдига ли се разхода?
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
Ще го поръчам днес и ще го сменя.
От не работещ коректно датчик вдига ли се разхода?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз имах същия проблем няколко седмици, докато накрая разбера от какво е. Не съм забелязал висок разход.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Vankata_78
- Потребител
-
- Кара: BMW 318 i E46
- Мечтае да кара: BMW 318 i E46
Аз имах същия проблем, но на бензинов двигател N42B20.
Карах така 4 месеца и колата си палеше без проблем. Просто при диагностика постоянно ми изписваше неизправен датчик на изпускателния разпределителен вал. Купих един втора употреба и се оказа същата работа. Т.е. пак ми даваше грешка. С него карах още 6 месеца. След което си купих оригинален от дар кар. И с него пак същата грешка. Оказа се че повредата е буксата към датчика. Дават често грешка. Запоих кабелите директно към датчика и грешка вече няма. Манипулацията беше уж за временно ползване, но така и си остана. Иначе датчика може да се провери на осцилоскоп. Данните ги има в Auto-data. Иначе разлика във вървежа на колата не усетих.
Изпратено от моят SM-N910C с помощта на Tapatalk
Карах така 4 месеца и колата си палеше без проблем. Просто при диагностика постоянно ми изписваше неизправен датчик на изпускателния разпределителен вал. Купих един втора употреба и се оказа същата работа. Т.е. пак ми даваше грешка. С него карах още 6 месеца. След което си купих оригинален от дар кар. И с него пак същата грешка. Оказа се че повредата е буксата към датчика. Дават често грешка. Запоих кабелите директно към датчика и грешка вече няма. Манипулацията беше уж за временно ползване, но така и си остана. Иначе датчика може да се провери на осцилоскоп. Данните ги има в Auto-data. Иначе разлика във вървежа на колата не усетих.
Изпратено от моят SM-N910C с помощта на Tapatalk
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Смених датчика с оригинален от дару кар,но направих други бели
Прещипах един вакум маркуч и се проби та утре трябва да го сменям и май болтчето което стяга датчика превъртя леко...Не обърнах внимание дали се навива в тея месинговите в които се навиват болтовете на корите на двигателя.Ако някой си спомня ще съм благодарен да сподели,че сега сън няма да ме хване
Като бърза човек е така.

Прещипах един вакум маркуч и се проби та утре трябва да го сменям и май болтчето което стяга датчика превъртя леко...Не обърнах внимание дали се навива в тея месинговите в които се навиват болтовете на корите на двигателя.Ако някой си спомня ще съм благодарен да сподели,че сега сън няма да ме хване

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Развих рапидката,която хваща датчика и излезе с резбата
Как може да го направят да се навива в пласмаса дееба.
Някой може ли да провери колко пари сърува пластмасовата кора на която се хваща датчика?Тя май е върху целия мотор.

Някой може ли да провери колко пари сърува пластмасовата кора на която се хваща датчика?Тя май е върху целия мотор.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Болтът на датчика се навива в капака на клапаните. Цената му нов е ужасяваща:
Номенклатурен номер : 11127786890
Описание : ZYLINDERKOPFHAUBE
Ед.цена (с ДДС) : 777.65 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Можеш да вземеш втора ръка за към 50 лева, но и работата по смяната си е веселба, сваляне на дюзи, колектор... След това нова гарнитура около 50 лева, затягане с динамометричен ключ, иначе капакът е пластмасов и се криви, съответно протича и работата става двойна...
Най-добре иди при някой стругар да ти навие малко по-голяма резба и ще сложиш друг болт - ако стане, ще е най-безболезнено и бързо, а няма причина да не може да стане... Само дължината на новия болт внимавай да е същата или по-малка...
Няма наличност
Можеш да вземеш втора ръка за към 50 лева, но и работата по смяната си е веселба, сваляне на дюзи, колектор... След това нова гарнитура около 50 лева, затягане с динамометричен ключ, иначе капакът е пластмасов и се криви, съответно протича и работата става двойна...
Най-добре иди при някой стругар да ти навие малко по-голяма резба и ще сложиш друг болт - ако стане, ще е най-безболезнено и бързо, а няма причина да не може да стане... Само дължината на новия болт внимавай да е същата или по-малка...

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Z3Ro* написа:Болтът на датчика се навива в капака на клапаните. Цената му нов е ужасяваща:
Няма наличност
Стана с друг болт,но нещо я намразих и тая кола и ще ходи в мобилето

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Аз, като сменях гарнитурата на капака, скъсах един болт... Съответно протече яко масло. Трябваше да взема комплект болтове за 80 лева, но се оказа, че не могат да се купят вече - вървели вече само с капака. Та взех капак с болтове втора ръка, едва извадих скъсания... И всичко това в най-големия сняг тази зима, два дни разправия на студа... Ама засега ще си карам трактора, че като знам какви коптори има...
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2