E39 TDS не може да запали дори и със "старт спрей"
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- mitko_lada
- Потребител
-
E39 TDS не може да запали дори и със "старт спрей"
Здравейте колеги и за Много Години!
Значи прояви ми се този не приятен момент, да не мога да запаля...
В Събота сутрин при -12 запалих без проблем, вечерта се прибрах и от Неделя до сега нямам успех... Акумулатора ми е чисто нов 100AH подгревните свещи и релето работят на 100% гориво също отива, развих пробката на филтъра протече нормално гориво, от зад също пуши и то яко, но възпламеняване няма. Имам и старт спрей с който колкото и да не е хубаво да се пали, когато е на зор човек прибягва и до този метод, но и с него не иска да запали... полях целият мотор със 60л гореща вода дори ми отчете на таблото на темепературата и въпреки и това, няма палене все едно няма компресия тази кола... но как изведнъж...? от сигменти чак толкова ме съмнява, варианта е ако имам запекли повдигачи и по този начин да бяга компресията... други идеи нямам за това ви моля за съвет какво и как да опитам... до такава степен съм отчаян, че мисля утре да источа маслото и да го загрявам на печката
колата ми трябва всеки ден, а реално съм с вързани ръце за това ви моля за съвет...
Значи прояви ми се този не приятен момент, да не мога да запаля...

Последна промяна mitko_lada на 11 Яну 2017, 0:17, променена общо 1 път
Re: E39 TDS не може да запали дори и със "старт спрей"
А изгорял предпазител евентуално да си гледал има ли ?
- mitko_lada
- Потребител
-
Изгорял претпазител на кое...? Подгрев има 100% колата само пуши от зад, но не запалва... сега се сещам, че оня ден от нищото изгасна след това повъртя и запали чудя се датчика на коляновия вал, ако е заминал колата ще запали ли въобще, или ще запали но няма да работи адекватно... Миналата зима имах проблем с подгрева и мехурчета в прозрачния маркуч, но със спрея палеше сега и с него неще, само пуши и това е... все още не съм я закачал на дианостика всеки вика докарай колата за това питам за идеи...
Закачи я на диагностика ,както си мислиш или датчик на разпределителен или колянов .
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
hummer написа:Закачи я на диагностика ,както си мислиш или датчик на разпределителен или колянов .
При тдс няма датчик разпределителен вал , да не го търси колегата...
При него умната дюза върши тази работа.
- mitko_lada
- Потребител
-
На дърпане запали... идеи някакви..?
Колега само питаш пък не проверяваш , кой предпазител мислиш само подгрева ли има такъв...компа няма....клапана върху гнп бачка ли....че и моя уж имаше захранване ама не работеше и пак така пушеше ама нафтата не достигаше. Варианти няколко , кат не запалиш лампа няма да светне , диагностика няма да чете , подгрев има на 100% и как го видя .Щом пуши отзад значи има нафта , ей така по логика уж , щом имаш подгрев така казваш значи трябва да запали освен ако гнп не е омацало нещо с предварението или сигнал от компа липсва. Ей такива идеи ама така нахвърляни без да проверяваш щателно трудна работа. Затова виж първо по-простички неща . Успех.
- vesoyanev2011
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525d ,2001г.
Щом пуши би трябвало да имаш горивоподаване.Управлението на помпата или самата помпа,центровката?! 

- mitko_lada
- Потребител
-
Както и по-горе писах колата запали на дърпане вчера... тази сутрин също си запали, но ми прави впечатление,че по вече върти сега-от преди не зависимо топла или студена и стана по-мудна, в смисъл не усещам "ритника" от турбината а все едно е чист дизел, пак си върви до оборотите които си е вървяла но ги качва мудно. Дебитомера така или иначе ми е откачен, от месец насам понеже и той се предаде но все още не съм го сменял.
Твоето мнение го нямаше кат писах , нямам идея защо . За по-мудна виж мап сензора или мъркучетата към него да не са сцепени както и това на турбото ( байпаса ) ако го скиваш . Труден старт , запушен филтър , позацапано гнп и му бягат центровки и аванси . Може и да дърпа лекинко възух отнякъде , виж мъркучетата за обратна нафта , ако има подмокрено е възможна причина .
- RadkoPower
- Потребител
-
Като видя подобни теми във форума лошо ми става. Старт спрейове, поливал мотора с вряла вода, щял да топли маслото на печката...
Колега това не е на дядо ти Чавдарката, това е Бмв. Заради такива като тебе си правят майтап с нас из форумите на Хонда и Мерцедес.
Нищо лично, но не е нужно да пишеш в детайли какви глупости си правил.
Колега това не е на дядо ти Чавдарката, това е Бмв. Заради такива като тебе си правят майтап с нас из форумите на Хонда и Мерцедес.
Нищо лично, но не е нужно да пишеш в детайли какви глупости си правил.
11 мнения
• Страница 1 от 1