Още една Е39-ка във форума
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- DanielPanayotov
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 530D
- Мечтае да кара: Е60 535Д Мпакет
Още една Е39-ка във форума
Здравейте колеги,нов съм във форума,наскоро се сдобих с Е39-ка 530D 2001г.Имам няколко въпросчета относно някои проблеми,знаете как е при покупката на кола на старо,все има нещо което не работи,не е както ние искаме и така нататък,и се почва едно по едно.Колата е с голямата навигация МК3 модел,вътре имаше някакъв оригинален италиянски диск с навигация,който не го четеше,изтеглих си тук от форума навигационният диск,записах си го както е описано,но при поставянето му,стои около 5 секунди и навигацията го изплюва,поставям италиянския и с него е така,дайте някакви напътствия.Другият ми проблем е с чейнджъра,като взех колата магазина за дисковете си го изкарваше без проблем,до момента,в който реших да си запиша едно сд с музика и не ми извади касетата.Проверих отпред бушоните,бушона който стои на самият ченджър е здрав,смених го с друг,пак нищо,никаква реакция.И още едно-задната ми лява врата не се отвавя от вън,не съм разглабял още да видя какво е,старият собсвеник ми обяснява как трябвало да се натисне и се отваряла но ме дразни да е така.Благодаря ви предварително.
- liort
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
- Мечтае да кара: E30 кабрио с V8
Re: Още една Е39-ка във форума
За навигацията проблемът ти се решава след като ти изчистят четеца. Имах същия проблем и 1 година карах така, докато не ми го оправиха за 5 минути.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
- DanielPanayotov
- Потребител
-
Благодаря колега,ако не е тайна колко излиза едно почистване?
- Traian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525D
Ако ти се занимава да си го разглобиш , представлява едно стъклено оченце , с тампонче за уши напоерно със спирт ( ще се учудиш колко черно ще стане
) почистваш го и си готов
Инъче като цена незнам - но повече от 20 лева е нерентабилно да ти вземат 

- DanielPanayotov
- Потребител
-
Мерси колега,свързах се с колега ако е нужно само почистване ми каза 20тина лева ще му я изпратя да я погледне най-добре.
А по въпроса с несветещиге светлини на задната може ли да ми помогне някой-проверени са всички предпазители(тези които са в жабката),датчика на кутията го даваме на късо,пак нищо,четах някъде във форума че трябвало да се сложат точните крушки и задължително да бъдат нови.Някой ако може да каже колко вата са оригиналните,но не смятам че е от крушки понеже при затваряне на веригата от датчика няма напрежение на стопа.Другото което чух е,че имало някакъв модул за светлините,можете ли да ме ориентирате къде е и какво може да се е случило въртре в него?Благодаря ви предварително.
А по въпроса с несветещиге светлини на задната може ли да ми помогне някой-проверени са всички предпазители(тези които са в жабката),датчика на кутията го даваме на късо,пак нищо,четах някъде във форума че трябвало да се сложат точните крушки и задължително да бъдат нови.Някой ако може да каже колко вата са оригиналните,но не смятам че е от крушки понеже при затваряне на веригата от датчика няма напрежение на стопа.Другото което чух е,че имало някакъв модул за светлините,можете ли да ме ориентирате къде е и какво може да се е случило въртре в него?Благодаря ви предварително.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ако питаш за модула, той се казва LCM, стои в краката на пасажера, отдясно. Махаш мокета и ще го видиш.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- DanielPanayotov
- Потребител
-
Да колега за него говоря,ремонтира ли се самият модул или да си търся направо друг?И след подмяната му нужна ли е някаква хардуерна настройка?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Модула се ремонтира ест. Стига да го направи някой, който има съответните знания и умения. Подмяната с друг ще ти струва от 60-80 лв. мисля, те са различни модели, трябва да видиш твоя какъв е. Ако го смениш със същия, едва ли ще ти трябва някаква настройка, ако го смениш с по-висока версия обаче мисля, да. Но софтуерна, не хардуерна.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- DanielPanayotov
- Потребител
-
Ок благодаря ви колеги,ще го сваля и ще видя кой модел е
- DanielPanayotov
- Потребител
-
Колеги,смених километража понеже моя имаше изгорели пиксели на борда,а като купих колата ми дадоха друг километраж,но на него пък му е изгоряла кружката на DSC-то,можете ли да ми кажете каква крушка е,разбрах че била запоена а не е като тези на борда.И още едно питане имам на климатика когато натисна MAX,нищо не се случва,нито тръгва климатика,нито светва копчето.
10 мнения
• Страница 1 от 1