Проблем със ниски обороти , помощ моля !!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем със ниски обороти , помощ моля !!!

Мнение от dobry5885 » 09 Авг 2016, 13:54

Здравейте колеги, благодаря предварително на всички участници модератори и администратори в форума.

Така , да ви обясня какъв е проблема ми , имам бмв е39 528 комби 98 година бензин.
От известно време взе да ми прави проблем със ниските обороти, тоест когато мотора е запален и колата е на място.
оборотите играят много и дори се мъчи да изгасне, ако из форсирам някой път се оправя а друг път не.
закачих я на диагностика и ми показа грешка на датчика за разпределителния вал, помъчихме се изчистим грешката но не ставаше.
След четене тук и в други форуми , всички колеги казват че симптомите са че този датчик се е развалил и че иска нов.
добре взех няколко такива от гробница (Siemens както оригиналния) и го смених, за малко се оправиха оборотите но след това пак почнаха да играят.
закачихме пак на диагностика и изтрихме грешката за този датчик и вече не дава грешка но оборотите не се оправиха....

след доста четене реших да купя такъв нов (Siemens купен от БМВ) и да пробвам, преди малко го смених, но уви няма ефект, прави абсолютно същото....

помогнете с информация какво може да е друго.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

Re: Проблем със ниски обороти , помощ моля !!!

Мнение от Stennli » 15 Авг 2016, 6:39

Почисти си стъпковия мотор за празен ход.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита :)
ИзображениеИзображение

Назад към E39