Премахване на CDV Клапана - в картинки...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Премахване на CDV Клапана - в картинки...
Здравейте колеги,
Имаше една тема поствана от CheGevara, ако не се лъжа, и понеже не я открих, реших да я пусна отново!
Имаше една тема поствана от CheGevara, ако не се лъжа, и понеже не я открих, реших да я пусна отново!
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
На който не му се отварят картинките, това е оригиналния сайт:
http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DN

http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DN

- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Понеже съм мързелив и не ми се чете, каква е далаверата от махането на този клапан?

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
Какво е CDV, http://www.zeckhausen.com/CDV.htm
@ICE - трябва да те черпя една бира за "младеж"-а
Между другото, много рядко усещам придърпване като сменям скоростите и наистина е само между първа и втора. При паркиране не съм имал проблем, нямам навик да паркирам бързо скъпи автомобили
@ICE - трябва да те черпя една бира за "младеж"-а

Между другото, много рядко усещам придърпване като сменям скоростите и наистина е само между първа и втора. При паркиране не съм имал проблем, нямам навик да паркирам бързо скъпи автомобили

'02 BMW 525d
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Hex написа:@ICE - трябва да те черпя една бира за "младеж"-а
той не пие много бира - за това пък АЗ пия и заради него

А някои сме учили и руски и английски
CDV (Clutch Delay Valve - Забавящ Клапан на Съединителя), се използва като идиотоустойчив елемент, предотвратяващ рязко отпускане на съединителя, като на теория това трябва да го спаси, ако някой (кой ли ще е тоя и защо ли ще го прави?
) реши да го пусне при високи обороти. На теория звучи добре, но явно на практика това пречи на всички спортни натури, които искат максимума от колата си. Като допълнение, CDV се смята и за причината за придърпване при смяна от 1-ва на 2-ра, и при паркиране (предполагам, при по-бързо такова).
@Che, е немо'ем дан'го почерпим

CDV (Clutch Delay Valve - Забавящ Клапан на Съединителя), се използва като идиотоустойчив елемент, предотвратяващ рязко отпускане на съединителя, като на теория това трябва да го спаси, ако някой (кой ли ще е тоя и защо ли ще го прави?

'02 BMW 525d
- sikar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 530 xd MT
Hex написа:А някои сме учили и руски и английски
CDV (Clutch Delay Valve - Забавящ Клапан на Съединителя), се използва като идиотоустойчив елемент, предотвратяващ рязко отпускане на съединителя, като на теория това трябва да го спаси, ако някой (кой ли ще е тоя и защо ли ще го прави?) реши да го пусне при високи обороти. На теория звучи добре, но явно на практика това пречи на всички спортни натури, които искат максимума от колата си. Като допълнение, CDV се смята и за причината за придърпване при смяна от 1-ва на 2-ра, и при паркиране (предполагам, при по-бързо такова).
Е тва сега по важи

- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive
да попитам и аз нещо. Този клапан сменяте ли го или само го махате, че и на мен ми придърпва между скоростите
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Слага се модифициран. Поне в чуждестранните сайтове така разправят. Има разни дето продават модифициран CDV срещу нормален. До колкото знам само с премахване не става
11 мнения
• Страница 1 от 1