Неработеща ключалка за багажника 530d комби- РЕШЕН

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Неработеща ключалка за багажника 530d комби- РЕШЕН

Мнение от ivopicha » 22 Юли 2016, 17:29

Вчера нещо ми се прецака отварянето на багажника на комбито. като натисна да отвори (дали от дръжката отзад, дали от дистанционното или от бутона отпред) се чува че моторчето работи, но вратата не се отваря. Не може и да се затвори напълно. Моторчето не я издърпва напълно. Днес я отворих със шнура за отваряне и после пак не може да се отвори. Стои затворена и хлопа. Как може да стигна до моторчето и да видя дали всичко е наред? Можеу ли да има нещо откачено! Благодаря Ви!

ПП. Оправих го! Свалих кората на багажника и видях, че ростмего от машинката се е откачило от лостчето, което е вързано за шнура за ръчно отваряне. Сложих му болтче и гайка и работата заспа. Може би оригинално не е било точно така, но ми се струва, це няма да имам проблем в бъдеще.
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw-e39-520

Re: Неработеща ключалка за багажника 530d комби- РЕШЕН

Мнение от GEORGBMW » 28 Авг 2016, 1:23

ще има ще има проблем като ги знам вътре машинките за отваряне колко глупаво са направени с пластмасово колелце ,което трябва да преодолее силата на пружината за отваряне на багажника и да се върне в изходна положение с помощта на спиралата вътре в същата кутийка където е колелцето, за мен лично тази черна кутийка си е едно недоразумение, при мен като се повреди и си рекох как можаха тия от Бавария да измислят, тая глупост, все пак е 5 серия бмв, не го очаквах това с таралежа, рейката, хидравличната помпа, външните дръжки на вратите дето всеки момент могат да ти останат в ръката при отваряне,на доста тежките и масивни врати, май при е 46 са ги върнали старите дръжки,писал съм и още по долната тема за,, електричаря,, и консумацията при много от нашите коли, очаквах повече не защото при мен се е случило, а защото тези същите повреди са при доста мои познати с е39,вярно едно от последните истински бмвета ама, аз бих добавил -не съвсем, наскоро спряха да се вдигат и забравените стъкла от дистанционното със задържане на бутона за заключване и т.н.

Назад към E39