Искам да споделя...Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Искам да споделя...Е39

Мнение от Georgi Stoqnov » 15 Авг 2006, 15:14

Колеги искам да споделя нещо с Вас и да Ви питам, ама моля не ме зимайте на подигравка.
Та значи скоро се разделих с аудито и сега имам към 10-11 бона.
Изключително много ме кефи Е39 520 от 1996-1999г. и много ми се иска да имам такова, защото е голямо, престижно, комфортно абе въобще супер автомобил. Обаче не ми достигат към 3000 лв., та питам оправдано ли е да тегля заем и да си зема Е39-ка, много ме кефи.
Определено не съм богаташ и се чудя дали е оправдано да се "изхвърлям" така с такова БМВ. Струва ми се доста "гъзарско".
Обаче много ме кефи. Я кажете си сега мнението. На кантар съм в момента и Вие много можете да наклоните везните в някоя посока.
Освен това много ме притеснява че, яко ще ми завиждат. Аз като зех А4-ката ми завиждаха, та сега ли. Освен това работя в фирма където сички карат стари трошки,само шефа кара Хюндаи Соната.
И някак не върви аз "простия" служител изведнъж с 520-ка. С доста по-готина кола от шефа!
Хайде моля помогнете с някои съветец, че не знам кво да правя.

Поздрави: Георги Стоянов

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 15 Авг 2006, 15:22

Колега,не те съветвам! Колата е много готина,ма от нея пари нема да изкараш!!!
Пари тегли само за бизнес-колата е кеф!Да взимаш на заем ,за да си купиш кола е некакси.... малко... ,бе не става така1
За да си купиш кола за 15 бона тлебва да имаш поне 30 или нагоре!
Мое мнение,ма зор ше видиш ако го направиш тва-иначе колата е кукла!! ;)

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 15 Авг 2006, 16:43

карай според чергата!
Не се изхвърляй, че да не реши шефа ти, че крадеш от фирмата и да ти изстине службата, за едната гъзария! :mhihi:

... Пък после ходи обяснявай, че си теглил заем за колата, защото си млад и СЕГА ти се иска да си гъзар! 8)

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 15 Авг 2006, 17:10

В момента съм в същото положение. И обратно на мненията на горните мисля да взема малко заем и да си взема 525ТДС.
Разликата е че тука и шефа е с такава (ама 525Д), та поне мойта няма да е по-готина от неговата :mhihi:

Вярно е че пари няма да изкараш, ама като няма къде да ги вложиш, що да не си направиш кефа.

Потребител
Аватар

Мнение от Georgi Stoqnov » 15 Авг 2006, 19:32

Колеги въпреки всичко мисля да си зема Е39-сега съм млад сега ще се кефя, а не като стана чичка с деца. Тя жената вече ме навива де, ама вижте аз за кво си мисля хи хи :mhihi:
Я кажете друго тоя двигател 2000 кубика дето е на Е39 96-99г. с ангренажна верига ли е или е с ангренажен ремък?

Колега ти защо си се ориентирал към ТДС имаш ли нещо напредвид, я сподели може и аз да се насоча на там. Струва ми се обаче че подръжката е по-скъпа а пък и харчи колкото бензина сигурно.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 15 Авг 2006, 19:34

Georgi Stoqnov написа:...

тогава пиши на MartiThePi4
той има една перфектна!!! ;)
Последна промяна ICE на 17 Авг 2006, 12:54, променена общо 1 път

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 15 Авг 2006, 20:49

Верига-верига! Нема тука ремъци!
Бензин-дизел тва си е малко като руса или черна.... секи с вкуса си!
Прав си за кефа и аз мойта първа тройка я купих на 23 и не слушах никой кво ми разправя!!!
Успех квото и да решиш!

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 15 Авг 2006, 22:02

да ти дам мойта за 11х ... :conf:
ТДС с толкова малко пари няма да намериш.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Искам да споделя...Е39

Мнение от MaxMan » 16 Авг 2006, 0:13

Georgi Stoqnov написа: Струва ми се обаче че подръжката е по-скъпа а пък и харчи колкото бензина сигурно.

Е, с няколко литра по-малко харчи. А върви колкото 520.
Georgi Stoqnov написа:
Освен това много ме притеснява че, яко ще ми завиждат.

Колко плащаш на година за данък Обществено мнение?
И аз съм в същата ситуация като теб, ама не ми пука. Както са казали хората "Да мрът в лай:censored:а".
Айде успех с покупката :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Georgi Stoqnov » 16 Авг 2006, 8:33

CheGevara написа:да ти дам мойта за 11х ... :conf:
ТДС с толкова малко пари няма да намериш.

