528i странен шум/чукане
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
528i странен шум/чукане
И така два дни рових,търсих и не намерих. Колата ще се кара в сервиз, но не бих отказал малко помощ. Има едно тракане/чукане в двигателния отсек. Най-силно и отчетливо се чува от ляво (с-у пасажерското място). Чува се при топъл и студен двигател и при подаване на газ се усилва. Колата е 96г на 380 000 км единичен ванос. Маслото е за смяна, изминати са 11 000 км 10/40 repsol elite. Също така забелязвам съвсем лека вибрация в скоростния лост, незнам има ли връзка, но да си кажа. Колата няма загуба на мощност нито в ниските, нито във високите обороти (поне според мен). Предложете ми и масло за следващата смяна. Благодаря предварително.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: 528i странен шум/чукане
Същото е при мен, но аз съм на 100% сигурен, че са повдигачите ми. Смених маслото с Total 5w40 и пак го прави. Ще се заслушам тия дни във ваноса, но не мисля, че е от него. Но ти с това масло най-добре го смени и виж ще има ли промяна. И недей пак 10w40.
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Колега я направи един клип на шума за да чуем г/д,че при един приятел имаше нещо подобно ..
Клип ще кача утре, че съм на работа до 8 и няма как. За маслото знам, но така я взех.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Да не е от компресора на климатика?
6 мнения
• Страница 1 от 1