Прьскане на металик

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 и е39
Мечтае да кара: всичко сьс задно
Детайли за колата: да има V12 под капака

Прьскане на металик

Мнение от BLUE_999 » 25 Юли 2016, 14:45

Здравейте,имам едно питане относно прьскането на металик,има ли нещо по специялно като шкурене с водна шкурка между боята и лака че сам чувал подобни работи?Иначе сам прьскал акрилна боя и нямам проблем с боядисването с пистолет :bchug:
колата с предно е като жена с малки цици вьрши работа но не доставя удоволствие :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Re: Прьскане на металик

Мнение от cmdkick » 25 Юли 2016, 15:26

За шкурене между боята и лака не съм чувал изобщо, но знам че на металика си личат всички дефекти много повече отколкото акрила, така че си трябва една идея повече "играчка".
Tires are evil - destroy them all ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BLUE_999 » 25 Юли 2016, 22:43

Да колега една идея повече играчка е :mrgreen: мисля да и прьсна 3 раце боя като ги застьпя перпендикулярно,после и лака тьй,накрая ше я полирам и ше се види резултата :mhihi:
колата с предно е като жена с малки цици вьрши работа но не доставя удоволствие :mhihi:

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е39 530д

Мнение от mishosokolov » 30 Юли 2016, 23:12

Металика и база се търка само ако има дефект след което трябва да нанесеш поне още една ръка отгоре.По-добрия вариант е търкане на сухо.Трябва и добре да е изсъхнал слоя. Пръскай повече и по-тънки ръце и избягвай жегите. Успех !

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 530D
Мечтае да кара: Е60 535Д Мпакет

Мнение от DanielPanayotov » 31 Юли 2016, 20:45

Колега,кажи по точно какво те интересува относно пръскането на металик,какво ще пръскаш,китосвано има ли,преливка ли ще е,за да можем да ти помогнем по-конкретно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BLUE_999 » 19 Авг 2016, 5:53

Прьснах я,капак калник и врата добре се получи онзи ден я полижах даже :lalala: :bchug:

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 530D
Мечтае да кара: Е60 535Д Мпакет

Мнение от DanielPanayotov » 23 Авг 2016, 20:30

Браво колега,качи някой снимка ако е възможно да видим резултата и дай малко повече инфо,къде я пръска,колко ръце и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 26 Авг 2016, 23:01

Супер! Ако може обясни накратко как се прави, че и на мен ще ми се наложи съвсем скоро.

(евентуално може да водим някакви пазарлъци ти да ми я боядисаш.. ;)

Ама предпочитам да се науча - дори и да не стане много добре от първия път.

/Днес някой паркировач ми е смачкал единия калник на Мицубишито.. Ама беше китосван и вместо обикновеното вдлъбване+драскотина е изпопадала една шепа кит+боя и зее грозно петно. Ще трябва да го правя. Иначе, ако беше само драскотина - майната му. Интересното е, че тръгнах да оглеждам колите наоколо - да видя кой може да е. И се оказа, че всяка втора беше нещо изпонадрана. Явно при нас няма смисъл да се поддържа външен вид./
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BLUE_999 » 27 Авг 2016, 6:37

Прьснах и 3 раце база като рацете са презастьпени,и 3 раце лак.Прьсках я от вьн пред гаража рано сутринта беше тихо нямаше вятар,че в гаража за прьсканее ми е тясно за е39-ка :mhihi: .Малко боята ми даде ралика но ко да се прави,след една седмица я пастирах но пак личи новите детайли,тез дни ше кача снимки :bchug:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 27 Авг 2016, 17:34

Точно същото, за което си питал в началото на темата - за шкурене с водна шкурка между боята и лака, един приятел днес ми разправяше, че така се правело, с фина шкурка 3000. А на мен все ми се струва, че не трябва да се прави нищо такова.

Ама аз исках да разбера - (1). при мен боята е стара, на места с олюпен лак.
(2). отделно днес се ядосах за кита, дето се разпадна на трески и си купих два резервни детайла - врата и калник, некитосвани - обаче с друг цвят..

Та въпросите ми са:

- за детайлите с друг цвят, дето си ги купих днес и ще трябва евентуално да се пребоядисат. -> трябва ли да им се маха лака, или върху него се пръска с новия цвят и после пак с лак?
За да хване добре боята, трябва ли да се минат с фина шкурка преди това? - за да набразди стария лак. - и ако да, колко шкурка 1000-1200?

- трите ръце как ги минаваш - все хоризонтално, но да се застъпват ли? -
/например при следващото пръскане да е между двете минавания от предишното?/

- за детайлите по колата с олюпения лак /предполагам/ че трябва да се изшкури около олюпеното и да се мине с лак цялата врата - (пък където не е паднал все още лакът да се надяваме, че държи по-здраво и няма скоро да направи проблем.) - така ли се прави?
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BLUE_999 » 01 Сеп 2016, 5:20

dreadx написа:Точно същото, за което си питал в началото на темата - за шкурене с водна шкурка между боята и лака, един приятел днес ми разправяше, че така се правело, с фина шкурка 3000. А на мен все ми се струва, че не трябва да се прави нищо такова.

Ама аз исках да разбера - (1). при мен боята е стара, на места с олюпен лак.
(2). отделно днес се ядосах за кита, дето се разпадна на трески и си купих два резервни детайла - врата и калник, некитосвани - обаче с друг цвят..

Та въпросите ми са:

- за детайлите с друг цвят, дето си ги купих днес и ще трябва евентуално да се пребоядисат. -> трябва ли да им се маха лака, или върху него се пръска с новия цвят и после пак с лак?
За да хване добре боята, трябва ли да се минат с фина шкурка преди това? - за да набразди стария лак. - и ако да, колко шкурка 1000-1200?

- трите ръце как ги минаваш - все хоризонтално, но да се застъпват ли? -
/например при следващото пръскане да е между двете минавания от предишното?/

- за детайлите по колата с олюпения лак /предполагам/ че трябва да се изшкури около олюпеното и да се мине с лак цялата врата - (пък където не е паднал все още лакът да се надяваме, че държи по-здраво и няма скоро да направи проблем.) - така ли се прави?

Минаваш детаилите с шкурка 500 суха да свалиш лака,ако имаш китосвано задалжително шприцкит,след това минаваш с водна 800 хубаво да я измиеш и си готов.За прьскането рацете перпендикулярно една на друга :bchug:

Изображение

Назад към E39