Даи малко повече инфо и снимки. Иначе съм доста навит.
Състояние, забележки, снимки. Чакам.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 16 Авг 2006, 9:24

Я си земи колата, карай си я и се кифи. И мойта служебна е шкода фелацио 1,3 карбуратор 2001г. това не значи че не си карам мойта. Днеска не издържах и изръчках бавареца с AC/DC в уредбата и са съм се ухилил до уши и ще ми държи цел ден. Качи се и се повози на некоя Е39 и вече нема да се чудиш. Поддръжката ако уцелиш гаден момент идва нанагорно ако искаш да е в перфектно състояние като мене, но две хубав не става. Има начини на де се минава прилично като труд и качествени части не от фирмения сервиз.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 16 Авг 2006, 9:39

Защо специално си се насочил към този модел?
Има много други които можеш да си купиш с тази сума пък и да им направиш леко ремонтче даже.
Да не говорим че и поддръжката им е по-евтина :)

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 16 Авг 2006, 9:56

DJJonny написа:Защо специално си се насочил към този модел?
Има много други които можеш да си купиш с тази сума пък и да им направиш леко ремонтче даже.

не мога да споделя мнението ти че поддръжката на другите моели БМВ е по ефтина в сравнение с Е39. Дай пример .... но не с модели от преди войната :)

а пък за ремонтче ще правиш на кола която има нужда от него ;) ако си купиш Е39, в която сядаш и караш за кво ти е ремонтче :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от Georgi Stoqnov » 16 Авг 2006, 13:29

DJJonny написа:Защо специално си се насочил към този модел?

Благодаря за въпроса колега. Сега ще ти разкажа.
Значи аз по-принцип съм фен на Алфа Ромео и преди няколко месеца като си зимах кола пробвах няколко Алфа 156, и знаеш ли какво стана? Ами климатика не работи, ел. стъклата също, вози дървено и т.н. Логично се насочих към немски модел и по-специялно Ауди А4. Още първото което пробвах си показа класата: климатроника работи, ел.стъклата също, нищо не потропва и непроскърцва, качеството е отлично, ергономията също. И така вече бях щастлив собственик на А4-ка. С течение на експлоатацията и понатрупваните километри в мен се изкристализираха два малки недостатъка които пречеха на колата да бъде перфектната за мен.
1. Вози много сигурно, но за съжаление некомфортно.
2. Трябва още малко пространство на задните седалки.

Така логично започнах да мисля за модел който да е малко по-голям и с по-комфортно окачване но не за сметка на стабилността.
Това за мен е БМВ 520 Е39. Чувал съм и съм чел че е постигнат съвършения баланс м/у стабилност и комфорт. За качеството на изработка няма смисъл да се коментира-това е БМВ, за двигателя също 6 цилиндров редови-перфектно съотношение м/у мощност и разход. Някои твърдят че с този двигател е тромава но 10,3 сек до 100 и макс.скорост 220 км/ч са си перфектни. На мен аудито ми се ускорява за 10,5 и ми е идеално. Така да не говориме че външния вид които внушава солидност здравина и качество ми харесва много. Интериора с апликациите от дърво и обърнатата към водача централана конзола е съвършен за мен. Всичко в този автомобил ме кефи в максимална степен. За мен няма недостатъци освен скъпата подръжка, но и това е нормално който иска повече трябва и да даваа повече. Кефят ме и 3-та и 7-а серия и 5-цата е перфектния избор за мен. По-голямя от трета по-малка от седма.Аз търся стабилност, качество и комфорт, престиж. За мен 5-серия е символ на автомобил в максимална степен. Кефи ме отвсякъде.

Мисля както казах да тегля 3 бона и за 13-14 да си зема някоя. Защото аз не си купувам просто кола за придвижване от точка А до точка Б, а машина извор на удоволствие и комфорт. Тва не е като пералнята която купуваш за да ти върши работа, защото освен да те придвижва БМВ и ти носи удоволствие от шофирането, което колега е най-важното.

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 16 Авг 2006, 16:22

Georgi Stoqnov написа:Колега ти защо си се ориентирал към ТДС имаш ли нещо напредвид, я сподели може и аз да се насоча на там. Струва ми се обаче че подръжката е по-скъпа а пък и харчи колкото бензина сигурно.

Ами насочил съм се към дизела с идеята да спестя някой лев от бензин. Както писаха между вървежа на 520/525ТДС няма голяма разлика. Освен да е дизел съм се навил и да е автоматик :lol:

Общо взето с идеята да пробвам всичко от "противниковия" лагер

Следваща

Назад към E39