БМВ 530д СИЛНО ТРАКАНЕ И ПУШЕК ОТ ДВИГАТЕЛЯ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
БМВ 530д СИЛНО ТРАКАНЕ И ПУШЕК ОТ ДВИГАТЕЛЯ
Здравейте! Колата е БМВ 530д 2000г. автоматик. Вчера сутринта докато карах към работа, излизам от едно кръгово и при подаването на газ започна едно много силно тракане от към двигателя, не знам как да го опиша. Отбих на първата отбивалка и като отворих капака излизаше пушек от под двигателя някъде в началото където са 1вия и 2рия цилиндър. Оставих я на паркинга на работа и вечерта махнах пласмасите по двигателя запалих я, и този път тракаше още по-силно и пушека излизаше отвсякъде от под двигателя. Не съм я карала и я оставих там. Нямам идея какво може да е, дали някоя дюза или нещо друго. Да добавя само, че маслото ми беше паднало и не съм го доливала, възможно ли е да е от това. Моля дайте съвет или някакви предположения. Не искам да я закарам в сервиз, защото 1во сам във Великобритания, и 2ро не мога да я тегля, автоматик е...трябва на пътна помощ а те са много скъпи, а и техните майстори почти нищо не разбират и взимат скъпо. Всички съвети ще са от полза. Благодаря ви
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: БМВ 530д СИЛНО ТРАКАНЕ И ПУШЕК ОТ ДВИГАТЕЛЯ
Турбото се е предало (цъфнало).
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Така трудно ще отгатнем какво е мисля че трябва да я види някой който е в час.Но тракане ,с неравномерна работа и пушек не ми звучи добре ,ама никак даже.Да се надяваме че няма да е това което бе при една моя кола,да не те плашим сега.Може да е нещо друго при теб ама така тук от форума с мнения едва ли ще я оправиш.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
може някоя пеперуда да е засмукал мотора и от там да идва тракането , но пък пушека не мога да го свържа , освен парче от пеперудата да е преминала и потрошила турбото , но при всички случаи не карай колата и трябва майстор да види...
а загуби ли мощност след тракането или ти веднага я загаси ?
а загуби ли мощност след тракането или ти веднага я загаси ?
Не е губила мощност. Та днес идва един познат, които разбира уж, разглоби я и свещта отдолу беше заминала, направо се е отвила някак и резбата се е прецакала. Каза че най-вероятно от нея е дошъл проблема и сега ще пробваме да я сменим, но не знаем как да оправим резбата. дали ако сдубчим нова няма да прецакаме нещо друго. А къде се намират тези пеперудки, чела съм че са също доста често срещан проблем при тези модели коли.
mfandakov написа:Така трудно ще отгатнем какво е мисля че трябва да я види някой който е в час.Но тракане ,с неравномерна работа и пушек не ми звучи добре ,ама никак даже.Да се надяваме че няма да е това което бе при една моя кола,да не те плашим сега.Може да е нещо друго при теб ама така тук от форума с мнения едва ли ще я оправиш.
А какво е било при твоята? Пак ли е тракала и пушила?
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
nikoletka написа:mfandakov написа:Така трудно ще отгатнем какво е мисля че трябва да я види някой който е в час.Но тракане ,с неравномерна работа и пушек не ми звучи добре ,ама никак даже.Да се надяваме че няма да е това което бе при една моя кола,да не те плашим сега.Може да е нещо друго при теб ама така тук от форума с мнения едва ли ще я оправиш.
А какво е било при твоята? Пак ли е тракала и пушила?
Ами както бе казал по горе колегата бе се откъснала една от пеперудките и така беля бе направила че хич не ми се говори.Смениха двигателя с друг,щото колата бе немска и бе БГ за малко и си отиде с друг двигател за Германия и там едни Албанци я отнесоха.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
7 мнения
• Страница 1 от 1