Шибедах
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Kordoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2001 E39 M5
Шибедах
Здравейте колеги, силно се интересувам дали има как да се сложи шибедах на кола, която е без, въпроса е дали трябва нов таван да се слага или може със сегашния да се изреже дупка за шибедаха, на която да легне ?
За най-бърза връзка с мен - Viber/WhatsApp/Telegram - +359895653175
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Re: Шибедах

Източник:
Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 668./
А сега по темата... ще ти трябва нов таван и доста други работи....
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Kordoff
- кандидат ентусиаст
-
predel написа::OT: /Правилно е да се пише шибидах. Думата е заета от немски – Schiebedach.
Източник:
Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 668./
А сега по темата... ще ти трябва нов таван и доста други работи....
Уверих се, че тавана не се сменя, днес специално за това си разглобих моят и видях, че има "заготовки" (картон) върху мястото за шибидах-а + дупки за държачите му и т.н.
Няма как да сложиш шибидах на кола която няма... не че няма как а просто не и да стане като заводско.. едно време на ладите слагаха с армирано стъкло... е няква такава прсототия можеш да направиш
инъче и ламарината и вътре кората на тавана са коренно различни от сегашните ти.... това отгоре на колата не е просто дупка... там ламарианта е щампована и слиза надолу а ти можеш да изрежеш просто отвор... инъче самите места за захващане на целия шибидах може и да ги има но те са ти най-малкия проблем... отделно после инсталации модули свързване
много по лесно и евтино ще ти излезе ад си продадеш коалта и да си купиш таква с заводски шибидах

инъче и ламарината и вътре кората на тавана са коренно различни от сегашните ти.... това отгоре на колата не е просто дупка... там ламарианта е щампована и слиза надолу а ти можеш да изрежеш просто отвор... инъче самите места за захващане на целия шибидах може и да ги има но те са ти най-малкия проблем... отделно после инсталации модули свързване

- Kordoff
- кандидат ентусиаст
-
бмв е30 написа:Няма как да сложиш шибидах на кола която няма... не че няма как а просто не и да стане като заводско.. едно време на ладите слагаха с армирано стъкло... е няква такава прсототия можеш да направиш![]()
инъче и ламарината и вътре кората на тавана са коренно различни от сегашните ти.... това отгоре на колата не е просто дупка... там ламарианта е щампована и слиза надолу а ти можеш да изрежеш просто отвор... инъче самите места за захващане на целия шибидах може и да ги има но те са ти най-малкия проблем... отделно после инсталации модули свързванемного по лесно и евтино ще ти излезе ад си продадеш коалта и да си купиш таква с заводски шибидах
Може и да е така колега, но едва ли ще намеря толкова запазен двигател като моят и да е ръчка, тя колата беше пусната за проджба, но никой не я оцени и затова и сега не съм я пуснал за продажба и търся начини как да сложа шибедах, вариантите са 3 - 1. Режа по макета, който е на тавана ми (начертан е с картон фабрично и има дупките за шибедаха) 2.Режа тавана по колонките и слагам нов с заводски шибедах и 3. търся голо купе и прехвърлям всичко от моята в него.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
На фабричния шибидах има и канали за отичане на водата незнам как ще ги направиш тях. Аз на моят имам желанието да му сложа едно стъкло вместо металният капак дали ще стане plug and play.
за колегата със стъклото плъг енд плей е ама до някъде
трябва ти целия шибидах със всичко по него + капака който покрива стъклото отвътре защото вече е различен и има дръжка
че и трябва тоя капак да е във същия цвят като колата ти...
аз нарпаво смених шибидаха комплект + тавана (сложих черен)
а колкото до автора на темата.... за един шибидах не си струват такива интервенции като ти е толкова ценен мотора купи си друга кола със същия, размени им моторите и си карай кола с шибидах и твоя мотор... това е най-лесния начин....

трябва ти целия шибидах със всичко по него + капака който покрива стъклото отвътре защото вече е различен и има дръжка
че и трябва тоя капак да е във същия цвят като колата ти...
аз нарпаво смених шибидаха комплект + тавана (сложих черен)
а колкото до автора на темата.... за един шибидах не си струват такива интервенции като ти е толкова ценен мотора купи си друга кола със същия, размени им моторите и си карай кола с шибидах и твоя мотор... това е най-лесния начин....
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
купува се направо стъкления целия ( не само стъклото ) около 80 - 120 кинта ги продават и с още 1 човек и максимум 2 часа е сменено всичко. Правих я тази процедура миналата година края , не е сложно изобщо , просто трябва да се внимава с щипките на корите ,че нали се сваля целия таван.
9 мнения
• Страница 1 от 1