въпросче за темпомат
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
въпросче за темпомат
интересува ме само от волана ли се управлява темпомат на 525 тдс.
реших най после да го изпробвам тва чудо на магистралата след като взе да ме домързява по едно време.
натиснах копчето на волана на което има изографисан километраж и стрелка,но нищо не се случи.
трябва ли да светне някъде по таблото,че темпомата е включен или не работи
реших най после да го изпробвам тва чудо на магистралата след като взе да ме домързява по едно време.
натиснах копчето на волана на което има изографисан километраж и стрелка,но нищо не се случи.
трябва ли да светне някъде по таблото,че темпомата е включен или не работи

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
Re: въпросче за темпомат
Като се включи темпомата, на таблото (долу и вдясно) трябва да се появи зелена индикация:

След като е включен, можеш да го ползваш - запаметяваш скоростта, увеличаваш/намаляваш и т.н.

След като е включен, можеш да го ползваш - запаметяваш скоростта, увеличаваш/намаляваш и т.н.
virtue and tranquillity
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Темпомата се включва (зелена индикация с километраж и стрелка) от другото копче - с чертичката и нулата, това с километража и стрелката е за повторно включване и достигане на последно зададената скорост. Да поясня, че действа ако си деактивирал темпомата чрез натискане на спирачка или съединителя, ако го изключиш напълно няма да стане номера.
Има малка вероятност да не се включи темпомата при първото натискане на копчето с чертичката и нулата, нито при второто или десетото - тогава бутни съединителя отдолу, тоя номер го прави заради някакъв датчик за положението на педала на съединителя ( тая драма я имаше и старото ми ауди и оттам се научих как да я финтирам
)
Има малка вероятност да не се включи темпомата при първото натискане на копчето с чертичката и нулата, нито при второто или десетото - тогава бутни съединителя отдолу, тоя номер го прави заради някакъв датчик за положението на педала на съединителя ( тая драма я имаше и старото ми ауди и оттам се научих как да я финтирам

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Темпомата се активира като се натисне бутона I/O на волана а на таблото светва зелената индикация долу в дясно. Когато си достигнал желаната скорост натискаш за кратко бутона "+" и така скоростта в момента на натискането на бутона започва да се поддържа. Пускаш педала на газта и колата си върви сама, необходимо е само да въртиш геврека
. Скоростта може да се изменя нагоре с бутона "+" и надолу с бутона "-" . Ако се натисне спирачка или съединител (например се влиза в населено място) темпомата се деактивира но зелената лампа на таблото остава да си свети, което значи че темпомата е в готовност. Като се натисне бутона с километражчето на волана се активира темпомата, като се стреми да достигне последно поддържаната скорост (преди да се натисне спирачката или съединителя). Системата се деактивира с повторното натискане на бутона I/O или с изгасянето на двигателя.

- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325Ci
- Мечтае да кара: М5
Извинявам се ,че ползвам темата на колегата,но искам да попитам следното:при мен светва зеления индикатор на темпомата на таблото,но при натискане на + не се случва нищо.Явно проблема е в машинката на някой от педалите.Искам да попитам на кой педал машинката влияе на неработенето на темпомата-съединител или спирачка?Карах колата на диагностика,но не изплиза нищо свързано с този проблем.Пробвах и с повдигане на предалите с крак в движение,но пак няма резултат.
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Колегата с 5300 мнения публично обяви, че никога не е предполагал, че някога ще притежава този модел, така че може да пита каквото си поиска, както аз мога да питам за 1-ва серия например.
Снимката е от 20-ка и са си толкова оборотите на пета.

Снимката е от 20-ка и са си толкова оборотите на пета.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Така също да допълня че колегата BULLI е един от пионерите по организационните дейности в клуба и доста добре предразполага новите членове. Така че ако това по-горе е критика,мога да кажа че е неуместна!
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
tiho_madjarov написа:Извинявам се ,че ползвам темата на колегата,но искам да попитам следното:при мен светва зеления индикатор на темпомата на таблото,но при натискане на + не се случва нищо.Явно проблема е в машинката на някой от педалите.Искам да попитам на кой педал машинката влияе на неработенето на темпомата-съединител или спирачка?Карах колата на диагностика,но не изплиза нищо свързано с този проблем.Пробвах и с повдигане на предалите с крак в движение,но пак няма резултат.
И двата педала, колега.
Но най вероятно проблем ти прави машинката на съединителя. С DIS може да се види дали сработва машинката. Другия вариянт е да свалиш кората и да огледаш машинките на педалите. Два вида има, едните с два кабела, които прекъсват само "маса", а другите искат да им се подаде и "+".

