e39 530dА 193hp.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
e39 530dА 193hp.
Здравейте,колеги имам следния проблем, е39-ката не иска да върви. Когато е на празен
ход едвам дига обороти, а на път от 1600 до 2500 оборота мудно набира но след това се изстрелва.
До сега съм сменил: изпускателния колектор, соленоида до турбината, дебитомера.
Но проблема си остана. Моля за помощ.
ход едвам дига обороти, а на път от 1600 до 2500 оборота мудно набира но след това се изстрелва.
- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325Ci
- Мечтае да кара: М5
Re: e39 530dА 193hp.
На диагностиката ми казаха, че всичко е нормално освен един клапан-ограничител за обратната нафта трябвало да в 4.1 а моя показва 3,7. иначе всичко е нормално уш.
- masterdealer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: през просото.
- Мечтае да кара: за без пари
- Детайли за колата: F07 535хd
Изглежда като лаг в турбото. Провери си вакуума при турбото на първо време, после виж дали геометрията ти се движи нормално. Може да погледнете и ЕГР как е и дали функционира правилно. 

(oOO \ [||] [||] / OOo)
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Малко като на врачка е така, но проблемът ти вероятно е в управлението на турбината. Гледахте ли надува ли, колко надува и кога надува? Ако не си сменял вакуумите, направи го, но ги смени всичките - не само тези за турбината. Съветвам те да вземеш силиконови такива. За ориентация - когато запалиш колата, ако вакуумът при турбото го има, трябва да издърпа лоста на геометрията почти до долу, към асфалта. Ако лостът не мърда, нямаш вакуум и съответно нямаш надув на ниските обороти. Другото потенциално слабо звено е вакуумният резервоар преди клапана за управлението на турбото - случва се да се спука и изпуска вакуума.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Да питам в тази тема нещо за турбината. Ако лоста на актуатора на турбото се движи нормално, има ли вариант лопатките на геометрията вътре да не са на правилна позиция, а нещо разместени?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Elesar74 написа:Да питам в тази тема нещо за турбината. Ако лоста на актуатора на турбото се движи нормално, има ли вариант лопатките на геометрията вътре да не са на правилна позиция, а нещо разместени?
Има такава възможност - получава се луфт на мястото, където лостът е хванат за геометрията, вътре в топлата част. За да се установи, трябва да се разглоби...
Ето в този клип, около 2:50, е показан такъв проблем:
https://m.youtube.com/watch?v=F7vGCHQAc7M
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
diablo666 написа:На диагностиката ми казаха, че всичко е нормално освен ...........
След подобни симптоми като при теб и инат от моя страна да не пратя талигата на мастор, турбото се разсвири и сдаде багажа. Сега е на ремонт. За това, че за търси проблема при турбото като цяло.diablo666 написа:Здравейте,колеги имам следния проблем, е39-ката не иска да върви. Когато е на празен
8 мнения
• Страница 1 от 1