Съединителя го няма?-Решен!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Съединителя го няма?-Решен!
Здравейте ,
днес се качвам в колата и установявам,че съединителя изобщо го няма...педала се движи съвсем свободно нагоре надолу,все едно е откачен...Това ми се случва за първи път...има ли някакво жило което може да се е скъсало?Веднага проверих нивото на спирачната течност, в границите е,но я долях за всеки случей на мах и никаква промяна.Четох насам натам и се чудя от къде да започна,срещнах мнения за помпа,за обезвъздушаване както и за счупена вилка на съединителя (това идея си нямам възможно ли е)...канал нямам наблизо,има ли смисъл да я вдигам с крикове и да лягам под нея,мога ли нещо да остановя така?Всичко е много странно,че се случи от веднъж и колкото и да "помпя" съединителя няма никаква промяна.Последно съм го сменял пълен комплект и е на 20-тина хиляди км мах 30...като не е пален никога или тормозен.Едната помпа (не помня коя) също е сменяна заедно с него.Идеи ?
днес се качвам в колата и установявам,че съединителя изобщо го няма...педала се движи съвсем свободно нагоре надолу,все едно е откачен...Това ми се случва за първи път...има ли някакво жило което може да се е скъсало?Веднага проверих нивото на спирачната течност, в границите е,но я долях за всеки случей на мах и никаква промяна.Четох насам натам и се чудя от къде да започна,срещнах мнения за помпа,за обезвъздушаване както и за счупена вилка на съединителя (това идея си нямам възможно ли е)...канал нямам наблизо,има ли смисъл да я вдигам с крикове и да лягам под нея,мога ли нещо да остановя така?Всичко е много странно,че се случи от веднъж и колкото и да "помпя" съединителя няма никаква промяна.Последно съм го сменял пълен комплект и е на 20-тина хиляди км мах 30...като не е пален никога или тормозен.Едната помпа (не помня коя) също е сменяна заедно с него.Идеи ?
Последна промяна sean-john на 20 Сеп 2014, 11:54, променена общо 1 път
- sean-john
- ентусиаст
-
Re: Съединителя го няма?
Не колега,течността не помръдва.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Някой да натиска съединителя, я друг да хване с ръка маркуча, дето отива към долната помпа (на скоростната кутия отляво). Ако горната прави налягане би трябвало да се усети.
- sean-john
- ентусиаст
-
Мерси ще го пробвам това,предполагам като се вдигне на крикове може да се достигне до помпата?Никога не съм обръщал внимание къде точно се намира.Като цяло клоните за някоя помпа,дано да е така,че прекалено свободно и без никакви признаци се получи това...преди 2 дена я карах и сега няма никой 

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
долната помпа седи отстрани на скоростите (от шофьорската страна) трудно ще легнеш под колата и ще стигнеш до нея.

- sean-john
- ентусиаст
-
Легнах и стигнах до долната помпа,отгоре помпиха съединителя,но нищо не се усети по маркуча.Сега видях,че преди време съм сменил точно долната.Горната къде се намира? При самия педал под волана ? Махнах кората и като помпя педала се чува как изсъсква въздух на всяко помпене,но губене на течност няма,дали е заминала?
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
На долната помпа трябва да има пробка за обезвъздушаване. Ако няма налягане от нея не изтича нищо, т.е ако ти работи горната помпа трябва, като натиснеш педала на съединителя и при разхлабена пробка през нея да протече спирачна течност. Ако не тече значи не се създава налягане = постоянно зацепил съединител.
- sean-john
- ентусиаст
-
Еи сега отивам да я вдигам и да пробвам,за да съм сигурен!
- sean-john
- ентусиаст
-
При отхлабване на пробката веднага протича спир.течност,въздух няма никакъв...при помпене на съединителя пак си тече както и при задържане на педала в долно положение...при всеки вариант тече....това какво ще рече,че горната помпа е здрава,а е заминала пак долната ?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Течност ще потича винаги според мен, защото помпата все пак движи течността малко или много. Просто изтърва и няма сила да задейства долната. Така че по-добре се консултирай с майстор, за да не смениш нещо здраво.
- sean-john
- ентусиаст
-
Май ще я вкарвам в бокса,няма да се справя сам без канал...един колега ме насочи,че може би притискателя е заминал...тотално се обърках.Като се замисля от 3-4 седмици се чуваше много лек шум от съединителя/кутията при празен ход и при натискане на съединителя изчезваше както и 1-2 пъти ми се случи при потегляне колата да притрисе....ще се сваля и ще се гледа какво е заминало и какво не.
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
Dirty M5 driveR написа:Течност ще потича винаги според мен, защото помпата все пак движи течността малко или много. Просто изтърва и няма сила да задейства долната. Така че по-добре се консултирай с майстор, за да не смениш нещо здраво.
Колегата е прав, че може да изтърва малко и да не успява да вдигне необходимото налягане, но все пак щом тече значи прави някакво налягане. Аз в този случай бих я оставил за накрай нея. Щом се чудиш и за претискател хубаво е първо да се определи лоста на долната помпа предава ли усилие към вилката на съединителя или не. Това вече ще те насочи или към помпите или към разглабяне на съединителя.
- sean-john
- ентусиаст
-
Днес на работа,точно това мислех колега...да я вдигна пак и да сваля долната помпа и да видя дали буталцето прави някакъв натиск или не...по този начин мисля,че ще сведа отговорите дали съм за сваляне на кутията или за помпа/и.
- sean-john
- ентусиаст
-
Проблема е открит....долната помпа на съединителя,като я свалих от скоростната кутия буталцето беше станало на пастет мърда се на всички страни и пръска яко спирачна течност... сега въпроса ми е как да източа спирачната течност за да сменя помпата ?
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2