Да питам за седалките...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Гост
Аватар

Да питам за седалките...

Мнение от Гост » 28 Авг 2006, 11:33

Въпроса ми е следния:
Имам чуството,че имам проблем с настройката на шоферската седалка! Не иска да отиде максимално назад по релсата - като го сравнявам с преместването на тая до шофьора! Отделно усещам ,че ми е късо на краката! Махнах разни пластмаси отстрани на релсите,светих с фенер - нищо не мога да открия да пречи,но просто се вижда разликата до края на релсата с другата седалка!
Не смея да я демонтирам цялата,щото преди време имаше проблеми с някакъв кабел за еърбеците ,а и отделно е с подгряване и така!
Някой да е имал подобен проблем да сподели решение,или да имате някаква идея как да го реша ,или пък да предложите майстор за тая работа....?! :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавно
Детайли за колата: нищо особено

Мнение от gego_n » 28 Авг 2006, 11:45

Здравейте !
При моята кола също се скъсява хода на шофьорската седалка назад по релсите , но при позиционирана седалка нагоре , тоест вдигната, при което отива и напред /става въпрос за вертикалната настройка/. Като я пусна в "най-долно положение" няма проблеми вече с хода назад . Ако не си опитал този вариант и в случай , че обичаш да си "нависоко" в седалката - пробвай .

ПС. По принцип "тесното" за краката си е синдром на е39 , доколкото имам впечатления от една е60 този проблем при нея е решен .
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 28 Авг 2006, 13:37

Не става-пробвал съм! Даже колкото е по-надолу свалена-толкова по-напред спира! Аз гледам по релсата-не по самата седалка!Предполагам ,че нещо опира,но не мога да го видя!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 28 Авг 2006, 16:20

Колегата казва, че му е "късо", не тЯсно.

SKISABMW, колко си висок? Аз съм 180 см и като я дръпна най-назад не стигам въобще педалите.
Може наистина да имаш мехничен проблем с местенето.
Ако искаш ела четвъртък на ЕКО, да сравним поне, пък може да ни дойде някоя идея (от бирите) :lol:
Touring & windsurf club

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 28 Авг 2006, 19:00

1,84! В четвъртък ще дойда - все се кана, ма не остава време!
Проблема е технически явно-педалите ги стигам, та и отгоре!!!
Просто не иска да се премести по-назад, а съм почти сигурен, че би трябвало!

Назад към E39