Ако нема у глава, има у Google.
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
Atsalov написа:Така също да допълня че колегата BULLI е един от пионерите по организационните дейности в клуба и доста добре предразполага новите членове. Така че ако това по-горе е критика,мога да кажа че е неуместна!
а,къде е тая критика

та,тая зелена лампа не ми е светкала след натискане на бутона,даже не знаех че я има.
очевидно и няма да е изгоряла,защото колата не реагира.
тва обаче за задържането на +са ще го пробвам тези дни,но явно джаджата не работи.
има ли си болно място, което мога лесно да излекувам или трябва да ходя на комп за да се открие проблема.
ей няма да ме храните

аз поне първо ровя с търсачката преди да питам.
тая кола няма нищо общо с 30ката там всичко е тооолкова просто

71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- Morridin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бавно....
- Детайли за колата: 40-ска с газ ;)
B U L L I написа:Atsalov написа:Така също да допълня че колегата BULLI е един от пионерите по организационните дейности в клуба и доста добре предразполага новите членове. Така че ако това по-горе е критика,мога да кажа че е неуместна!
а,къде е тая критикапак ли някой ме е хранил
![]()
та,тая зелена лампа не ми е светкала след натискане на бутона,даже не знаех че я има.
очевидно и няма да е изгоряла,защото колата не реагира.
тва обаче за задържането на +са ще го пробвам тези дни,но явно джаджата не работи.
има ли си болно място, което мога лесно да излекувам или трябва да ходя на комп за да се открие проблема.
ей няма да ме храните,
аз поне първо ровя с търсачката преди да питам.
тая кола няма нищо общо с 30ката там всичко е тооолкова просто
Малко офф:
И с е36-цата.....бих искал да добавя

- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
Той тоя дет уж те "храни" беше споделил, че има случаи в който на коли без модул за темпомат са им кокнали волан от кола с темпомат.
И ти си натискаш ли натискаш а файда йок...Ти имаш ли темпомат на колата?
И ти си натискаш ли натискаш а файда йок...Ти имаш ли темпомат на колата?
При него няма допълнителен модул, нужен е само волан с копчета.
И въпроса ми е светят ли копчетата на волана и само за темпомата ли не работят?
И въпроса ми е светят ли копчетата на волана и само за темпомата ли не работят?
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
в интерес на истината нямам идея дали наистина имам темпомат и дали е сменян волана,факт е обаче че всички
копчета по него си светят и дори функционират като изключим разбира се трите за въпросната функция.
също така и на таблото я има тази зелената лампа.
вече имам уговорка с едни колеги да закачим колата на комп. тъй,че скоро ще разбера болеста
копчета по него си светят и дори функционират като изключим разбира се трите за въпросната функция.
също така и на таблото я има тази зелената лампа.
вече имам уговорка с едни колеги да закачим колата на комп. тъй,че скоро ще разбера болеста

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
e30 и е39 се допълват прекрасно
темпомата ти не работи, компа ще каже защо... горе за функциите, за спирачка и съединител деактивират темпомата, като може да си го активираш с нова скорост или с последната запаметена... при натискане на газта темпомата остава активен, и като оставиш колата да се върне до избраната скорост, тя си се поддържа
много удобна функция на е39... е30 няма нужда от нея, щото като я засилиш лагерницата с омекнала компресия, и тя сама върви достатъчно дълго

темпомата ти не работи, компа ще каже защо... горе за функциите, за спирачка и съединител деактивират темпомата, като може да си го активираш с нова скорост или с последната запаметена... при натискане на газта темпомата остава активен, и като оставиш колата да се върне до избраната скорост, тя си се поддържа

много удобна функция на е39... е30 няма нужда от нея, щото като я засилиш лагерницата с омекнала компресия, и тя сама върви достатъчно дълго

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
BULLI, на лайсната вдясно от конзолата на волана имаш ли копче някакво?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2